【瞬間看柒頭】有人粗口鬧1010 CS點知被cut contract仲要還4部電話

909 回覆
2325 Like 24 Dislike
艾力仁巴打潛左未 仲想學英文
開左個壞先例,以後電訊公司郁d都可以屈你cause nuissance to them,告到你甩褲。唔好同我講咩你行得正無人告你。好似國歌法咁,要睇你唔順眼都可以屈鳩你
做過call center 都知啦 香港地啲中佬廢老係好撚垃圾

試過有個無交電話費費比人鎖左台,打嚟屌做乜鎖佢機

重大我話:唔幫我開返信唔信我打你

心諗:你揾到我先算啦

有條team 會mon 返隻call 架,條team專check自己人 班友都唔幫個投訴人,証明條友幾撚仆街
如果間公司係濫用條款 咪搞大佢囉 send去因報ofca
拎出黎睇下邊個啱邊個唔啱 有腦嘅都分得到
今次條友拎出黎都想話依條rule唔啱
但係睇下d市民撐邊個?
佢只係cut contract, 幾時有告
同埋都叫少咗個客,你覺得會無啦啦屈鳩你然後cut約?有錢唔賺?
其實條友咁唔忿氣就應該俾cs cut完線就報ofca, 好過搵ceo啦
商業公司唔會玩呢啲咁野
一定係粗口call錄音, 滋擾電郵,投訴本身case nature砌好哂
確定左你拎上消委會,小額或者直接民事訴訟都告唔入先會cut鳩你

簡單講,一定係條友自己柒比哂口實做野在先
咁點解你唔虛心學習下呢
你英文又唔係好好 人地寫得咁好都唔好好學習點進步
正確做法
而家係做到要佢賠埋合約餘額(即係24個月約仲有n個月約先完都要你比撚埋佢,十足你cut一樣)對方唔齊料唔敢咁樣cut的)
經第三方投訴其實應該係最後手段,因為最花時間而且一上左去就無彎轉,有理既將啲時間同cs慢慢拆仲好

個人經驗
有次裝寛頻時,因為我屋企裝修有啲奇怪,所以我已經問定sell我個cs可唔可以唔使錢幫我搞,我確定左佢答得我先話裝,結果兩個師傅黎過都話唔會幫客咁做,結果我捉著佢呢樣野(我由第一個call開始已同佢講我地有錄音,而且也都知道佢地都會有錄音),同幾個cs加埋account manager周旋左半個月之後成功解約,一蚊都唔使比
柒頭還電話:hel...hello我黎..還返4部電話
接待(呆一呆):哦...係你 好呀幫你安排下
有冇 TTW 手足留意下有冇人還機
無錯,train sales個班一定有同班sales講有比人屌既心理準備
,之不過,啲trainer教得最多一定係點耍啲屌人既客,

咁你作為個客,等你勞氣完成件事個解決速度反而慢左好呀?
定係針對個問題解決左佢好?

話你知,而家啲sales唔怕屌人既客,反而係怕啲問啱問題既客
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞