【瞬間看柒頭】有人粗口鬧1010 CS點知被cut contract仲要還4部電話

909 回覆
2325 Like 24 Dislike
大快人心
係要多d 公司企出黎教訓下d 閪客
香港閪客已經閪到國際聞名
有好多地方已經覺得香港人仲討厭過支那狗
前面講左重點係 our 唔係 mr
應該係 to Alex
唔打埋 Mr. 好難search 到真係有關既野
死傻仔
你覺得答案係咩
點解一碌落去你就懷疑自己嘅最初判決
最柒係send email 畀個主席
仲要幾封
個個律師出信都係咁講野架啦

全部都係standard格式

有咩好練
其實佢用得”our” ,即係佢一開波已經唔當你係客,同埋佢已經暗示左佢地一間公司會開波打你。就咁用to Alex 咪少左呢層意思囉。要捉既一開頭個句I notice 而唔用I have been noticed 其實都有咁既意思啫
https://www.youtube.com/watch?v=-sv6XvoDlPw

阿 屌佢老母講粗口添

呢D CS擺上去會唔會比人CUT
佢點有主席email

係冇律師會好似你咁寫架

就當你不知者不罪
出少句聲啦

利申 legal行業
語氣我一開始都解釋左
而呢樣係成篇做得最好嘅
因為我自己從來都無得用呢種語氣寫比客
寫比細就多
所以我好鍾意
有朋友幫人做過live streaming, 商場個啲如果唔拉線, 想用sim卡收信號既話, 電訊公司會私底下將附近發射站既信號優先比佢地, 其他普通用戶就限撚晒速。
然後就收一大筆錢 幾個鐘條數都唔細

你地啲電話成日收唔到自己諗點解

我自己就覺得呢啲仆街公司,間唔時有痴線佬屌下佢地都唔錯
所以我話怪
最好係 to Alex ,CEO .....
呢位巴打勁過CHIEF LEGAL
其實真係有typo
差唔多最尾果度
Master Service Agreement
我估應該係
Mobile Service Agreement
當然有可能係我on9未聽過前者
其實呢啲公文格式本來係用嚟對客人表敬意

但而家CS興simple english
無分隔漠,對客出信都可以Hello/Hi

突然用返標準公文體的確係無面畀公事公辦嘅意思
擺親呢D野上網, 通常隱瞞自己屌鳩人果 part, 唔係人地都唔會玩到咁大, 遲下段通話紀錄唔覺意咁流出, 條友仲唔收皮
我覺得英文既法律文件同英國文學一樣 如果你英文只係一般程度 會覺得好奇怪睇到一頭霧水 你以為錯其實係有意思 所以從來唔敢憑common sense/邏輯去challenge
我好想知佢腥野俾主席個動機係乜
A master service agreement is a contractual document that specifies performance objectives and outlines the responsibilities of both parties...
大公司好少玩到咁串, 九成係個客句句粗口又恐嚇又屌老母咁
加上佢講就講人地Hold兩三分鐘, 呢啲撚樣一定會誇大, 實際應該只係Hold左分零鐘

利申: 做過call centre
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞