【瞬間看柒頭】有人粗口鬧1010 CS點知被cut contract仲要還4部電話

909 回覆
2325 Like 24 Dislike
真心求教
點解will be terminated effective 31may 2018唔洗加on?
利申9月先。幼稚園畢業
你都on9
bound by signature唔係香港common law獨有既principle,而係大部分 (if not all) common law jurisdictions既principle黎,呢個係主要為咗promote certainty of contracts

要改變呢個情況點睇都唔係改contract law principles而係立反壟斷法
次次一有英文既POST就實有罵戰
講真,連登仔你收撚柒皮啦,好撚煩呀知唔知呀
金鐘M記傻鳩
你地d 人係咪唔識英文
人地話nuisance harassment 可以終止
返去讀小學啦
成班傻鳩拗乜撚英文 仲話英語鑑賞能力
好話唔好聽 英國個乞衣英文都好過你啦
就算係standard terms呢啲有機會bargaining power唔係咁equal既情況,要屌既都唔應該係signature rule
點解你可以講得出香港立法程序根本唔公平
但你又唔同意龔斷公司合約唔公平

咩叫公司同客戶關係係對等
知唔知咩叫龔斷企業?
你唔同意,你可以唔用佢
但如果斷繼既7間公司都加上同一條不公平條款呢?
係咪又想叫我唔好用電話?
定還是同我講 用得就預左?
你係咁放膠樣,但其實政府根本現時就係用企業模式管治
你係有權 唔住香港, 咪即係移民( 等於迫你轉公司)

加上,現時每間電話公司確實有權隨時終止合作關係,加要我地俾足錢。但我地係無呢個權利。
咁已經唔係對等啦下話?
我相信冇咗簽得就要接受呢條signature rule既後果會仲災難 唔係話而家大公司既standard terms合理,但要改善既地方唔係簽得就要接受呢個位度
我又好奇想問下
我出世係香港,你塞個國籍俾我
我無得揀,移民係我既選擇權但係咪個個都得?
但電話公司係咪迫你用先?
電話公司既選擇係你自己揀,同埋你夠把炮你有權同自己做份合約同佢deal,人地理唔理你係佢既選擇
但政府聽市民訴求係義務
呢個係權力同義務既分別
on9
一搞搞最大真係當自己皇帝
講真,佢玩到超高層先有咁既絕世回覆
中低層咪又係要死死氣道歉吞左佢....
好合理

1010好波
希望可以搞9多d 呢d 19客
真係抵撚死
你係個deal入面有冇成本?
但人地公司要有員工設備serve你
銀行都可以隨時call loan
你簽得合約就預左
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞