【瞬間看柒頭】有人粗口鬧1010 CS點知被cut contract仲要還4部電話

909 回覆
2325 Like 24 Dislike
收啦
你試下同d homeless 用英文鬧交睇下邊個鬧得嬴
語文能力凈係寫? 講唔計?
用英文能力衡量一個律師既能力戇撚鳩到呢
咁把炮你做緊咩位呀
點呀5毛,知你係中國屌開sales啦,中國sales無人權,呢度係香港,你夠膽夠去我間鋪搞事,睇我屌唔屌到你屎忽開花
咁對客都仲有人讚 幾多小學雞呀
用得1010就係要服務
你打上去比人hold2,3分鐘你都燥啦
冇急事無神神打上去咩
有扮柒頭永遠好似烏大龜咁
寫文chok 一chok
講就口窒窒
仲以為自己叫做英文勁
仲要話人chief legal 英文唔好等於廢
不如塞返入老母個西啦鍵盤戰士
無錯
呢個先係重點

客閪係另一件事
根本就有問題
成班人讚
他朝君體。。
咁希望d CS 真係做好份工尊重自己先
10年前 s字頭同1字頭d cs真係好
而家個d...你自己打去試下
個客之所以要還返部電話,我估係部電話係以租購形式(hire purchase)租畀個客
即係要履行完成份合約先可以正式擁有部電話
個客毀約在先,所以要還返部電話

利申: 唔熟悉電訊合約
我覺得1010都算幾做到一分錢一分貨架啦,咩搶新iphone quota永遠都係1010貴客優先而且逢搶必有,有咩處理真係可以within 3分鐘內搞掂,講真事主單野 如果係銀行cs鍾意擺低你10分鐘甚至冇左影都得,由開個system check野到又要對身份證對客料,大家唔好以為大公司有錢用超級電腦 cs啲win7/xp機都係慢撚到仆街,3分鐘之內接返隻call我覺得個cs已經叫快
以前透過人仔買手機,佢個員工都話中途斷約要還機,過左一年死約期就可以唔洗還,但事主要還成四部真係
打份閪工叫人尊重自己
你老幾呀
真係乜撚嘢人都有
試話有區議員自己整爛嘢 (Physical Damage), 之後話貴 (其實同事已經俾咗折, 同真係唔算貴), 響朵話自己係邊個邊個, 之後我打返俾佢, 話一視同仁, 講幾講, 自己 CUT 線
當年有一個教我歷史既英國老師問我,點解D香港人咁鐘意去pick返其他以非英文為母語同學既grammar mistake?佢都服q左D香港人係佢面前扮grammar police 呢個post真係完美演譯

正如一封中文信件,無啦啦不理內容去嘈中文文法

Btw 1010 well done
連登有冇咁多人做CS
正路係唔洗hold可以一邊問資料一邊入system(雖然個system都幾慢下 又亂)
睇黎因為佢係"vip"先要hold線睇下使唔使搵熟人聽
Dragon system?
po兩張腳圖我再答你
題外話其實法律行業執typo同grammar好正常
就算係senior做咗十幾到幾十年嘅lawyer/partner都會有typo 會搵啲細嘅去睇同執幾次 自己又會check多次
純粹係保障內容冇事同唔會令個客覺得你間行做嘢求其錯typo 唔關取笑/批評人地事

所以如果真係有typo/error而指出其實冇問題 on9拗our alex唔啱除外
同連登都有幾多律師banker etc上 唔使下下都話人小學雞冇資格comment嘅

之前外國有單就係因為一個comma就搞到要賠usd500萬,有興趣可以睇下
https://edition-m.cnn.com/2018/02/09/us/dairy-drivers-oxford-comma-case-settlement-trnd/index.html
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞