前商台小DJ+前A記小員工轉行做it, 你問我答

797 回覆
246 Like 13 Dislike
留名
想問下你點睇有耳識飛個條友

一個搞開藝術既人 當日要喺903入面同兩個MK仔嘻呵吓hea
其實都辛苦佢
最近有一day喺宜家家俬撞返阿斐,大家吹咗陣水,雖然冇講得太深入,但都想同佢say個sor,當日我地兩男人成日鬥氣搞到佢難上加難,係我小學雞!對唔住!

阿斐依家專心返佢本來讀個科專業?
89268都過左去好耐⋯
以前好鐘意聽你用奧修禪卡解答人地問題

你把聲好好丁

最近我覺得把聲最好丁既係蕭叔叔蕭愷一
還記得當日我上網睇完佢真人相之後
我即刻想回一句bro i know that feel

我諗我都係時候飛一轉韓國⋯⋯

佢把聲都好聽

但你樣都唔差喎 好有佬味
聽聞當年讀書個時比森美寸過所以先想入行做DJ,係咪真?
空中喱民陪我考會考
想問年leo老豆走個陣 你有無支持下leo (因為個陣聽講係你兩個關係唔好 性格夾唔埋導致喱民沒落)

同埋你做喱民個陣對陳強係咪好衰?

事後d人問我解話 咪焗住講為咗炒起話題lor
其實係真係做得怪 可能有人話係cult
但我知都係笑住講 當時係難受的
食君之祿 擔君之

拎獎 除左實力 關係是重要的
未必完全講錢
要講服務
要做朋友 先要幫多d手
同埋歌手本身最好有話題
頒獎禮本身都係一個show
冇收視大家攞咗獎都冇人知

其實容祖兒同 DJ 關係係點
睇頒獎典禮覺得佢啲 Tag 特別 Hea

我淨係知當時我只係一名小小PA仔
祖兒都肯同我傾計 唔怕嘥時間
所以佢喺業界受歡迎係有原因既

至於啲tag hea唔hea
老實講都攞左咁多年咁多次金奬
你都唔會期望佢喺個台度流馬淚呱
即係梁朝偉黃秋生再攞影帝
你仲想佢地講咩吖

記得11年牆紙拎十大,小儀直接開信封,容祖兒,牆紙,就完左,無tag
黎生平時係咪都係咁多金句
當年放舊狗屎係你個位 嬲唔嬲

其實當年係陳強喺《森美移動》入面玩遊戲輸Q左,要去廣播道執舊狗s放入玻璃樽再放喺枱面,而咁岩陳強同我當時喺同一張枱排排坐,我一返去見到,喂cls狗s喎!咪一9掉左落垃圾桶lor!

誰不知就咁出事,正所謂打狗睇主人,掉狗s都要問過人,之後我就變左狗屎喱了。

宜家諗返都覺得自己有D品味,一係唔得罪一得罪就得罪個最大既,其實當日如果我肯坐開D,又或者唔L返工,事情咪解決lor!

各位年輕人,共勉之。

細個會同森大哥一樣覺得你寸
但大個睇返你呢個反應原來都太mild
前排撞過差不多一個整蠱,我結果係刮到做嘢班人,然後打電話去鏟到佢哋親自清理至埋位開工。

好懷念廣播道之友,俾你讀post嘅日子。
呵呵。
建唔建議宜家d 後生仔去做dj , 如果真係想入行有咩建議?
利伸: 仲讀緊大學 但個科完全唔關midea
建唔建議宜家d 後生仔去做dj , 如果真係想入行有咩建議?
利伸: 仲讀緊大學 但個科完全唔關midea

建議你先去發展一D事業,有返D人生經驗,然後睇吓有冇機會主持節目,入電台做紅褲仔生活既空間會比較局限,宜家D人傾向一黎就聽你既故事,你冇人生有咩比人聽?
嘩 你真係阿喱,之前錄音同你工作過
當年放舊狗屎係你個位 嬲唔嬲

其實當年係陳強喺《森美移動》入面玩遊戲輸Q左,要去廣播道執舊狗s放入玻璃樽再放喺枱面,而咁岩陳強同我當時喺同一張枱排排坐,我一返去見到,喂cls狗s喎!咪一9掉左落垃圾桶lor!

誰不知就咁出事,正所謂打狗睇主人,掉狗s都要問過人,之後我就變左狗屎喱了。

宜家諗返都覺得自己有D品味,一係唔得罪一得罪就得罪個最大既,其實當日如果我肯坐開D,又或者唔L返工,事情咪解決lor!

各位年輕人,共勉之。

細個會同森大哥一樣覺得你寸
但大個睇返你呢個反應原來都太mild
前排撞過差不多一個整蠱,我結果係刮到做嘢班人,然後打電話去鏟到佢哋親自清理至埋位開工。

好懷念廣播道之友,俾你讀post嘅日子。
呵呵。

宜家就講得輕鬆啫,當時我咪又係慶過火屎踢牆爆粗飛煙頭?!
今日我做得到既野,唔代表我當日做到。
黎生平時係咪都係咁多金句

下一章《初心》我會寫,未出過街既。
jan jim sammy三套lead人方式你點睇

當日我喺中大有上過森美既堂,亦都有上過郭啟華老師既堂,同麻利係同學仔,當年森美大哥好似真係有喺班房寸過我,但我已經唔記得寸乜(因為太多),證明係好小事。

至於你話想加入903既原因好簡單,你會唔會有TVB唔揀揀亞視?
同林日㬢熟唔熟

牛扒咁 半生熟

當日我喺中大有上過森美既堂,亦都有上過郭啟華老師既堂,同麻利係同學仔,當年森美大哥好似真係有喺班房寸過我,但我已經唔記得寸乜(因為太多),證明係好小事。

至於你話想加入903既原因好簡單,你會唔會有TVB唔揀揀亞視?

點解會去tvb做花旗筋肉大格鬥?明明喱民定位係MK
宜家仲有無聽電台?
想問年leo老豆走個陣 你有無支持下leo (因為個陣聽講係你兩個關係唔好 性格夾唔埋導致喱民沒落)

Leo燈籠街車仔麵既last day,我有去同佢,仲影咗張合照,其實當時心入面好想同佢講句:「兄弟!其實當日同你做《空中喱民》時係我喺商台時最快樂。」

但你知啦,一來咁講有D hehe味,二來我驚佢聽完打9我。
所以影完相,扮晒型咁大家拍一拍膞頭,咩都冇講。

我對陳強衰唔衰?其實當時喺903我係最弱勢嗰個,我有乜資格對人衰?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞