前商台小DJ+前A記小員工轉行做it, 你問我答

797 回覆
246 Like 13 Dislike
關公大戰外星人!
留名
覺唔覺黎明浪費左應昌佑?

我唔覺得要怪晒黎明
黎生已經盡左力
觀眾絕對有權覺得做得唔夠好
今日我唔可以跳左船就同大家一齊d7個船長
做得唔夠好大家都有責任
留名
當年我特登部住forum, 玩答問題個遊戲贏你同夢特嬌個本大野叔叔架

本大野叔叔仲係屋企
空中喱民
你同leo仲係咪朋友?

我以前晚晚聽你同leo,搞到無溫書,考試唔合格
你點補償我?
留名
竟然會係連登見番你,真係令到我D 回憶番番晒黎,當年既Music Show,空中喱民,有耳喱民同有你主持既嘩嘩嘩我都有聽同有 Keep,係你令我開始聽外國 indie,諗起以前聽住 live 黎訓,起身再download 番重溫黎聽既日子真係好懷念,亦都好耐冇試過了,可能係因為 903 已經冇野好聽,又或者好似你話齋,人大左,好多野都已經唔同左。

最後 post 番你幾張靚仔相出黎比一眾巴絲懷緬下 (私人珍藏 )

出哂水
喱喱
我細個嗰陣聽你節目 到宜家都成個對啦
好掛住你呀
你同leo仲係咪朋友?

我以前晚晚聽你同leo,搞到無溫書,考試唔合格
你點補償我?

係咪生死之交英雄本色呢?唔係!
但係咪朋友?我相信係。
如果佢話唔係最多約出黎比佢中兩槌

男人邊有咁多隔夜仇?儍的嗎?

至於你考試肥左單野……
唔通我輸左股票又叫李小加賠返比我咩?
儘量睇開D啦吓
Leo好似都喺觀塘返工,咁你返Amusic嗰段期間有冇約佢出黎食飯?
同林日㬢熟唔熟

牛扒咁 半生熟

知唔知佢老婆係唔係冇再做音樂?

利申 戟姐死忠
Leo好似都喺觀塘返工,咁你返Amusic嗰段期間有冇約佢出黎食飯?

我走左佢先喺KT返
初入行既dj響電台搵到幾多架?
會唔會同同行港台/新城既dj比較?
903同881既dj係咪完全零交流架?
同林日㬢熟唔熟

牛扒咁 半生熟

知唔知佢老婆係唔係冇再做音樂?

利申 戟姐死忠

利申 我都等緊戟姐新歌
藝術既野冇得迫既
個天點你做你先做到
做深宵節目嗰陣有冇試過喺headphone聽到啲奇怪聲音?
初入行既dj響電台搵到幾多架?
會唔會同同行港台/新城既dj比較?
903同881既dj係咪完全零交流架?

宜家唔知 我嗰時初入行就4位數
比較黎做咩?反正都係買唔到樓
餓又餓唔死彈又彈唔起lor
入得文化界就預左有排都唔洗交税
但快樂有時真係唔係用錢去measure
不過冇錢洗又會好唔快樂
我超鍾意你做嘅節目
中學嗰時成日聽空中喱民,旺角奇幻潮
諗返起都好懷念

Between
Radiohead突然走,你有無覺得好突然?
當初你離開商台,佢有無講過啲乜?
最記得既反而係射龍門同DUDUDU估字
學生個陣乜Q野嘩嘩嘩訓撚左啦
你係咪有個空姐女朋友?依家點呀?

十年人事忌廉臏 高登都變左做連登
往事了

你好似已經結左婚?

都係嗰句,往事了,鳴鳴~
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞