前商台小DJ+前A記小員工轉行做it, 你問我答

797 回覆
246 Like 13 Dislike
Lm
早半年定一年前,係一個網台既財經節目聽到係把聲,成個人吾同晒。
除左麻利同急急 眼見都冇乜邊個新人做得長
你覺得關唔關果班老屎忽事?

你覺得阿jan 森小 奴占 細so etc, 幾時會被取代?

你覺得而家年輕人想做dj, 應該走你條路入903, 定自己開台做?
阿喱
多謝乜嘢地獄令當時仲係中學雞嘅我有興趣聽流行曲以外嘅歌 擴闊咗眼界
另外你同Leo嘅空中喱民亦係讀書時期嘅美好回憶
嗰陣903真係有種魔力令人忍唔住直落聽到去發仔播歌

當時既903係除左吒咤樂壇同雲尼鍾情之外,其他可以直落聽晒都唔厭
厘哥 10年前我果陣 我就係聽大鐵人123開始聽電台
空中喱民 迷幻草地⋯
阿喱 DJ界需要你 ⋯回來吧
話說當年大佬冰室個結局係邊個度架?
個人認為爛尾
仲有陳強響空中喱民時代其實有無嗌到喉嚨有事
我既童年
中學個陣真係成日聽903
點睇Kay未拎過女金

你唔講我以為已經攞過
其實獎唔最重要 過兩日就唔記得
最重要播放率
一般市民平日聽個獎定聽隻歌?

可唔可以爆下903點決定播放率?
容祖兒播放率咁高,Kay一次都攞唔到
真係好失望
其實每個星期係咪都有個播歌指引
即係某啲歌要播多啲

Song List係由DJ們一齊投出嚟既,投完大家就要實行,就係咁lor。

點解有d歌有落榜週,有d歌一冠完就消失得無影無蹤?

同細價股好似,彈得越急,冧棚冧得越狠
有時嗰排個市靜靜地,反而可以慢慢煲
如果嗰排多新股,隻隻等住上,炒到飛砂劈石之後亦可以直插冇影
因為趕住炒第隻

咁江湖傳聞話上半年DJ播自己心水
下半年係播唱片公司力谷果堆歌
有幾多成真?

唔會,如果係咁上半年D派台歌就唔會有奬攞啦

點睇山林道 雙雙 舊街角
呢幾首年頭hit歌,民間反應好好
但比成堆年尾歌追過晒 結果乜都冇?
想知阿喱大學讀咩科
同點入商台做dj?
識人介紹?
想知阿喱大學讀咩科
同點入商台做dj?
識人介紹?

乜追post 真係咁難咩
佢讀中大傳理 ,自薦入
GT前員工 一樣識得a music啲人留名
Anyway 唔係喺廁所識
留名
留名收工追post

亞喱 估唔到你會開你問我答
以前初中開始聽903就係聽你架喇
嗰陣冇聽開Indie野 都會開住收音機聽乜野地獄
就係嗰時我就識咗crystal castles
真係好有回憶
原來都已經過咗咁耐
:原來咁多人聽你做節目大 有咩感想
GT出命OT
你小心睇路啦,個個都走緊。

追緊po搭單問句 有邊個老臣子仲喺到
lm
其實每個星期係咪都有個播歌指引
即係某啲歌要播多啲

Song List係由DJ們一齊投出嚟既,投完大家就要實行,就係咁lor。

點解有啲歌會keep住係第四季個榜頭4位幾個禮拜,但都唔冠佢,最後個首歌夠AP做至尊歌,但冇俾至尊佢,反而令個歌手拎到男金,真係咁橋?
同埋其實係咪你地傾完個song list就已經傾埋邊首冠軍?即係有啲擺明爭獎既歌就拖幾個禮拜俾佢儲AP,有啲唔係爭獎,譬如宣傳演唱會既歌,殿堂歌手既歌,就快快手冠左佢
留名
話說當年大佬冰室個結局係邊個度架?
個人認為爛尾
仲有陳強響空中喱民時代其實有無嗌到喉嚨有事

大佬冰室=MK版愛回家
處境膠劇邊有結局架
有D聲算比面喇
:原來咁多人聽你做節目大 有咩感想

誤人子弟
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞