前商台小DJ+前A記小員工轉行做it, 你問我答

797 回覆
246 Like 13 Dislike
我超鍾意你做嘅節目
中學嗰時成日聽空中喱民,旺角奇幻潮
諗返起都好懷念

Between
Radiohead突然走,你有無覺得好突然?
當初你離開商台,佢有無講過啲乜?

問清楚D先,你指既radiohead係⋯⋯?
我超鍾意你做嘅節目
諗返起都好懷念

Between

梗係yt啦
我超鍾意你做嘅節目
諗返起都好懷念

Between

俞琤
小弟岩岩it fg 係間startup公司做緊
又係覺得老細癲癲地
其實我知多D gt野

GT係一間好公司,好在你覺得佢仲會再大,而你仲有得向前
老細其實有4個,性格就好似四大天王咁完全不同
而且GT成日有免費啤酒飲
有時打工仔求啲咩?
求支免費啤酒,同埋OT既時候唔會cut冷氣,仲有OT完之後老細唔會迫你第朝返9點。

你個係我眼中睇到既GT,仲有咩想知?
有無咩同事你覺得佢堅有料真心佩服?
前商台人
不過我係商台製作
同大哥合作,一個字零交流純配合。

我都係空中喱民fans。
留名等故
我超鍾意你做嘅節目
諗返起都好懷念

Between

俞琤

我走既時候,佢問我去邊,我答佢,佢話好,然後佢同我講,記住要每日「三省吾身」,佢話人每日都會有三樣野做得唔好,要我記住每日反省,其實我想話其實三樣算少。

佢走我唔覺得突然,哥倫布唔應該再揸船,應該要發掘新大陸,諗吓地球人點樣可以移民去火星。
阿喱!!! 中學個時好中意你把聲架我

俞琤

我走既時候,佢問我去邊,我答佢,佢話好,然後佢同我講,記住要每日「三省吾身」,佢話人每日都會有三樣野做得唔好,要我記住每日反省,其實我想話其實三樣算少。

佢走我唔覺得突然,哥倫布唔應該再揸船,應該要發掘新大陸,諗吓地球人點樣可以移民去火星。

YT對員工講野,其實好少廢話……
我走佢同我講:唔好自己放棄,無野係一步登天
個陣聽你真係覺得你係一個好自大既人
你個時係咪覺得自己一出黎就做dj好威水,所以咁撚串

商台歷來勁人咁多,要擦鞋我擦得幾多個?
最真心佩服係German同光仔,做監製做到紅過好多DJ,簡直過份!

嗰時未見過世面,又唔識同人相處,越驚咪越起晒「鋼」,以為咁樣保護到自己lor,同啲流浪貓冇分別。

所以宜家我得閒都會去公園餵貓。
大佬冰室
強貼留名
果陣係聽空中哩民,然後直落架勢堂 轉下眼已經好多年...
我有睇你本品酒書!

商台歷來勁人咁多,要擦鞋我擦得幾多個?
最真心佩服係German同光仔,做監製做到紅過好多DJ,簡直過份!

german把聲太頂癮
唔知佢性格,但個樣天生就係開心果
比人感覺老老實實

嗰時未見過世面,又唔識同人相處,越驚咪越起晒「鋼」,以為咁樣保護到自己lor,同啲流浪貓冇分別。

所以宜家我得閒都會去公園餵貓。

我個陣都算係你半個fans
一開頭聽係想睇你點死,幾時比人炒
聽耐左,知你quit就唔捨得
我唔小心跌左個一蚊,你地有冇見過?
btw
知唔知點解個陣marco做做下都走
之後又返黎
jan jim sammy三套lead人方式你點睇

森美,肉緊D勞氣D,希治閣緊張大C
占占,輕巧D隨心D,其實個人好機智
Jan哥,佢肯lead你先算,啪得佢就自動波,仲要lead係咪唔想撈啊?
留名
btw
知唔知點解個陣marco做做下都走
之後又返黎

轉吓工好平常啫
吳君如真人係唔係好臭格?
空中喱民真係我中學既回憶
係晚晚準時8點開收音機
兩個變四個!四個變八個!炸爆個數碼港
每次走音都話 對唔住 我撻音
大佬冰室 旺角奇幻潮

其實一路想知細細粒咩樣?細個真係覺得佢把聲好正

想問下dj其實點樣維生 未紅到可以接廣告 接show 錄vo 點維持生計?

同埋想講句 多謝你 阿喱 當年903既節目係一個好好既回憶

細細粒係一位前商業一台同事,真人都好甜架個樣,所以以前寫俾佢讀既稿都儘量寫到有咁甜得咁甜,宜家好似已經做左人媽咪了,FF GG。

想知呢個封面邊個設計?邊個批? 條友有冇比人炒?衛蘭見到有冇喊?

如果係老黎意思咁當我冇講過
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞