前商台小DJ+前A記小員工轉行做it, 你問我答

797 回覆
246 Like 13 Dislike

純官感
左中右邊個好J啲?

要 professional 既話一定唔會係左

但左係最起眼同易記但好似唔match fin tech, 中右都係差唔多, 似係正經d

講真我反而想試吓project一個歡樂天地既開心感覺
都想做到係財經界既連登
所以當初都真係有用高登膠神嚟做參考

純官感
左中右邊個好J啲?

但左係最起眼同易記但好似唔match fin tech, 中右都係差唔多, 似係正經d

都係中右好啲,配色有啲怪,唔夠鑊氣咁

都想做到係財經界既連登

咁就左啦哩老闆

都想做到係財經界既連登

最右,似你地fb page

純官感
左中右邊個好J啲?

純官感
三個都想講句不如執柒咗佢

純官感
左中右邊個好J啲?

話說你覺唔覺得做傳媒好易愈做愈離地
話說你覺唔覺得做傳媒好易愈做愈離地

點解咁講呢?例如?

純官感
左中右邊個好J啲?

冇火邊度夠鑊氣?
留名

第一個聽的電台節目就係空中喱民,咁就十年了

純官感
左中右邊個好J啲?

冇火邊度夠鑊氣?

係喎,之後可以微調加返少少火既卡拿落去喎,thx巴打!

純官感
左中右邊個好J啲?

純官感

唔係吖其實放左入電話入面都ok喎, 幾開心吖

純官感
左中右邊個好J啲?

純官感

個閃電整到個樣皺晒眉頭咁

純官感
左中右邊個好J啲?

純官感

下次改為大牛市直上gogogo先
可能designer想將升市波幅線玩落去

整個牛頭好似有gimmick啲喎

整個牛頭好似有gimmick啲喎

可取喎巴打 但牛角同魔鬼角好似
同designer斟斟下個ver搞搞佢先
謝巴打!
阿喱
多謝乜嘢地獄令當時仲係中學雞嘅我有興趣聽流行曲以外嘅歌 擴闊咗眼界
另外你同Leo嘅空中喱民亦係讀書時期嘅美好回憶
嗰陣903真係有種魔力令人忍唔住直落聽到去發仔播歌

當時既903係除左吒咤樂壇同雲尼鍾情之外,其他可以直落聽晒都唔厭

當年叱咤樂壇都樂高汁
Round table friday嗰啲好鍾意,比起而家對音樂嘅分析都多好多
阿喱
多謝乜嘢地獄令當時仲係中學雞嘅我有興趣聽流行曲以外嘅歌 擴闊咗眼界
另外你同Leo嘅空中喱民亦係讀書時期嘅美好回憶
嗰陣903真係有種魔力令人忍唔住直落聽到去發仔播歌

當時既903係除左吒咤樂壇同雲尼鍾情之外,其他可以直落聽晒都唔厭

當年叱咤樂壇都樂高汁
Round table friday嗰啲好鍾意,比起而家對音樂嘅分析都多好多

呢個同本地樂壇既汁素都有關
近年本地樂壇比推入icu咁滯
歌手北上既北上 不上既不上
廣東pop除了矛盾一生同女神之外
2016年發生過咩事我都卯乜印象
有冇咩方法可以聽得返空中喱民

我估商台都洗駛啦吓話?

純官感
左中右邊個好J啲?

其實我地點覺得冇用,
因為我地應該都唔係你既目標用戶。
我當你既目標用戶係20至50,
個app都係想俾資訊人
俾得資訊人,人地一定要信得過你先得
要人信得過,個logo唔好咁跳脫,要正經d
即係好似times, mail嗰d報紙既logo用既字體係好正經
不過唔係要用嗰類,因為太正經
左面有d嬉皮笑臉feel,
比唔到專業既感覺人,太隨心咁。

我會揀中間,因為佢正常得黎有個圈框住
有種安心d既感覺,冇右邊咁單調
同埋用色可以用d深d既黃色,對比大d
利申: 9up

我估商台都洗駛啦吓話?

商台節目重温度已經清鳩晒
13,4年之前既節目基本上冇晒咁濟
點睇今年股市?信唔信今年係股災年?

我估商台都洗駛啦吓話?

商台節目重温度已經清鳩晒
13,4年之前既節目基本上冇晒咁濟

乜宜家D cloud server好貴咩
點睇今年股市?信唔信今年係股災年?

回到盡咪21000,股災年?你聽班財演9up吖⋯⋯你望吓A50啲HSBC長倉盤,一到位幾M幾M咁掃,你估班大戶傻既咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞