前商台小DJ+前A記小員工轉行做it, 你問我答

797 回覆
246 Like 13 Dislike
其實每個星期係咪都有個播歌指引
即係某啲歌要播多啲

Song List係由DJ們一齊投出嚟既,投完大家就要實行,就係咁lor。

點解有d歌有落榜週,有d歌一冠完就消失得無影無蹤?

同細價股好似,彈得越急,冧棚冧得越狠
有時嗰排個市靜靜地,反而可以慢慢煲
如果嗰排多新股,隻隻等住上,炒到飛砂劈石之後亦可以直插冇影
因為趕住炒第隻

咁傳聞每間公司都有得獎quota, 例如a music咁,quota得一個,janice有就jill冇,係咪真呢?希望你唔好介意問咁多,我諗好多人都好想知電台d幕後野

我做嗰時權限值不夠,其實我都想問吓當時既老闆係咪有棵咁既樹?但我餚青⋯⋯
我想問,如果而家有感情問題, 大野先生會唔會接電話㗎?

夠薑你就喺度問 你敢問 我照答
點睇donald

聽講佢好飲得 有機會想同佢死過
反而想聽下你做電台聽過或親身經歷過d蟻故
其實你地呢一代點睇上面班大佬?
老老柒柒,今時今日都覺得陳強當日咁樣批評舊鋪真係好唔掂
點睇donald

聽講佢好飲得 有機會想同佢死過

好記得阿占節目話你叱吒係後台飲晒支紅酒係咪真
講下你喺商台合作過既dj同事缺點 係真係缺點 唔係專登講到啲優點做缺點咁
我發覺雖然係你問我答 但始終答得好有保留
好 食埋個飯 豁出去同你地講缺點
留名
爆大鑊
我好掛住你!!

想做配音錄廣告,demo 可以 send 去邊?
講下你喺商台合作過既dj同事缺點 係真係缺點 唔係專登講到啲優點做缺點咁
我發覺雖然係你問我答 但始終答得好有保留

“做人留一線他日好相見” 私下食飯飲野吹水就話0者,咁公開數人好似唔係太好囉
其實你地呢一代點睇上面班大佬?
老老柒柒,今時今日都覺得陳強當日咁樣批評舊鋪真係好唔掂

佢有批過咩?
留名
再問多次驚你miss 咗
唔答得ignore 都ok
點睇醫神今年903頒獎禮嘅表現?
係個人問題定係同903有關?

有一刻我會諗, 會唔會阿臣都覺得現在樂壇有點悶?其實他還喜不喜歡自己的新歌?其實佢個人仲想唔想去頒獎禮?呢個問題或者永遠冇答案, 但觀眾會有感覺。

有一刻我會諗, 會唔會阿臣都覺得現在樂壇有點悶?其實他還喜不喜歡自己的新歌?其實佢個人仲想唔想去頒獎禮?呢個問題或者永遠冇答案, 但觀眾會有感覺。

其實之前都有記者問過佢會唔會去叱吒,佢都係答到無凌兩可,俾人感覺佢已經唔想再參加,但公司唔想佢缺席,為左公司咪去囉
大野先生
成日係到諗個ex同我一齊個陣有無對唔住自己
有咩解決方法
大野先生
有咩解決方法

你要善良mode定高登mode?
大野先生
有咩解決方法

係咪你有對佢唔著,想佢對你唔著,減少內疚感
大野先生
有咩解決方法

唔要善良mode
你miss左我 想問你點解上連登搞你問我答
你miss左我 想問你點解上連登搞你問我答

儲埋一次過答你, 記得既
大野先生
有咩解決方法

唔要善良mode

我想送首歌俾你,記得2012年我有位A記同事,仔嚟既,發生同你差不多既遭遇同諗法,嗰年情人節,佢問我可唔可以贈佢兩句,於是我填咗篇歌詞送俾佢,然後佢竟然癲到趁公司冇人時自己柄埋一角錄L埋⋯⋯
903 A記 而家 你覺得咁多年嚟做得最有滿足感嘅係邊個階段?
我成日覺得你有種鬱鬱
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞