前商台小DJ+前A記小員工轉行做it, 你問我答

797 回覆
246 Like 13 Dislike
GT出命OT
你小心睇路啦,個個都走緊。

追緊po搭單問句 有邊個老臣子仲喺到

Duncan Liu算吾算?

吾你...
我細細個就聽903聽到想做電台,呢個係一個我由小學堅持到呢一刻既夢想。
(當年係聽有耳喱民、嘩嘩嘩打到黎、架勢堂)
大個小小就走左去讀commu,開始自己錄demo拍片剪片,再週圍send,終於叫做入左間最近執左既電台做pa。
本以為差左隻腳指尾入廣播業,點知又彈翻岀黎

其實唔靠關係入903係咪無可能?
可唔可以比幾句說話我

Hi舊同事
傷台地牢錄音室最尾間房係咪林彬祭壇?

傷台地牢有錄音室咩

吾你...

上開連登都唔知規矩?

吾你...

上開連登都唔知規矩?

今天直接問Duncan 佢up左一抽名我都唔q知佢講邊個, 我叫佢自己上來答, 佢又話急尿走左去……
即係邊個

我係阿喱
第一次玩連登
巴絲多多指教

空中喱民

I am your big fans

感謝設計c陳書
宜家睇返別有一番瘋味

空中喱民

感謝設計c陳書
宜家睇返別有一番瘋味

中學時代日日聽
101個好人
喱!我由細到大都好想入電台做,pa又好dj又好,而家讀緊傳理都做過網台intern,有無幾句可以贈比細路

愛唔是講, 是做
話說以前嗰堆響門口等你嘅fans/news group班聽眾有無同過佢哋聯絡

c+叻結婚我都有去, 見返晒大半
其中一個仲做埋同事
阿喱有無打算再出書?

出PO好似爽皮d
Live 左
除左麻利同急急 眼見都冇乜邊個新人做得長
你覺得關唔關果班老屎忽事?

你覺得阿jan 森小 奴占 細so etc, 幾時會被取代?

你覺得而家年輕人想做dj, 應該走你條路入903, 定自己開台做?

不會取代 亦不應取代
唔通林奕匡要紅就一定要陳奕迅收皮?
世界觀不應這樣

自己開台? 咁堅揪?
不過達哥都係咁
所以呢條問題冇model answer
之前喺咪高登仔
之前喺咪高登仔

一出世已經係
覺唔覺903有邊個諗嘢係比較跳脫
跟唔上佢嗰beat果隻
個時係903 除左自己既節目 最鍾意咩節目?
可以係一個兩粒鐘既節目,9up兩個鐘,係咪天生定有得後天訓練?又好似呀jan咁,上台做talk show對住成萬人吹足兩粒鐘水,真係好勁
阿喱你好
當年因爲你令我鍾意左聽歌
想同你講聲多謝
當年你同三姑做嘩嘩嘩真係晚晚聽 或者我少聽電台節目。同埋嗰陣仲細,唔識分好同唔好,我又唔覺得好差
Btw,而家畀返啲engine數你仲識唔識做?
即係邊個

我係阿喱
第一次玩連登
巴絲多多指教

空中喱民

感謝設計c陳書
宜家睇返別有一番瘋味

佢都有share呢個post 係佢Facebook
覺唔覺903有邊個諗嘢係比較跳脫
跟唔上佢嗰beat果隻

我偶像葛民輝老師
聽聞佢收收埋埋好多生意
d人成日話唔敢同林海峰講野
其實會唔會誇張左
佢真人好易黑面?
d人成日話唔敢同林海峰講野
其實會唔會誇張左
佢真人好易黑面?

誇咗 Jan哥的內心是唔跟封面的
外冷內溫
留名先
登天難,求人更難;黃蓮苦,貧窮更苦; 春冰薄, 人情更薄;江湖險,人心更險。

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞