前商台小DJ+前A記小員工轉行做it, 你問我答

797 回覆
246 Like 13 Dislike
識唔識jw?覺唔覺得佢係一個有idea 既artist?

https://www.youtube.com/watch?v=kY-Zf23BBq0

呢個造型係邊個既idea

小丑女? 咁前衛既風格, 唔是我手筆

佢係一個開心果, 真人好talk得, 同埋講野把聲好unique, 個個artist都有idea架la, 佢係屬於positive嗰邊
不如講下盧凱彤點吸引到你

純天然 耐看美

追左好耐post始終都係認唔到手要post上黎, 已離職嘅商台DJ最鐘意你同遮匙
不如再貼下近排有咩好聽
我buy你的音樂taste
做一隻album/ep 分別成本約多少?
每賣一隻album/ep唱片公司分別有幾多錢收返?(賣幾多錢俾佢嘅拆家?)
不如再貼下近排有咩好聽

近排首選梗係e kids啦, 其次tame impala囉
每賣一隻album/ep唱片公司分別有幾多錢收返?(賣幾多錢俾佢嘅拆家?)

一隻歌曲詞編監錄 3-4個算平
mv 3-4個算平
10皮一隻好基本
卡拉ok係咁易比返3-4個買right
iTunes同唱片店條數算吧啦
kkbox moov IFPI條數返來博佢唔駛蝕咁多
基本上好大機會做一隻蝕一隻

mv 3-4個算平
10皮一隻好基本

A記錄音同mixing係咪dum本d?
D音質好似好d 人聲出好多
其他唱片公司 (例如:英x )啲音質勁差 完全冇層次一Pat野咁

mv 3-4個算平
10皮一隻好基本

其他唱片公司 (例如:英x )啲音質勁差 完全冇層次一Pat野咁

其他公司唔知, A記多數用Mark Lui Studio, Mark哥同佢巴打Jan, 仲有Nasan, take vocal確係一流!
不如再貼下近排有咩好聽

近排首選梗係e kids啦, 其次tame impala囉

真心推吳亦凡
語言能力超強 大星氣場
https://youtu.be/R4T43PncyQc

有點像Drake的Hotline Bling
呀明係個點既人
好記得你以前講神之水滴變咗滴水之神

純天然 耐看美

仲有冇聯絡?

純天然 耐看美

仲有冇聯絡?

睇show算唔算?
呀明係個點既人

小老闆 大好人
呀明係個點既人

小老闆 大好人

佢真人係咪都係on99咁
好記得你以前講神之水滴變咗滴水之神

我都係

mv 3-4個算平
10皮一隻好基本

其他公司唔知, A記多數用Mark Lui Studio, Mark哥同佢巴打Jan, 仲有Nasan, take vocal確係一流!

A 記有邊幾隻碟 , 歌 係你既idea 或者係你主導創作?

Janice Morning 英文碟
封面幾靚
但頁底fonts不夠好 飲恨
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞