前商台小DJ+前A記小員工轉行做it, 你問我答

797 回覆
246 Like 13 Dislike
留名
留名
GT出命OT
你小心睇路啦,個個都走緊。

追緊po搭單問句 有邊個老臣子仲喺到

Duncan Liu算吾算?
GT出命OT
你小心睇路啦,個個都走緊。

追緊po搭單問句 有邊個老臣子仲喺到

Duncan Liu算吾算?

算嘅
但以我認識嘅佢唔會唸住走

Duncan對落年資最耐係邊個
啤梨好似仲喺到?
想知阿喱大學讀咩科
同點入商台做dj?
識人介紹?

乜追post 真係咁難咩
佢讀中大傳理 ,自薦入

追post 都懶,真係唔好入電台或者文創類
SPLM
點解好地地讀中大傳理會走去做it狗?
完全唔關事加冇知識點會做到?
點解好地地讀中大傳理會走去做it狗?
完全唔關事加冇知識點會做到?

追po係咪咁難
其實我是唸engine的賤人
其實我是唸engine的賤人

阿喱有無打算再出書?
阿喱有無打算再出書?

最後一本買已經係我愛她愛葡萄酒
好鍾意聽你d節目
你離開903之後覺得好失落
話說當年大佬冰室個結局係邊個度架?
個人認為爛尾
仲有陳強響空中喱民時代其實有無嗌到喉嚨有事

大佬冰室=MK版愛回家
處境膠劇邊有結局架
有D聲算比面喇

以前做靚要OT 晚晚聽

咁就十年
話說以前嗰堆響門口等你嘅fans/news group班聽眾有無同過佢哋聯絡
好鍾意聽果陣大怪人123, 而家你同夢特嬌全仲係咪fd?
喱!我由細到大都好想入電台做,pa又好dj又好,而家讀緊傳理都做過網台intern,有無幾句可以贈比細路
個post上埋01,我認得個記者名,佢寫野真係唔錯
個post上埋01,我認得個記者名,佢寫野真係唔錯

個記者咪你囉
好鍾意聽果陣大怪人123, 而家你同夢特嬌全仲係咪fd?

像初中同學一樣, 不會常常見面, 但見面又會互寸不停咁!
強貼lm

當日我喺中大有上過森美既堂,亦都有上過郭啟華老師既堂,同麻利係同學仔,當年森美大哥好似真係有喺班房寸過我,但我已經唔記得寸乜(因為太多),證明係好小事。

至於你話想加入903既原因好簡單,你會唔會有TVB唔揀揀亞視?

點解會去tvb做花旗筋肉大格鬥?明明喱民定位係MK

老老豆豆,公司叫做乜咪做乜lor,做得DJ邊個唔想紅搵多D?話唔想嗰個自己去測慌機度坐一坐先。

咁TVB喎,雖然係當時岩岩開冇乜人睇既J2,好過冇啦!

誰不知,當年監制輝哥話返俾我同Leo知,你地兩條茂利竟然喺J2入面有2點收視!差啲勁過ATV台慶!

就係咁,後來TVB就喺weekend重播花旗,宜家睇返我都會䎵笑吓當時既自己,又想紅又唔想爛,明明係喱民又想做軟硬。

當年有睇嫁哂 都算有回憶
:原來咁多人聽你做節目大 有咩感想

誤人子弟

都唔係吖,
當時2007年我中七畢業打上風煙問大野先生問升學嘢,讀完都仲做緊相關行業,搵得唔多但享受工作!
謝謝你。
即係邊個

我係阿喱
第一次玩連登
巴絲多多指教

空中喱民
即係邊個

我係阿喱
第一次玩連登
巴絲多多指教

空中喱民

I am your big fans
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞