前商台小DJ+前A記小員工轉行做it, 你問我答

797 回覆
246 Like 13 Dislike
你點睇有嗰一個人寫完一個app之後
upload完去play store
然後走去download返個app落嚟,跟住自己去俾自己嗰app 5*評級呀?

我真係唔係話緊你

最後嗰句

我話緊一個叫nath嘅人姐
然後走去download返個app落嚟,跟住自己去俾自己嗰app 5*評級呀?

我真係唔係話緊你

最後嗰句

我真係唔係話緊你

最後嗰句

我真係唔係話緊你

最後嗰句

我光明正大咁做測試啫,因為google developer console係咪真係read到晒我手機型號,假acc都費事用,又唔係唔見得光,我唔想呃人

我真係唔係話緊你

最後嗰句

我光明正大咁做測試啫,因為google developer console係咪真係read到晒我手機型號,假acc都費事用,又唔係唔見得光,我唔想呃人

自己讚自己啫
因為嗰排要de好多android bugs, 然後我想自己學吓玩個google developer console, 因為同事想我幫手答comment, 咁我咪試吓lor,用咗自己acc比分,無心欺騙,有心呃你就唔會比你知

不過引起誤會亦多謝提醒,thx巴打!

我真係唔係話緊你

最後嗰句

自己讚自己啫

柒咗

柒咗就要認 當日想測試google dev console後台對純給星會否check到手機型號(留言是測到的),所以求其按五星了(自己app冇理由比一星呱),如果認真比我比三星啦(我同同事都係咁講),一開頭just合格啦,三月份有新版,努力中,thx巴打們!有唔對路請繼續提醒我們
講時講巴打們,今晚我會出我人生第一篇 [情人節少甜故] 事緣係咁既:

Music One的同事兼損友有天打給我:「喱,想搵你排一個情人節playlist,順便幫你講吓隻炒股app吖!」

吓?咁都得?!

Anyway要做我唔會鳩做,我決定寫一個警世的短篇少甜故《Hillywood阿Tim的情慾九歌》

今晚會有,敬請支持!
唱片業/公司要點入行?想做

入行主要係靠人介紹,因為好少會用JobsDB,不過宜家冇以前請咁多人了,同埋老實講向上流動性唔會好大,如果你真係有興趣

1) 搵吓身邊有冇人做緊
2) 同佢講你好平都想做,因為你熱愛香港流行音樂(因為年中有大把屋企有米幾千蚊都做既少年想入行同你搶爛市,以為唱片公司可以見明星好好玩)
3) 如果你符合以上條件,而又真係好想做,試吓囉。

寄portfolio就多數唔睇架喇,靠人介紹啦。

入行主要係靠人介紹,因為好少會用JobsDB,不過宜家冇以前請咁多人了,同埋老實講向上流動性唔會好大,如果你真係有興趣

1) 搵吓身邊有冇人做緊
2) 同佢講你好平都想做,因為你熱愛香港流行音樂(因為年中有大把屋企有米幾千蚊都做既少年想入行同你搶爛市,以為唱片公司可以見明星好好玩)
3) 如果你符合以上條件,而又真係好想做,試吓囉。

寄portfolio就多數唔睇架喇,靠人介紹啦。

thx
占同森美點解唔friend?
佢地有咩過節?
占同森美點解唔friend?
佢地有咩過節?

公司一大,就唔會個個同事都攬頭攬頸架啦,好正常吖,大家各顧各啫

明晚情人節 0900pm «Hillywood阿Tim的情慾九歌» 音樂小甜故 MusicOne fanpage 準時直播.

祝大家情人節快"上"
其實我幾鍾意你嘩嘩嘩
個廣播劇係我讀書做功課時期
同我渡過無數個晚上

祝你事業順利
不過,最近重溫返絕情谷
中期你有幫手錄開頭
倪震都讚你
有冇同過倪震交流?佢都有創業又醒
其實DJ 除左開咪,係咪仲有好多行政工作要做
好鐘意聽你做節目,如果當初你唔係拍住Lxo 會更好聽,
想問你點睇依家903?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞