美劇集中討論區 (19)

1001 回覆
12 Like 1 Dislike
philip唔會掛
‘Killing Eve’ Sets New Series Highs For Rare 3-Week Ratings Growth Streak
https://deadline.com/2018/04/killing-eve-strong-ratings-gains-live3-bbc-america-series-highs-streak-1202378452/

The show’s third episode, which aired Sunday, hit a new series high, drawing 758,000 total viewers in Live+3. That’s up 10% from week 2 and up 95% vs Live+Same day. In the network’s target adults 25-54 demo, the week 3 episode drew 296,000 L+3 viewers, up 13% from the prior episode and up 116% vs L+SD. Killing Eve has now posted double-digit ratings increases among total viewers adults 25-54 (as well as adults 18-49) in both Week 2 and 3, becoming the only new drama on ad-supported TV this season to post consecutive growth over its first 3 weeks.

“It’s pretty amazing, it’s not the sort of behavior that is remotely typical in the TV business today,” said BBC America president Sarah Barnett. “It’s a show that critics and fans have taken to heart and have really enjoyed and really loved. I think this is all about an incredibly strong word of mouth, I think that’s why we are seeing this unprecedented three-week trend and long may it continue.”

This Sunday, Killing Eve airs its fourth episode, crossing the half-way mark of its eight-episode Season 1 run. Barnett urged fans who are still getting into the show to binge the first half as she teased an “explosive” fifth episode.
之前有講過第5集聽聞好撚正

勁喎

Janine同佢個關係好病態
一方面佢又好似特別錫Janine
但成件事又好撚痴線

佢對班Handmaid咁有責任感
好似種花咁 覺得呢堆Handmaid佢有份孕育出黎
就算估到之後咩發展
佢過黎果下都打個突

不知不覺每個禮拜最期待既劇變左呢套
WW/Legion睇到腦都裂
Americans/Handmaid灰到仆街 抑鬱mode
Killing Eve係最enjoy最期待快d睇
今日果集the americans聽聞好撚好睇好痴線
見到班人睇完癲哂
要等字幕

啱啱見到出左中字 快到
終於爆煲喇今集 好似係 今晚睇先
咁快有 d字幕組效率咁高嘅
陣間開黎睇先
快左好多 以前好似夜晚先有
陣間睇X2
我未試過睇美劇追到live平時睇慣日劇都冇咁快

我睇完啦 等你睇完一齊討論

好多野發生左唔知講邊樣好 .. 呢集真心好睇
首先Paige打人果幾下真心幾型 但佢又開始發功玩串個party
Elizabeth入屋果度我睇到心跳加速
Philip vs Paige果part好正
Philip & Kimmy bb
估唔到竟然會係果條女出返黎整死Oleg
anyway呢集重點係Philip
真心型,終於學有所成 Paige開始立死亡flag
我仲以為E會殺埋個細路 個part睇到勁緊張
有啲唔明點解P要搵Paige,係咪想話比個女聽做佢呢行唔易,佢仲未夠斤兩

E真係好衰,比少少甜頭P就想叫佢出山幫手 睇見P同kimmy咩個陣個樣簡直生無可戀 呢幕真係好重口味

Tatiana係咪仲查緊oleg幫stan單野?想搞清楚佢黎美國嘅目的?定係又係關kgb內部權鬥?
仲以為tatiana係基地負責人,點知因為同oleg有過關係所以冇得做,都幾慘

Philip真係好好 唔想kimmy成為犧牲品所以提醒佢唔好去其他地方,唔知佢咁做會唔會有後果

我都係 好驚個細路發現,一見到E就要殺埋佢,以為佢死硬
係呀 Paige太自大以為自己好了解果行,識兩下散手就夠做
其實都係人地一出手就即死 同埋我諗Paige原本心底裡覺得自己老豆係軟弱既

今集好多人憎E 覺得佢連P都咁擺佈
但我覺得佢地都仲係好有感情,但E只係太絕望想任務成功
Kimmy都好慘 睇佢條線咁多年最尾咁樣,有d martha級既感覺
其實唔記得左Tatiana之前最尾發生咩事 唔係好似話佢去左第2個地區做野咩
Tatiana應該係舊派果班人(E宜家幫緊果班)
想知Kimmy會唔會同自己老豆講呢單野 一講P都仆街,好多人話P已經係叛國
跟住仲有E知道呢單野會係咩反應

同埋今集後巷借火果陣有個agent喺幾仔細望住E個樣
實認得好清楚 mola mola
係好嘔心
佢本身都當佢女咁 同paige差唔多年紀
早一兩季果陣P已經好辛苦,好彩拉到kimmy去祈禱
總於睇左handmaid e2
無第一集咁痴線
佢剪耳係為左剪走個tag,代表佢自由了

hashtag
炒了炒了
不過個細路都好慘,老豆老母死晒得返自己一個
Paige咁落去等於自挖墳墓 同埋可能佢一直唔明白點解佢老豆唔想佢做呢行

係有感情嘅,但係用黎擺佈P有啲衰姐

不過kimmy好過martha啦,唔使流落異鄉孤伶伶一個,而且P都唔想再利用佢,唔想再多一個martha出黎

我淨係記得最尾Tatiana本來係去第二度做基地負責人,但係美國基地負責人比fbi捉左仲叫佢要48小時內離開美國,所以Tatiana唔使走,暫時接替美國基地負責人嘅職務,但可能因為佢同oleg有過關係,以為佢都可能有份幫Stan手,所以最後冇得做負責人。
咁睇黎佢想搞oleg,仲想推埋佢老豆落台,應該唔係佢死就oleg亡

如果P仆街,姐係冚家仆街 可能E會覺得P冇諗清楚後果就洩密,咁做會擺全家上枱,兩個距離又遠左,而且唔再相信佢 又或者要幫佢補鑊,但可能害左自己
會唔會好似上季咁開返個handmaid Tale討論區呀
第一集睇左十分鐘就頂唔順pause左 又期待又怕受傷害
真係好正 水準依舊

Aunt Lydia 點解會喊住響鐘
真係因為太虔誠為左個b高興?
我初頭以為因為佢都好錫Janine
知道班女好難stoning
自己都唔忍心為左咁而懲罰班女

睇之前仲以為上季留條線睇今季班女會點反抗
點知一黎就放左佢 好期待之後會點

I'm free
好辛苦
見到佢又諗起leftover

佢真係太天真
覺唔覺就算估到V引佢中伏 / 佢死硬
呢幕都係心寒

以為佢唔洗死

我以為佢受傷only
但睇埋下集trailer
發現佢真係死左
https://www.youtube.com/watch?v=o9EXYbYSH3Uhttps://www.youtube.com/watch?v=o9EXYbYSH3U

咁桶法都好難唔死嘅

我覺得如果淨係得呢幾下應該 ...唔會死
https://78.media.tumblr.com/f7025c2d434d0bddcfc20671dc8b3e3e/tumblr_p7oj9rNW9N1whfxr6o1_540.gif
但佢捅呢幾下之前,一過黎插左肚先 幾鐘意呢個細節位

係喎個下就位捅肚真係拍得好好 之後先再捅上去
就算估到之後咩發展
佢過黎果下都打個突

不知不覺每個禮拜最期待既劇變左呢套
WW/Legion睇到腦都裂
Americans/Handmaid灰到仆街 抑鬱mode
Killing Eve係最enjoy最期待快d睇

killing eve節奏明快同夠短, 所以追看性高
handmaid我都一口氣睇哂兩集
成日覺得anut Lydia會係offred附近出現
E同畫家果度都幾有寓意
Philip唔知會唔會走去搵Stan講 ..
我都未睇過Nocturnal Animals 遲d會睇
上面堆暗號咩事
之前佢竟然冇比人metoo
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞