美劇集中討論區 (19)

1001 回覆
12 Like 1 Dislike
有無人覺得13RW會爛

搵戲黎做
一季完左佢咪算

N記表示爛唔緊要
最緊要多人睇夠hit
Jimmi Simpson
‏@jimmisimpson

Episode 4 of #Westworld was a master class in acting by Peter Mullan (Delos). Wow. I’m a lucky actor to have gotten to share the screen with him.

做delos條友好正
原來之前睇過幾套劇都有佢份 唔怪得知咁熟口面
top of the lake個老豆
係 我上集認得少少把聲覺得好不安但又諗唔到邊個 一search之後
未睇今集 但覺得佢一定係變態
原來westworld下集個導演係拍leftover最痴線個兩集個導演
有時真係覺得我post過d野係冇人睇
之前有喺度講過呢集係leftovers神級導演拍
leftovers lens果集都係佢拍,佢拍親都係my favorite ep
屌佢老母!!!
呢三集都世界級
S3e7賣飛佛
我覺得仲痴線過s2e8

所以之前一路期待WW E5多過E4
S2E8 / S3E7雖然都係經典
屌 但我都好鬼鐘意S2E6 lens lens同guest兩集正撚到
Btw 今集ww同legion都痴撚左線咁好睇

WW EP4睇左一半,晏D睇埋下半part
但唔知係咪期望太高 我覺得上半part正常地幾好睇only,未至於話 痴線真係好撚好睇
係咪後尾先黎料
返工冇時間睇劇
時間同乳溝一樣 肯必出來就會有

Lucifer 同lethal weapon一次兩套刑偵劇收皮,仲要我最鍾意果兩套

警探劇試下睇Justified
仲好睇
Jimmi Simpson
‏@jimmisimpson

Episode 4 of #Westworld was a master class in acting by Peter Mullan (Delos). Wow. I’m a lucky actor to have gotten to share the screen with him.

做delos條友好正
原來之前睇過幾套劇都有佢份 唔怪得知咁熟口面
top of the lake個老豆
係 我上集認得少少把聲覺得好不安但又諗唔到邊個 一search之後
未睇今集 但覺得佢一定係變態

佢講野個tone好熟但真係醒唔起
一search之後 x2
Guillermo del Toro to Create Netflix Horror Anthology Series ’10 Past Midnight’
http://www.indiewire.com/2018/05/guillermo-del-toro-netflix-horror-anthology-series-1201964396/

The Oscar winner will write and direct select episodes of his 10-episode anthology series, which is being described as a horror spinoff of "Black Mirror."

Guillermo del Toro is combining Alfred Hitchcock and “Black Mirror” for his latest creative endeavor. Netflix has announced it is teaming up with the Oscar-winning filmmaker for “Guillermo del Toro Presents 10 After Midnight,” a new horror anthology series in which each episode will tell a new genre tale. Del Toro will write and direct select episodes of the show, while other installments will be written and directed by talent handpicked by the visionary behind “Pan’s Labyrinth” and “The Shape of Water.”

期待又怕受傷害
我記得上集V同EVE講過:你未去到o個個level, 唔係你應該會知我地其實係為同一個boss工作"

依家睇好似集集都死人 nadia慘慘豬
其實上季都係咁
不過上季介紹一個全新世界觀,會正d
即閃返去睇
今集開始多咗啲迷 又好似開始解迷 睇個勢兩季都唔會完得到 希望做多兩三季啦
睇完
今集勁多情報
S1未播之前已經續左S2 收視一集高過一集
應該唔會咁快完,成日覺得9成佢地兩個會合作
btw Nadia好撚慘 冇陰公
最尾見V中伏又有D心痛 雖然佢真係好仆街

True
我記得上集V同EVE講過:你未去到o個個level, 唔係你應該會知我地其實係為同一個boss工作"

依家睇好似集集都死人 nadia慘慘豬

我諗Carolyn唔係12成員掛
但佢應該一路同緊12班人打交道但自己唔知 又可能佢自己上司都係12都唔出奇
Nadia真心慘 雖然ep4果集堅好笑
但比V殺兩次 喊哂口
I could have shot you
I could have shot you, but I didn't

但唔知係咪期望太高 我覺得上半part正常地幾好睇only,未至於話 痴線真係好撚好睇
係咪後尾先黎料
其實上季都係咁

睇完 MIB條線係幾好睇有D感動
Bernard果度ok啦都係迷迷糊糊
吓 ..但原來咁樣就係best episode of ww yet 我諗我期望太高
S2嚟講我覺得算最好嗰集
當然同s1e10冇得比
今集好鍾意William同佢岳父嗰幾幕
果幕諗起Black mirror white chrismas
睇過,仲要全套翻煲多次,

第2次睇先發現boyd原來幾試正,

套劇d入面爛牙甩牙係化妝
Ww e5好撚期待呀
S2e6掟石頭嗰幾幕仲好深刻
S1e6 nora鬧唔記得咩書嘅作者同攬Wayne嗰幕
其實好多集都好鍾意
Matt嘅s2e5 s3e5 大kevin嘅s3e3
都係好難忘

係咪後尾先黎料
其實上季都係咁

吓 ..但原來咁樣就係best episode of ww yet 我諗我期望太高
當然同s1e10冇得比

見到班人吹奏話今集係WW有史以黎最正既episode
搞到條bar set得太高
如果講話最好睇 暫時覺得都係S1某幾集好睇啲
果part正 delos演投
同佢講佢個女已經死左果下即刻睇到有d想喊

係咪後尾先黎料
其實上季都係咁

當然同s1e10冇得比

見到班人吹奏話今集係WW有史以黎最正既episode
搞到條bar set得太高
如果講話最好睇 暫時覺得都係S1某幾集好睇啲
果part正 delos演
同佢講佢個女已經死左果下即刻睇到有d想喊

係咪後尾先黎料
其實上季都係咁

當然同s1e10冇得比
果幕諗起Black mirror white chrismas

same 會即刻諗起BM
成個concept同劇情都好black mirror
Lucifer 同lethal weapon一次兩套刑偵劇收皮,仲要我最鍾意果兩套

警探劇試下睇Justified
仲好睇
睇過,仲要全套翻煲多次,

第2次睇先發現boyd原來幾試正,

套劇d入面爛牙甩牙係化妝

最鐘意S2
每次見到Walton Goggins都會諗起佢嗌: Raylan Givens 有聲
未睇WW
不過Peter Mullen 都有做Ozark
痴線老婆爆個毒販頭
感覺除咗個look老d之外
基本上陣奸味同ToTL Matt都好似
原來westworld下集個導演係拍leftover最痴線個兩集個導演
有時真係覺得我post過d野係冇人睇
之前有喺度講過呢集係leftovers神級導演拍
leftovers lens果集都係佢拍,佢拍親都係my favorite ep
屌佢老母!!!
呢三集都世界級
S3e7賣飛佛
我覺得仲痴線過s2e8

所以之前一路期待WW E5多過E4
S2E8 / S3E7雖然都係經典
屌 但我都好鬼鐘意S2E6 lens lens同guest兩集正撚到
Ww e5好撚期待呀
S2e6掟石頭嗰幾幕仲好深刻
S1e6 nora鬧唔記得咩書嘅作者同攬Wayne嗰幕
其實好多集都好鍾意
Matt嘅s2e5 s3e5 大kevin嘅s3e3
都係好難忘

Nora暴走永遠都係最好睇
S1E6真係喊出黎 最尾果下崩潰好真實

Will I forget them?
NEVER

遲D要重睇S3先
Leftovers 班導演都係勁嘢來
除咗Craig Zobel
仲有拍過S2E5 S3E5嘅Nicole Kassell
WW都有一集係佢導
仲會拍Damon Lindelof 套Watchmen pilot
套watchmen唔知會改成點
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞