美劇集中討論區 (19)

1001 回覆
12 Like 1 Dislike
睇咗兩集Killing Eve 原來Fleabag女主係才女
Follow 咗Killing Eve IG 即時透咗自己 果斷unfollow
可以同步真好即刻睇左

ep3

依家連僅餘個少少希望都冇埋
睇到個人又好depress啦唉屌
最尾個度
我知我唔應該咁天真 一路都諗住佢會俾人發現
但一路睇都無事 到我見到佢上飛機個時真係以為佢走到

今集好似又多左flashback
每個人加d flashback OITNB咁拍落去唔怪得之plan左成10個seasons
我明明見本書好似都幾短
我反而一路都幾安心 唔覺得佢會被發現 去到最後上到飛機都諗住會安全起飛唔會咁老套 林尾先比人捉到 但最後真係灰到爆

會唔會唔理佢有無bb都扔佢去殖民地 見番埋佢媽媽

頭先終於睇埋handmaid ep3
果家人做咩咁遲都唔返黎
睇返reddit討論d人屌到June飛起,明明要低調又周圍搞野
臨尾搭火車果度已經feel到佢隨時死撚硬 張地圖明顯到
後面條女都好似想報串

實等佢生埋bb先慢慢罰佢
佢媽可能應該死左,殖民地未必捱到咁耐

好大機會係細路望返轉頭嗰下出事

唔係掛 想知佢地係咪出左事,下集可唔可以交代下
我暫時唔夠膽出去,想留一晚睇下佢地會唔會夜d返
如果當晚有人上黎捉人,我認命
過左果晚都唔返黎我先走出去,但唔知走去邊好
Handmaid其實可以整隻逃亡game
拍得住alien isolation咁緊張
佢真係好有才華
twitter都係架 官方成日post劇透gif
啱先入post彈我返第一頁咁啱見到

推薦大家用twitter個list功能
將唔同account擺入唔同list (入人地個profile-> 三點icon -> add/remove from lists)
方便自己追唔同資訊
同埋唔駛follow人都可以加人入list, 咁個首頁就唔駛咁亂

我news/games/music/tv+fimes/celebs 各有一個list
之後要入返個List就
(web) 自己icon -> list
(apps) 向右掃 -> list
我都無乜動力睇Westworld 但今日唔睇聽日有handmaid's又唔會睇佢
所以岩岩都睇左 今集我覺得幾好睇 但真係無左期待下一集既感覺
其實冇理由會走出去囉,出面咩環境都唔知,可能一出去已經有人認得出你唔係呢個社區嘅人,同埋分分鐘對答已經畀人懷疑到你係外來人畀人報串
都估到唔會咁順利走到架喇,走到未end season 囉,但係June 其實又好孤獨,日日等時機,就係出於一秒衝動就白費晒咁耐以嚟嘅部署
handmaid's tale真係好正好dark, Westworld都唔錯不過要花好多心機去睇
本身已經唔鍾意S1個敘事手法,依家S2都仲係睇睇下恰著咗,鋪排太唔緊湊,好似啲迷題又係到最後兩集先解開,諗起都冇興趣個個星期追,打算一口氣煲
Sense8 finale la

i dont want your childen
佢走應該都係趕飛機啊 佢唔走仲留係屋企 機會係零
Westworld討論區有隻癲狗入左去
係咁話d人針佢
返過黎啦
Westworld討論區有隻癲狗入左去

屌佢啦討論得最多 之前一早已經覺得佢低質即刻block柒佢
搞到次次一入個post都見到勁多show blocked user_ _ _
阻撚住我追post 其他人又成日回佢搞到條傻仔存在感咁高

睇佢成日以為自己見解好獨到,成日搵野黎拗 放大自己所謂既bug
d劇情細節位自己又唔撚諗諗清楚,次次都有巴打駁到佢
一比人駁完又嬲嬲豬 on99
Westworld個twitter煩撚到 仲煩過the americans十倍
unfollow佢先 洗版洗到癲左
啱先入post彈我返第一頁咁啱見到

推薦大家用twitter個list功能
將唔同account擺入唔同list (入人地個profile-> 三點icon -> add/remove from lists)
方便自己追唔同資訊
同埋唔駛follow人都可以加人入list, 咁個首頁就唔駛咁亂

我news/games/music/tv+fimes/celebs 各有一個list
之後要入返個List就
(web) 自己icon -> list
(apps) 向右掃 -> list

學到野
但你分哂list之後個home仲淨返d咩
Barry 幾好睇
The Handmaid's Tale E3 咁End 法真係好吊癮 已經冇心機追WW,本來S1完咗去未好囉
其實睇完呢集想問大家 如果你係June會點做
會唔會留喺間屋等班人返黎 定係走出街
但一早又提過話safe house唔安全,即係本身個plan已經有d fail

如果我係June, 我反而會留底先 去左人屋企危險大左好多 好易穿煲
我暫時唔夠膽出去,想留一晚睇下佢地會唔會夜d返
如果當晚有人上黎捉人,我認命
過左果晚都唔返黎我先走出去,但唔知走去邊好
其實冇理由會走出去囉,出面咩環境都唔知,可能一出去已經有人認得出你唔係呢個社區嘅人,同埋分分鐘對答已經畀人懷疑到你係外來人畀人報串
都估到唔會咁順利走到架喇,走到未end season 囉,但係June 其實又好孤獨,日日等時機,就係出於一秒衝動就白費晒咁耐以嚟嘅部署

但如果班人咁耐未返黎一定係出事,一路留喺度都係等人上黎捉自己
另外條友話個plan有變數,變相去機場又未必安全 (但叫做唯一可以搏既野)
所以都唔知點算
都知冇可能走到,但見佢比人捉都覺得捉左返去實仆街有排受

唔想睇佢又受多幾倍苦
不過睇討論post見呢個人針對june比人捉返呢個位講得幾好 即刻有返d期待

https://www.reddit.com/r/TheHandmaidsTale/comments/8gd5xn/s2e3_baggage_episode_discussion/dyb8xua/?utm_content=permalink&utm_medium=front&utm_source=reddit&utm_name=TheHandmaidsTale
The Handmaid's Tale E3 咁End 法真係好吊癮 已經冇心機追WW,本來S1完咗去未好囉
我都無乜動力睇Westworld 但今日唔睇聽日有handmaid's又唔會睇佢
所以岩岩都睇左 今集我覺得幾好睇 但真係無左期待下一集既感覺
本身已經唔鍾意S1個敘事手法,依家S2都仲係睇睇下恰著咗,鋪排太唔緊湊,好似啲迷題又係到最後兩集先解開,諗起都冇興趣個個星期追,打算一口氣煲

WW d敘事手法係好鬼煩
有時可能仲會覺得佢係咪特登用呢D手法掩蓋本身個劇情有幾單薄
未有時間睇哂WW E3,睇左開頭少少但都覺得幾好睇
Westworld第三集感覺可觀,不過開始睇到頭脤。
Sense8 finale la

睇個勢實係大團圓結局BBQ
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞