美劇集中討論區 (19)

1001 回覆
12 Like 1 Dislike
No, i have children to take care of
The Handmaid's Tale E3 咁End 法真係好吊癮 已經冇心機追WW,本來S1完咗去未好囉
其實睇完呢集想問大家 如果你係June會點做
會唔會留喺間屋等班人返黎 定係走出街
但一早又提過話safe house唔安全,即係本身個plan已經有d fail

如果我係June, 我反而會留底先 去左人屋企危險大左好多 好易穿煲
我暫時唔夠膽出去,想留一晚睇下佢地會唔會夜d返
如果當晚有人上黎捉人,我認命
過左果晚都唔返黎我先走出去,但唔知走去邊好
佢走應該都係趕飛機啊 佢唔走仲留係屋企 機會係零

去邊都係死
通常都唔睇home了
係有時睇下佢啲in case you missed it
'The Witcher' Netflix Series Scores Veteran Marvel Writers
http://comicbook.com/gaming/2018/05/08/the-witcher-netflix-series-adds-marvel-writers/

Jessica Jones' Jenny Klein has officially been brought on board as well as Sneha Koorse (Constantine, Daredevil), Clare Higgins (The Worst Witch), and Declan de Barra (Funky Fables, The Originals).

rip得
點解要咁對我
利申:有全套小説+3隻Game
Westworld個twitter煩撚到 仲煩過the americans十倍
unfollow佢先 洗版洗到癲左
啱先入post彈我返第一頁咁啱見到

推薦大家用twitter個list功能
將唔同account擺入唔同list (入人地個profile-> 三點icon -> add/remove from lists)
方便自己追唔同資訊
同埋唔駛follow人都可以加人入list, 咁個首頁就唔駛咁亂

我news/games/music/tv+fimes/celebs 各有一個list
之後要入返個List就
(web) 自己icon -> list
(apps) 向右掃 -> list

學到野
但你分哂list之後個home仲淨返d咩
通常都唔睇home了
係有時睇下佢啲in case you missed it

i see
你成個情報站咁 成日gather咁多news 呢個function對你實好有用
'The Witcher' Netflix Series Scores Veteran Marvel Writers
http://comicbook.com/gaming/2018/05/08/the-witcher-netflix-series-adds-marvel-writers/

Jessica Jones' Jenny Klein has officially been brought on board as well as Sneha Koorse (Constantine, Daredevil), Clare Higgins (The Worst Witch), and Declan de Barra (Funky Fables, The Originals).

rip得
點解要咁對我
利申:有全套小説+3隻Game

點解佢地可以搵一班呢個級數既writer去拍一套所謂got級既重頭劇
其實諗緊咩
我應該會留到夜晚 如果個家人真係俾人捉走左無理由唔即刻派人上門搜屋
不過都真係好難決定.. 上帝視覺都唔知點搞
但我一定唔會企係窗邊囉diu

應該都係講June做返June唔做Offred
佢同Nick扑野個場都幾明顯講佢拎返sexual agency
但唔知幾時又話會佢為左個女放棄返 定上集最後個段已經講佢放低左...
佢成套劇都有d accent咁 但我以為佢真人係講standard English 無乜特別口音
點知睇佢interview原來佢有咁重利物浦口音
Clayne Crawford確認離開致命武器Lethal Weapon,已被高層開除

在經過一連串的事件之後(致命武器Lethal Weapon第三季面臨男主角換角問題),華納兄弟

電視部決定將Clayne Crawford開除。為了讓該劇可以繼續演出(第三季),製作方正積極尋覓

新演員,可能以換個演員演出其角色,或是直接將劇中Riggs警探賜死,用新角色填補空缺,也不

排除以女性角色取代。

先前新聞曝光隔天后,Clayne Crawford為了挽救該劇正式對自己行為表示歉意。Crawford

提到,自己曾遭到兩次懲處,一次是他對工作環境不滿,並與回應的主管起了衝突,因此他還去

上了憤怒管理課程,另一次則是他擔任導演期間所發生的,同樣與工作安全有關,因為另一位男

主角Damon Wayans(飾演Murtaugh警探)被一個彈片擊傷。他還表示因為自己的行為讓該劇岌

岌可危(被取消),他向全體員工和劇組道歉,並承擔所有責任。

不過道歉似乎是無法挽救自己的工作,而製作方的新演員方案和第三季的故事走向必須讓FOX

高層滿意,否則該劇在今天(2x22)季終集結束後就會變成全劇終,製作方的提案是否能讓高層

點頭,最晚本月中會有消息。

到目前為止,華納兄弟電視部、劇組和Clayne Crawford的經紀人都未對其新聞做出正面回

應。長時間拍攝電視劇,加上安全顧慮和Clayne Crawford的暴衝行為,不是我們光看幾句報

導就可以體會的。演員有自己的立場,不出來說話不代表認同Crawford的行為,劇中兩位男主

角戲裡有濃厚的兄弟情,但實際上他們在片場已經有幾個月不交談,同事感情不好最終就是分道

揚鑣,例如:-NCIS-裡的Mark Harmon和Pauley Perrette(退出)、-芝加哥警署-裡的Jason Beghe

和SophiaBush(退出),-靈書妙探-的Nathan Fillion和Stana Katic(差點續了沒女主角的新季)。

http://tvshowbox.tw/blog/post/35079268

套野咁好睇,咁撚野收皮,屌你老母
做咁多年二線有得擔正,衰on9
佢個角色係痴痴地線,唔知係咪太代入,上晒腦,出唔到戲? 方法演技?
The Handmaid's Tale E3 咁End 法真係好吊癮 已經冇心機追WW,本來S1完咗去未好囉
其實睇完呢集想問大家 如果你係June會點做
會唔會留喺間屋等班人返黎 定係走出街
但一早又提過話safe house唔安全,即係本身個plan已經有d fail

如果我係June, 我反而會留底先 去左人屋企危險大左好多 好易穿煲
我暫時唔夠膽出去,想留一晚睇下佢地會唔會夜d返
如果當晚有人上黎捉人,我認命
過左果晚都唔返黎我先走出去,但唔知走去邊好
其實冇理由會走出去囉,出面咩環境都唔知,可能一出去已經有人認得出你唔係呢個社區嘅人,同埋分分鐘對答已經畀人懷疑到你係外來人畀人報串
都估到唔會咁順利走到架喇,走到未end season 囉,但係June 其實又好孤獨,日日等時機,就係出於一秒衝動就白費晒咁耐以嚟嘅部署

但如果班人咁耐未返黎一定係出事,一路留喺度都係等人上黎捉自己
另外條友話個plan有變數,變相去機場又未必安全 (但叫做唯一可以搏既野)
所以都唔知點算
都知冇可能走到,但見佢比人捉都覺得捉左返去實仆街有排受

唔想睇佢又受多幾倍苦
不過睇討論post見呢個人針對june比人捉返呢個位講得幾好 即刻有返d期待

https://www.reddit.com/r/TheHandmaidsTale/comments/8gd5xn/s2e3_baggage_episode_discussion/dyb8xua/?utm_content=permalink&utm_medium=front&utm_source=reddit&utm_name=TheHandmaidsTale
我應該會留到夜晚 如果個家人真係俾人捉走左無理由唔即刻派人上門搜屋
不過都真係好難決定.. 上帝視覺都唔知點搞
但我一定唔會企係窗邊囉diu

應該都係講June做返June唔做Offred
佢同Nick扑野個場都幾明顯講佢拎返sexual agency
但唔知幾時又話會佢為左個女放棄返 定上集最後個段已經講佢放低左...

我都會留夜d,雖然都幾大風險有人隨時爆門
同埋有人敲門果陣唔會行黎行去

講起個女我覺得幾抵讚佢冇因為個女而放棄唔上機
仲以為佢會好老土咁為左個女而返轉頭
i dont want your childen
No, i have children to take care of
佢成套劇都有d accent咁 但我以為佢真人係講standard English 無乜特別口音

以為一般british accent
btw之前睇twitter佢好似話最難講係法文
有冇人睇過呢套西班牙劇紙鈔屋, 口水多過浪花dodo姐介紹https://www.imdb.com/title/tt6468322/
我以為佢本身係法國妹
有冇人睇過呢套西班牙劇紙鈔屋, 口水多過浪花dodo姐介紹https://www.imdb.com/title/tt6468322/

之前周不時見到reddit有人開post吹奏呢套
但後尾見d人話套野其實好拖同overrated就冇開黎睇

我以為佢本身係法國妹

我都係 佢法文好natural咁喎
以為係本身bilingual個d chok返法文口音
一睇interview大笑左 好大反差
第四度中途請辭!《Hannibal》主創Bryan Fuller退出《The Vampire Chronicles》系列小說改編影集
https://www.dramaqueen.com.tw/news/20180509/009.html

美劇製作人布萊恩富勒(Bryan Fuller)自結束《雙面人魔》(Hannibal)後,每部參與製作的美劇都中途離開。

繼 2016 年底宣布不再參與《星際爭霸戰:發現號》、2017 年先後離開《美國眾神》第二季以及 Apple 開發中的重啟版《驚異傳奇》後,日前再傳出他已退出電影《夜訪吸血鬼》原著作者安萊絲(Anne Rice)「吸血鬼紀事」(The Vampire Chronicles)系列小說改編美劇。

目前不確定他原本在該劇擔綱的職務為何,根據 Dread Central 指出,布萊恩富勒在今年二月便退出,安萊絲表示是他主動選擇離開。

至於退出原因不得而知,此前辭去《星際爭霸戰:發現號》是為了挪出檔期拍《美國眾神》第一季,離開《美國眾神》第二季是由於預算與製作方向衝突,重啟版《驚異傳奇》則是創意分歧,這次似乎也脫離不了此三個面向。

此部美劇定名為《The Wolf Killer》,將由安萊絲的兒子克里斯多福(Christopher Rice)編劇並身兼主創,日前試播集劇本已完成,推出時間尚未公布。

佢真係痴痴地線 開始拍Hannibal S4啦唔好搞咁多野
竟然搵到一套你冇睇既
煩膠過港女

我以為佢本身係法國妹
我都係 佢法文好natural咁喎
以為係本身bilingual個d chok返法文口音
一睇interview大笑左 好大反差

佢拍開英劇,因為睇過套英劇有佢份所以之前就知佢係英國人
但未聽過佢平時講野係點 睇interview都

Jodie bb識貨

之前周不時見到reddit有人開post吹奏呢套
但後尾見d人話套野其實好拖同overrated就冇開黎睇
竟然搵到一套你冇睇既

好多我都冇睇
依家咁多劇 都係揀真心鐘意睇果d就算
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞