美劇集中討論區 (19)

1001 回覆
12 Like 1 Dislike
對640$個條飛時頭4隻字中哂
手都震埋
想睇哂每個world既Armistice
嘩完全想像到個心情
頂 呢part拍到佢好靚
Down親d字幕都唔對
要手動調
好記得個心跳得勁撚快
真係暈低咁
嗰場拍得阿V好靚
不過阿V真係好撚癡線 得返一集 一定cliffhanger到仆街
我有次睇直播 一開始中咗兩個字 心諗 未畢業就發達 正呀 個心跳得勁快 但又要唔俾屋企人知自己就發達 最後都係中得兩個字 都唔知細個點解會咁on9 覺得自己會發達
仲未有字幕 所以未睇
煲返上星期嘅handmaid同legion先
handmaids 睇到我好心痛 做乜要迫人結婚
追完The handmaid,prison break,The flash,Sherlock,Game of thrones。仲有無其他唔同類型或者手法ge劇介紹?自己好鍾意prison break 同 game of thrones,反而handmaid 無乜feel 我係咪冷血,爬左文對westworld 同killing eve 有興趣,有無人有其他介紹?black mirror 有無人睇過有評價
Black Mirror係科幻恐怖片
Person of Interest有冇睇過
你跟返佢整字幕條片黎DL一定唔會有錯
eg 字幕版本:killing.eve.s01e06.convert.720p.web.h264-tbs
就dl呢條片
上面果張gif果場 拍廣告咁樣

下面呢幕個樣
Konstantin欺騙我地Villanelle bb感情
https://78.media.tumblr.com/a91aa40b889ccdf042bd3f86abeae3e6/tumblr_p92eipVrLH1sqtxpoo4_400.gif

希望finale最尾果場唔係呢幕做cliffhanger之後黑畫面
如果係既話會好撚嬲 咁撚樣要人等一年????????
果刻會即刻覺得之後中可以重新做人喇
但結果冇中
呢套唔等得通常照睇英字先
d對白都好簡單唔難明

handmaid上集 雖然節奏有d慢但一樣好睇
legion之前見到原來外國果邊都有好多人頂唔順今季
明明S1果陣幾好 起碼條故事線算清晰會投入到
今季真係好random發緊夢咁 冇左興趣
相反同樣玩surreal twin peaks好睇好多 就算唔知咩事都勁想睇落去
我太懶
通常等字幕先睇

handmaid而家兩線發展得幾好。 emily嗰邊追看性高d, June嗰邊估唔到咁快又覺醒要走佬

Legion我覺得今季係失色左
好多時都係一集用一個theory講噢集
waterford唔想nick成日侯住june
其實我覺得今季仲出色咗
呢套嘢本身就咁玩
可能個字幕組用開果條片源未有人放seed所以未有字幕
june下次走一定會走到
好想睇emily果邊反抗 慘到仆街,見到janine佢地好心酸

legion S2收視跌得好勁
拍係拍得靚,setting好有心機
但個plot好虛 ...
S1玩得黎有個譜
但S2宜家個個都話佢style over substance
冇乜實質劇情比班觀眾寄託下
見到今季其實有D諗起mr robot S2 但legion再虛多好多倍
Annihilation個原作者竟然鐘意Killing Eve
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞