美劇集中討論區 (19)

1001 回覆
12 Like 1 Dislike
美國女星伊莉莎白摩斯(Elisabeth Moss)憑藉《使女的故事》勇奪金球獎、艾美獎雙料視后後片約不斷,日前再加盟驚悚片《Shirley》,演繹《鬼入侵》知名恐怖小說女作家雪莉傑克森(Shirley Jackson)。

《Shirley》由獨立製片女導演約瑟芬戴克(Josephine Decker)執導,改編作家史卡夫梅若(Scarf Merrell)2014 年出版同名心理驚悚著作。

《Shirley》描述 1964 年夏天,一對年輕夫妻搬進知名恐怖小說女作家雪莉傑克森與大學教授丈夫史丹利的屋子。這對年輕夫妻男方是研究生、妻子懷有身孕,入住後原本打算展開新生活,卻開始感到不安,漸漸發現自己已成為女主人雪莉傑克森下一部著作的靈感來源。

同時公佈的陣容還有《水底情深》男星麥可斯圖巴(Michael Stuhlbarg),他將飾演女作家的丈夫史丹利。

伊莉莎白摩斯主演《使女的故事》第二季正在熱播中,未來大銀幕作品有演繹龐克搖滾明星的《Her Smell》、改編自契訶夫同名經典劇作《海鷗》(The Seagull)、《險路謎情》編導大衛羅利新作《老人與槍》(Old Man and the Gun)、演出甘迺迪輕度智障妹妹的傳記電影《來自蘿絲瑪麗的信》(A Letter From Rosemary),以及 Vertigo 同名女性犯罪題材漫畫改編電影《地獄廚房》(The Kitchen)。

《Shirley》預計今夏展開拍攝。
https://www.dramaqueen.com.tw/news/20180517/013.html

認真 成日覺得佢係咪唔會拍Handmaid S3
佢啲新戲痴撚線多到 仲有get out班底套新戲又話好似搵佢做女主角
唔知點解硬係覺得套劇會走OITNB路線 加重其他角色戲份加flashback 然後條主線慢慢減少比例
Janine, Emily, Aunt Lydia 三個角色比較突出可以寫 都應該多人想睇
又可以寫下加拿大既Luke Moira
June之前寫個張紙仔話俾Luke都好似無左影? 定結果無寫到
我仲想睇下佢寫d男人點生活 Guardian個堆 唔計Nick好似都唔知d男人係點過 其實應該都幾慘..

始終講June走佬->俾人捉返->走佬咁loop都唔掂
不如擴大少少講下econ wives, Martha個堆 咁Elizabeth Moss咪可以拍少d
完全同意 好彩仲有好多其他潛力角色
之前有提過加拿大果邊好似想出兵打gilead,快d打柒佢地啦
如果唔係janine / emily果邊好難發圍冇乜野講,睇佢地等死
handmaid同oitnb兩套劇既flashback都好神 (但oitnb宜家基本上最好睇都係淨返flashack )

等aunt lydia flashback等左好耐 幾時有呀
想睇econ wives 但上次個econ wive出場比佢嚇一嚇 估唔到咁西
其實做econ wive應該最荀,仲以為會係最nice

moss個檔期咁樣 話佢會繼續拍我都唔信
睇佢接咁多戲個勢 我開始驚offred S2會死
認得你個user name
等緊13reasons why
netflix通常幾點出?

睇完記得返黎講下有幾垃圾 好壯觀
等緊13reasons why
netflix通常幾點出?

睇完記得返黎講下有幾垃圾 好壯觀

所謂N記最紅既劇 ST 13RW
S2咁快就一齊仆街
仲有冇人有睇blacklist?
James McAvoy做IT2

未睇新嗰集 samar好慘
屌 睇緊第一集 好撚嬲
新嗰集 Liz同Tom喺埋一齊咁耐終於識得學以致用
唔好劇透
睇埋呢集13 reasons why就睇the blacklist
可唔可粉色細字講下咩事
唔想晒時間睇
開頭10分鐘已經見clay食咗件豬閪 Hannah先走咗5個月 之前仲話點唔捨得Hannah點內疚 bullshit
上面細粉字真係好sharp好出眾 就好似黑夜嘅瑩火蟲
美國佬係咁架啦
你咁講先醒起比佢劇适
上面細粉字真係好sharp好出眾 就好似黑夜嘅瑩火蟲
你咁講先醒起比佢劇透

大家有冇好用手寫介紹比我
未睇呀
但係好明顯佢個心仲係Hannah到
成日都見到幻覺
鳩痕已經係重罪
但係佢止唔到痕呢
次次想扑野就見到Hannah即刻鳩都縮埋
我係出面開左個13rw討論post
返完工好眼訓呀 養足精神聽日睇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞