美劇集中討論區 (19)

1001 回覆
12 Like 1 Dislike
平時henry出場都唔知有冇5分鐘
係,E好似同個女講永別咁
好想知stan點解會突然懷疑P&E 預告唔知P會點同stan講 好緊張呀

多謝sis鼓勵 希望之後會好啲啦

我都想試下裸辭係咩感覺 肯定好爽
不過要一年後先

追緊maidens tale 同 Westworld

Maidens tale 同tvb之前套平安谷劇情差唔多 連maiden d服裝都一樣
但我上wikipedia 平安谷拍完個陣maidens tale都未上 (2016/12-2017/3 拍完)

Westworld可以上youtube 有解讀 呢個人解釋得好清楚

https://www.youtube.com/watch?v=dv1HbLvoZCI
聽你講完想睇平安谷
btw handmaid's tale係based on 80年代既novel 仲係美國high school睇既書
我都唔明點解high school睇埋d咁既野
平安谷都係之前食飯開住電視睇 tvb d劇無睇開都唔使追 套套都差唔多

我以前讀highschool都要睇The catchers in the rye同The Great Gatsby
呢類型書都係有隱喻同社會反思 高中教呢d幾好

情況就好似香港中學都要讀下朱自清或者魯迅d散文

Handmaids tale season 2 開始有d悶 要skip住去
終於追到live個po
Killing Eve E1 d/l極都未完
成日覺得V遲早會比自己人追殺 之後Eve會同佢合作/收留佢
之前睇過個interview話佢原本諗住拍完套劇之後會走去買返ep3套suit自己著
因為佢好鐘意套suit,但後尾覺得自己著起套衫會同V一模一樣 所以都係唔買

Root未遇到Shaw之前都幾似癲婆
V係有精神病但享受緊人生
但對住Root最多比佢電幾下 啪下針
對住V就隨時死左都唔知咩事
我覺得d兩本無handmaid咁不安..
反而種不安感好似同to kill a mockingbird似d

利申無睇to kill a mockingbird
catcher in the rye
覺得果度冇乜深層意義
純粹佢諗返起個痴線佬所以冇哂mood

我淨係知條女戲屎之餘
佢同個男主角一對戲,連男主角D戲都會變到屎屎地,兩條友火花係零
原來jodie得93
必成大器
啱啱先睇第4集
睇到V一野撞死條女個度笑到我痴線
條女比佢撞個陣肯定心情複雜
今季homeland好悶
我啱啱先睇到s6 ep10
睇到Peter比人撚狗個季嬲到棄撚左
覺唔覺睇V其實有啲諗起Root
唔好立flag
睇interview見jodie好似好鐘意v呢個角色, 同amy一樣
成日覺得V遲早會比自己人追殺 之後Eve會同佢合作/收留佢
之前睇過個interview話佢原本諗住拍完套劇之後會走去買返ep3套suit自己著
因為佢好鐘意套suit,但後尾覺得自己著起套衫會同V一模一樣 所以都係唔買

原來jodie得93
必成大器

完全唔似咁後生 以為佢廿尾三字頭
呢個角色佢真係做得好好 應該係佢演藝生涯暫時最正既role
我覺得V 恐怖啲

Root 做事背後有原因

但V 好似玩緊遊戲

真係痴缐咁
啱啱先睇第4集

V呢集做既所有野都好撚好笑
一出黎happy birthdayyyyyy已經唔爭氣笑左 把死人聲
nadia果刻心入面其實諗緊咩
i am not a pumpkin

我已經倒數緊放工跑返屋企睇今日果集
twitter已經好多劇透gif 今集神級
睇左圖透已經知呢集不得了
越黎越鐘意V
我覺得V 恐怖啲

Root 做事背後有原因

但V 好似玩緊遊戲

真係痴缐咁
啱啱先睇第4集

V呢集做既所有野都好撚好笑
一出黎happy birthdayyyyyy已經唔爭氣笑左 把死人聲
nadia果刻心入面其實諗緊咩
i am not a pumpkin

我已經倒數緊放工跑返屋企睇今日果集
twitter已經好多劇透gif 今集神級
睇左圖透已經知呢集不得了
越黎越鐘意V

我都係忍唔住碌左陣twitter,睇左d gif/圖同comment,再中多兩個劇透
好正

今朝一望見到呢張gif 笑到震震地
EP5 spoiler
https://twitter.com/azzasi11/status/993330213428883457
睇左張gif同今集個名 笑死
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞