美劇集中討論區 (19)

1001 回覆
12 Like 1 Dislike
I ship them = 佢地好襯, 支持佢地拍拖
今集美國人
睇完之後覺得成套嘢啲藍綠色既女人都痴痴地線 係度自欺欺人
Serena仲衰

啲handmaid 生完又扔去第2個家庭再生 就知無理啲bb質素 同一個媽媽 正常生得太多啲b既質素會遞減
有冇人追緊HBO新劇Barry,ep7個twist同Bill Hader演技
屌你老母呀cancel 左Brooklyn 99
屌那星
點解
Fuller
其實咩係ship
I ship them = 佢地好襯, 支持佢地拍拖

https://en.wikipedia.org/wiki/Shipping_(fandom)
屌那星
點解
都應該拍左結婚大結局啦 雖然佢季季都廢up我都照睇
一出消息twitter就trend叫fox唔好
但係fox黎 好既通常留唔到
睇下咁多人嘈會唔會有轉機囉, 重有hulu netflix呢啲都有機會
點解tbbt呢啲垃圾就十二季都唔完

‘Brooklyn Nine-Nine’ May Find New Home; Hulu Eyes Cop Comedy Amid Massive Outpouring After Fox Cancellation
http://deadline.com/2018/05/brooklyn-nine-nine-new-home-hulu-tbs-fox-cancellation-pickup-fan-reaction-1202388006/

其實有時唔明,通常斬都係收視差
但一斬就走返咁多人出黎嘈 宜家twitter勁多人講緊好大反應
咁即係咁大棚人係之前唔睇live?
純粹好奇咁大班fans但又收視差

雖然第五季水準係下跌左
但Brooklyn99完全有食老本既資格

我完全冇諗過會第五季就完
睇完第四集
diu aunt Lydia同Serena好撚克人憎
June 原本個d傲氣無晒
我希望佢只係扮出黎
d套劇真係好撚變態 一路睇一路講係咪痴線嫁?!
今集同上集比真係好大反差 依家佢要自我催眠真係好心噏 希望Nick 比返啲勇氣同信心佢,我覺得條八婆Serena 遲早用Nick 要脅佢,已經發現佢地有露
Aunt Lydia 喺Leftovers 又係做邪教教主
Serena夜晚入June房摸佢個肚個度證明佢真係痴線嫁 做乜鳩呀
其實佢地有無諗過個大肚婆情緒咁差好影響個bb
睇完之後覺得成套嘢啲藍綠色既女人都痴痴地線 係度自欺欺人
Serena仲衰

啲handmaid 生完又扔去第2個家庭再生 就知無理啲bb質素 同一個媽媽 正常生得太多啲b既質素會遞減

睇左ep4一半
根本成個gilead高層上流果班都係痴線
尤其係有左bb之後班wives d活動 極度影響個大肚婆心情
精神折磨得好嚴重,陀個胎都陀得衰啦咁玩法
不過佢地唔理啦,bb係稀有品
yvonne strahovski老左好多
早年睇chuck索撚到
屌那星
點解
都應該拍左結婚大結局啦 雖然佢季季都廢up我都照睇
一出消息twitter就trend叫fox唔好
但係fox黎 好既通常留唔到
睇下咁多人嘈會唔會有轉機囉, 重有hulu netflix呢啲都有機會
點解tbbt呢啲垃圾就十二季都唔完

‘Brooklyn Nine-Nine’ May Find New Home; Hulu Eyes Cop Comedy Amid Massive Outpouring After Fox Cancellation
http://deadline.com/2018/05/brooklyn-nine-nine-new-home-hulu-tbs-fox-cancellation-pickup-fan-reaction-1202388006/

其實有時唔明,通常斬都係收視差
但一斬就走返咁多人出黎嘈 宜家twitter勁多人講緊好大反應
咁即係咁大棚人係之前唔睇live?
純粹好奇咁大班fans但又收視差
佢計收視個方法好on9
好似要睇live加埋要機頂盒
netflix hulu全部唔計 重播唔計 錄左唔計

收視真係拖累好多高質劇
好多劇明明有質素,但少人睇搞到冷冷清清比人cancel
垃圾劇就鬼死咁多人睇,taste差既人永遠多過有taste

不過唔洗驚
Hulu好似會救套劇
今集美國人

尋晚睇左
Marilyn 平時好少交流但佢死左我都覺得
可能之前太多人hype呢集搞到有少少失望
Stan其實好大懷疑直頭知咁滯 但冇證據同佢根本唔想信
今集好多野同S1E1似

都係果句
得返3集究竟夠唔夠時間收得靚架!!!!!!!!!!!!!! 冇乜時間淨喇
鄧佢地擔心
呢單野都大件事但冇人講
‘Rick And Morty’ Gets Massive 70-Episode Renewal By Adult Swim; Creators Dan Harmon & Justin Roiland Ink New Deal
http://deadline.com/2018/05/rick-and-morty-renewed-70-episode-order-creators-dan-harmon-justin-roiland-deal-adult-swim-1202386828/

出哂新聞confirm哂都唔敢信真係會有多70集

so heres some fun math
its been 1,913 days since it first aired for rick and morty to release 31 episodes
thats an average gap between episodes of 61.7
to do that 70 times over would take roughly 4,319 days
which is 11.83 YEARS.
rick and morty will be on the air till 2030.

有冇命睇哂
痴撚線
https://blog.datarobot.com/predicting-death-in-game-of-thrones

「龍母」最可能被賜死!美數據科學家演算《冰與火之歌》第八季人物死亡機率
https://www.dramaqueen.com.tw/news/20180510/010.html

《冰與火之歌:權力遊戲》(Game of Thrones)即將在 2019 年回歸的第八季迎來大結局,全球粉絲都在期待誰能存活到最後、而誰又會被賜死?

日前美國波士頓機構 DataRobot 的數據科學家 Taylor Larkin 開發一個複雜的演算法,試圖預測《冰與火之歌:權力遊戲》第八季最終季角色的死亡機率。他深度分析原著近 2,000 個角色,以性別、年齡、家族與階級等一系列變數來運算出結果如下。

1.「龍母」丹妮莉絲坦格利安-死亡機率 83.77%
2.詹姆蘭尼斯特-死亡機率 72.91%
3.「小惡魔」提利昂蘭尼斯特-死亡機率 70.76%
4.布蘭史塔克-死亡機率 66.02%
5.瑟曦蘭尼斯特-死亡機率 60.39%
6.瓊恩雪諾-死亡機率 58.99%
7.葛雷喬伊-死亡機率 54.95%
8.珊莎史塔克-死亡機率 50.28%
9.艾莉亞史塔克-死亡機率 49.04%
10. 詹德利-死亡機率 39.87%

今年三月 HBO 高層透露最終季有眾多角色死亡,「珊莎」女星蘇菲特納(Sophie Turner)去年底也曾表示大結局苦樂參半,讀完劇本演員痛哭流涕,可以預期將會上演不少壯烈犧牲的戲碼。

《冰與火之歌:權力遊戲》第八季最終季將於 2019 年回歸 HBO,屆時就能驗證這個演算結果準不準確。
‘The Expanse’ To End On Syfy With Season 3, Will Be Shopped Elsewhere By Alcon
http://deadline.com/2018/05/the-expanse-canceled-syfy-after-three-seasons-to-be-shopped-1202388026/

輪到呢套 syfy最多人吹奏就係呢套都cancel
快d 2019 一定打到七彩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞