美劇集中討論區 (19)

1001 回覆
12 Like 1 Dislike
係喎 有時又勁有女人味好sexy
佢個角色集靚/cute/變態/痴漢/搞笑/人渣/恐怖於一身但又平衡到架喎
paige

春袋都打爆你
silicon valley抽支那抽到盡
嗰幕好型
'Westworld' Renewed for Season 3 at HBO
咩事今年WW S2一播咁多大師湧現
睇一兩集就踩到套野一棟都冇,明明套野就係慢慢睇落去先知咩事
用哂之前睇S1全季體驗衡量S2一兩集
枯燥乏味 笑撚死我
e02本身都唔係咁認真係, 一陣食完飯黎出黎重温先

This game was meant for you William, but you must play it alone
見到都唔開胃
戲果D班人睇完自己唔鐘意就一句ban埋去話唔好睇就算
但劇果班唔該睇多幾集先學人踩 仲要果集本身唔係唔好睇
自己覺得悶就講到套劇地底泥 又話S1有D乜乜乜情節
S1第幾集先出呢D劇情呀on9,依家你睇緊S2第一集咋 訓啦柒頭
廢撚事嘈所以我都冇入去講
尋晚睇完s2第一集,唔覺得悶,慢慢鋪梗啲劇情。反而之前睇s1頭幾集覺得悶,因為唔知佢開頭講咩
但係隔太耐先播s2,唔記得咗啲上季嘅劇情,我連Teddy個名都唔記得咗
我都唔覺得悶,但唔係話超級好睇
只係有好多野未知咩事 佢重新鋪返多啲謎落個故仔度
S1開頭就show下個世界點運作 幾眼前一亮因為想知多啲個park

我都覺得呢套野輸蝕在太耐先播一季
其他一般劇都算冇乜野,但westworld太多細節野太複雜又亂
咁鐘意confuse班觀眾 仲要隔咁耐先播其實好影響套劇,會越黎越少人follow到
ed harris條線其實最易跟
因為主力都係一條tagline

The maze is not for you

The game will come to you

咁多條線我麻麻地鐘意睇MIB
但william就覺得ok
咩事今年WW S2一播咁多大師湧現
睇一兩集就踩到套野一棟都冇,明明套野就係慢慢睇落去先知咩事
用哂之前睇S1全季體驗衡量S2一兩集
枯燥乏味 笑撚死我
s1個陣都大把人踩套野故弄玄虛
事實我都覺得D角色有時講野都幾遊花園feel
但下下用睇完S1全季個經歷走去狂踩S2頭一兩集都幾唔公平
如果已經去到S2尾聲冇乜起色就話姐
要睇哂S2先評到
咁人地拍post modern sci fi 講下what makes human human, 都好正路

其實會唔會係因為ww 有d revelation其實幾subtle 所以比人話悶?

有班觀眾本身自己太垃圾係少少野都學人話悶架喇
Killing Eve EP4仲好睇過EP3
痴撚線下集仲要best episode 睇trailer已經

Killing Eve 1x05 Promo "I Have a Thing About Bathrooms"
https://www.youtube.com/watch?v=quwey02jdQQ

START THE DAMN EPISODE 5 BEFORE I PISS MYSELF
快點
單眼張圖真係不得之了
V快點殺死我
今集好多位都比佢笑撚死
點解佢可以咁仆街但同時又咁cute咁好笑同痴線
睇到好鐘意呢個女人
btw佢個accent coach好掂

佢無啦啦一集講既俄文已經多過隔離Philip同Elizabeth 6年講既份量
屌 睇之前完全諗唔到咁正
今集雖然冇咩好震撼嘅情節
但氣氛緊湊 劇情推進超一流
暫時為止除左s1e10外
係得s1e7, e9有得比下
睇完EP2 大籮核個角色宜家有啲似龍媽
the night king囉唔該

night king我都有諗起
龍媽mix night king

Killing Eve behind the scenes
https://www.youtube.com/watch?v=phLvemJeofU&feature=youtu.be

How do you make people care about a psychopath?
All you need to do is cast Jodie Comer
Waller Bridge
V快點殺死我
今集好多位都比佢笑撚死
點解佢可以咁仆街但同時又咁cute咁好笑同痴線
睇到好鐘意呢個女人
佢倒車個度
我都俾佢呃左
完全知道一定有伏 但以為係趁佢擰轉面一槍打死佢
點知衰格到

我覺得佢驚得滯bad timing 因為之前真係走唔到
如果唔走住但個engine都係撻唔著咁點算
同埋佢個位係咪睇唔清楚V架車果邊 可能聽到以為靜左就郁得

總括黎講我都係覺得Bill戇鳩啲
終於開始睇美國人
btw killing eve呢套野
推到個個開killing eve 4月top 3
what's the other 2

handmaid and ww?

暫時覺得killing eve / handmaid / americans
但我total淨係有睇呢3套同ww & legion
silicon valley抽支那抽到盡

聽唔明班細路唱咩歌詞
btw下集有russ
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞