基本面分析

1001 回覆
131 Like 15 Dislike
睇洪灝
個時細行推Eprint話可以上到5蚊
結果大家知
明白哂 謝謝學到野,希望愛巴唔好理d亂嘈既人,好難得喺連登見到文章係可以學到野
今日隻Erica,真心希望大家睇路
悲劇發生得太多次
我係怕又有D傻仔將學費、結婚錢、首期放落去
你啱 我真係能力有限老散一隻
先入嚟學吓嘢

大行出份免費報告教埋人點買
係人係鬼點演繹 佢地內部至知
總之唔信就係當佢鳩噏
根本無理佢長期定短期 更加無人要求佢即日中

巴打有能力咀嚼份report賺錢嘅我祝你贏多啲
交返個台比愛巴 係咁
呢隻仲要係金利豐做保姆 戰績彪炳
其實唔可以一碌尻打一船人,真係睇個別分析師。某美資大行最中意用DCF做估值,見過terminal growth落成3.5%, 推到咁高,乜尻都buy rating 啦。另外有啲係真係好deligent嘅analyst, 見佢鑊鑊都比non-consensus rating, 但次次都中,堅勁。
另外大行報告本身就唔係比散戶睇,係比institutional investor睇,而buy-side自己都有自己嘅分析師,其實好多時都係睇下啲report brainstorm下trading ideas/攞下sector update咁,真係行內人冇人會盡信
邊間係Deligent?
打錯, diligent* 自膠一打 純粹講,係有一堆有實力嘅sell side analysts 嘅
有無好介紹
唔係用行分啦係用人分 因係同一間行,例如TMT sector, 下面都有唔同team (writing analyst) research嘅質素可以差天共地
樓主點睇66港鐵
愛巴有無睇油價
咁明哂,根本分唔到邊份出自邊條Team
可唔可以講多d,qq係呢d公司既股東,但係上邊堆五毛同qq同呢幾間有乜關係?
大摩睇好時就要睇路喇
Btw等睇5仔之後爆上 然後大把人叫春

之前建滔化工密密掃國泰
以為佢想玩想入board 點知轉個頭就甩咗手
但建滔系本身個業績幾靚仔 keep 住有穩定增長
個人覺得係幾有潛力的中型股
Fb 同snap 個度幾有創意,一直都無諗過最終snapchat 係以比人食收場

買定d 倉底貨博收購?

歐洲咪有囉
A callable bull/bear contract, or CBBC in short form, is a derivative financial instrument that provides investors with a leveraged investment in underlying assets, which can be a single stock, or an index. CBBC is usually issued by third parties, mostly investment banks, but neither by stock exchanges nor by asset owners. It was first introduced in Europe and Australia in 2001, and it is now popular in United Kingdom, Germany, Switzerland, Italy, and Hong Kong.
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞