基本面分析

1001 回覆
131 Like 15 Dislike
有乜好撈
爆發貿易戰的話, 姐係股市仲要繼續瀉, 點判斷幾時到底?
留意Trump Twitter
美元依個位 真係會打定口水戰
巴打我買左1224,佢上年上到2蚊,今年唔知得唔得

咁樣打法會唔會兩敗俱傷?
我覺得似咀炮多
JD Pre-market -8.68%
屌奶星
今日份成績表不似預期MA, 沽多幾支大陰竹等反彈信號至買
坐艇
睇黎師兄都收到風
無事丫 勝預期 可以搵位入
睇錯 自膠
https://mp.weixin.qq.com/s/pKhfp8X0nFEPg2OcWdr63Q

印度Jio vs 中國移動

印度Jio模式,係好有效帶動到印度既Internet發展,對比下,中國移動模式係十分落後
愛巴,我係一個廠佬。想知你對呢d燒錢嘅生意手法點睇?

我自己以前就好反感,認為係搞亂市場。諗住免費期完左睇佢點死嘅心態

呢一兩年態度開放d,一來大勢所趨,二來接受左世界係多左新野新產業,對方一早睇到。

但始終對免費增加用戶量-由免費轉收費呢個概念,我依然持懷疑態度。認為價格係應該審慎定價,經常或大幅度改價係影好影響消費者對你的信任
愛巴點睇美金轉勢同內銀內險既關係
都係focus緊係2318 同939 5仔都考慮緊
見呢幾日係咁跌 時機好似差唔多
我都係廠佬,上緊河北,未來幾日可能上唔到黎

我以前都好討厭燒錢既生意,好似GoGoVan咁,到今日都未有明確既Profit Model,有D生意Day 1係賺錢,之後都會Keep住賺,好少會倒蝕

但一開始就唸住用本黎燒流量,燒用戶,將來要再係呢班用開免費野既User到再賺翻,就相當困難

除非你有本事,將堆User再Repackage成貨再賣出去

講翻GoGoVan,我知佢有做車隊油卡,每升執$1,佢有幾萬個司機,每人每最燒幾百升油,佢既現金就係咁黎

Facebook, Google都係一樣,將User變貨再賣出
QQ當年都係鳩下鳩下 鳩左十幾年先搵到賺錢方法 吹佢唔脹
lm學野
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞