基本面分析

1001 回覆
131 Like 15 Dislike
佢太另我失望
愛巴認為整固完未?
巴打點睇內地物流股 例如2352
大陸順豐?
難啦 而家佢開始變到公用股咁
Damn right!
愛巴點睇951
三中全會早左開都完左
但係完全冇咩人提
咁代表習帝穩如泰山?
講真已經去到呢個市值要再有好大既增長係好難 而家只係keep住正常增長維持派息
佢上年話推出家居寬頻呢個領域 再係幾個月前加入做國企
要係呢個市場爭應該唔難
但家居寬頻賺唔賺得多就唔知道
可能鋪曬D線 大額投資完幾年有穩定收入

以陰謀論黎睇 中央要有求'提速降價'(無記錯好似上年年頭新聞有講)
即係加快網絡既速度同時要減收費
意味住現時既手機上網同將來既家居寬頻 都有國家任務
主要目的並唔係搵錢 最終會強行將成個行業既利潤降低去符合國家要求
巴打點睇京東財報 今日好似入得過
仆街侵侵真係打貿易戰
今日資源股仆直
lm
唔止資源股,中國為左要打好貿易戰,自身必須減磅,公司單向依靠政府都會受害
依幾日重有會開
係阿 巴打
941 買入長渣收息 呢個價位應該唔差上次派息都唔差仲有特別息,派完一直跌唔停

5仔好似可以準備入貨 大家點睇?

5仔 79入左啦 再跌下注75
睇下會唔會跌到2月低位先諗入唔入5
暫時想買3,5收息

唔洗用腦。其他時間做野同學下智識
係HSI 2 月低位
愛巴點睇1288? 入唔入得過?
各位大哥

美國果邊,特朗普為左轉移通俄門,槍管呢D Hot Kitchen,佢選擇左借對中國開打貿易戰,轉移國內矛盾,攞功積,為11月中期選舉做好準備

中國為做好準備開打貿易戰,先前已去槓杆,而家都開始炒人:

內蒙古自治區政府將300餘領導小組精簡為15個

新華社呼和浩特3月1日電(記者李仁虎、殷耀)記者近日獲悉,內蒙古自治區政府以近年來少有的力度,精簡整合各類議事協調機構,將原有的314個領導小組精簡為15個。

包振玉說,為了依法處理好領導小組和政府的關係,加強對議事協調機構的組織領導,所有領導小組由自治區主席負總責,分管副主席負責相應專項工作,各成員單位主要負責同志為領導小組成員。

此次精簡整合領導小組,建立了集約高效的運行機制,進一步突出了領導小組重在協調的職能,為促進依法行政和規範政府決策提供了重要的製度保障。如將產業結構調整、工業園區建設、雲計算產業發展等34個領導小組整合併入自治區綜合經濟工作領導小組。

美國對中國鋁鋼制品提高關稅,中國就會用農產品還擊,兩者開火,必有損傷

係咪低位可以撈,呢一刻,大家請留意新聞先
謝謝資訊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞