基本面分析

1001 回覆
131 Like 15 Dislike
錢去哂吉利
一語中的
愛巴覺得已經調整完?
美債跌到咁,大家扣好安全帶啦
依家先入貨係咪已經遲左
美債一跌 公用股即抽升 823一日升2蚊

我錯失哂所有撈底機會
我見中國奧園3883個方向好似差唔多
蒙萊有神秘消息嘛
剛睇維基 寫話李書福老婆係習總個老婆個妹 維基話冇證明嘅?
彭麗媛妹妹叫彭麗娟,浙江吉利公司老闆李書福的妻子

彭麗媛經紀人,係佢個細佬,叫彭蕾(雷),1968年出生,對越自衛反擊戰時期,彭麗媛托關係將其調離一線去三線去做了67軍199師的師部警衛員,然後就成為彭麗媛經紀人,亦係吉利同歐洲政商界既搭路人

吉利借彭蕾(雷),係歐洲舖橋搭路:

2010年,吉利併購沃爾沃交割儀式
2013年2月,吉利收購了英國錳銅控股
2014年2月,吉利收購英國電動車製造商Emerald Automotive(綠寶石汽車)
2018年2月,吉利收購戴姆勒
有追開
Lm
點解買金呢?
只要有一間公司搞得掂響香港行無人車,佢將會稱霸全球
同埋香港人口密度大,交通比較Rational
客流量大,Route又易Plan
無人車既Profitability會好高!
呢句野由2011年聽到而家
QE已停,風向已變
你揸金不如揸巴菲特,佢既巴郡回報又好,升值潛力又好,抗風險能力又好,都比金高一線
1211份業績
比亞迪係電動車既技術係好落後,好低端
大家就成日攞"巴菲特"都有揸比亞迪啦黎打飛機
巴菲特咩價入?你咩價入?又唔唸下個分別
而家吉利就係大大枝旗插出黎,要同Benz合資搞電動車
659真係爆大冷 睇近期走勢咁好
有睇開留個名
大家搵多D
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞