基本面分析

1001 回覆
131 Like 15 Dislike
Trump而家又係表現佢典型既談判技巧,一開始就以非常之強硬立場示人,迫各方上談判桌

應該要等起碼開得成會先
QQ本質係游戲+廣告公司
即係得開得成會 美金先會有機會轉勢?
咁即係短期內佢都係keep住走弱
內險都係受益?
3月都大機會加息 會唔會多左外國投資者調資回流返去美金
最近期槍械管制件事都係,忽然間提出比共和黨主流更嚴格的要求,等槍會同共和黨讓步
愛巴點睇美高域同膳源
美國徵鋼鐵稅對內銀影響大唔大
愛巴睇snapchat twitter 有d料
呢兩隻前幾日跌市都有得升
會唔會話望升到幾多,定long hold
呢幾日不斷插
GOD'S KNOW
NO NOBODY CAN PREDICT EXCEPT CORRECTLY
愛巴,點睇e個3月港/美股
係咁chok上chok落

究竟係大調整定前期股災?
虛心請教
GOD'S KNOW
NO NOBODY CAN PREDICT CORRECTLY
樓主最愛嘅洪生琴日有上tvb
focus係隻股既質素好過
大跌市都有股升到52周高
Can you show me the link? I can't see TVB here
  新浪美股訊 北京時間7日消息,日股日經225指數開盤跌0.7%,至21,261.96點。日股東證指數開盤跌0.6%,至1,705.63點。韓國首爾綜指開盤上漲0.1%。

稍早科恩宣佈辭去美國總統特朗普的首席經濟顧問一職,他反對特朗普政府的鋼、鋁關稅計劃。

美國總統唐納德・特朗普重申他對鋼鐵和鋁徵收關稅的承諾,稱美國與其他國家的貿易狀況糟糕,其中包括歐盟國家。“我們必須糾正這一點。我們別無選擇,“特朗普說。

“當我們落在每個國家後面時,貿易戰並不是那麼糟糕的事情,”特朗普在白宮與瑞典首相Stefan Lofven的新聞發佈會上說道。“貿易戰會傷害他們,而不是我們。”

美股週二震盪收高,科技股領漲。投資者仍在觀望白宮會不會實行鋼鋁產品關稅。國會眾議院議長保羅-萊恩及其他一些國會共和黨人都試圖說服特朗普淡化處理他的關稅計劃。美東時間3月6日16:00(北京時間3月7日05:00),道指漲9.36點,或0.04%,報24,884.12點;標普500指數漲7.18點,或0.26%,報2,728.12點;納指漲41.30點,或0.56%,報7,372.01點。

之前話Gary Cohn強烈反對對鋼鋁課重稅, 宜家Cohn 辭職係咪代表特朗普堅持貿易戰???
洪生全名係咩 想搵返黎睇
都係mytv睇 你係大陸應該上唔到啦
1548升左
大媽式炒上?
點解今日d醫療股升得咁勁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞