基本面分析

1001 回覆
131 Like 15 Dislike
理文造紙:
佢個太子果時結婚,好似用左2球定3球,請Eason唱左3隻歌
之後又出公數買游艇
上年係食住去槓杆既浪,股價先係咁上
但莊家係咪好人,係咪會同股東方,我就好有保留

巨星醫療:
我剛剛睇左佢個網,佢賣D野,好無競爭力
係賺錢既醫療公司唔似係賣呢D野
賺錢收隊呀嘛
人地過年果時仲翻緊工架
而家賺到當然要放翻假
假若有得查,真係想知夾爆VIX倉既人係邊個做莊
呢個人可以開翻套戲
多謝兩位巴打分享
個肥佬唔錯
https://www.facebook.com/jincao8
9秒9 Add Friend
樓主點睇國泰
油價升返唔少,對佢份業績有利?
所以我咪話買Hi Tech唔好短炒,就係咁

有Market Noise,就自然有流通量,有流通量,就自然可以彈出彈入無阻

好我似呢D DDR4既野,你落樓下同佢師奶解釋,或者同大陸班大媽解釋,有邊Q個會明,佢地只會去買賣佢地明既野,例如Ming Mi Mart呢D濕鳩野

我睇紫光,個Vision唔係話1/2個月,係放幾年,當幾年後,佢DDR4可以好大規模量產,而DDR5又因為物理限制好難再好快Push Mass Production,中間果個Gap Gap,到果時就自然有財演吹奏

科技股係睇Vision,唔係睇圖

SNAP,搜狗個價夠殘啦,我就係貪佢夠殘,又有Potential,先有反彈獲利空間

以前無睇你post 就睇你講的理據 放係邊個價位都可成立 佢果波幅無得用技術分折睇安全位啦
咁細佬買股票係咁架啦
買左之後,就放係到鳩坐,訓下
間公司有食力,又有前景,唔怕坐下啦
訓得著咪得,日日睇果些少波幅彈下彈下
人會好快玩完
而家要養生

支持養生
聽過個aviation朋友講話
航空業有個四年cycle
15年好 17年柒 19年又好咁
C Hing講得啱,我套Style未必套用到所有人,各施各法

因航問題係出自管理層柒 所以一直油價 載客量對佢股價無乜刺激作用
我好似上個Post先好大段野寫過
I am 養生er
張國榮都賣國泰
唔係衝個頭過去呀?
好似無藍籌比人踼走過之後,有翻生過
理解愛巴睇365的理由 都信呢隻野到啱時間炒過10蚊不是夢 硬巴講的都啱 隻野唔講市差 就呢期都大把空間跌 買左手的話唔好彩就中間要捱價囉
494 現價高過之前 但overall計仍然係垃圾
樓主點睇國泰
油價升返唔少,對佢份業績有利?
因航問題係出自管理層柒 所以一直油價 載客量對佢股價無乜刺激作用
張國榮都賣國泰
唔係衝個頭過去呀?
好似無藍籌比人踼走過之後,有翻生過

國泰都翻翻地身啦
所以兩個講法都有道理
一個線對與否,係睇你條Timeline有幾長
當然唔好好似果D謎網50放到無限長啦
樓主有無留意1548 金斯瑞?
521 CWT internetional 點睇?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞