電腦椅有冇推介?

1001 回覆
27 Like 7 Dislike
如果我間唔中都會盤腳坐既係咪真係得d賽車椅揀?

我見咩人體工學嗰d都好窄下

有冇人用緊zenox

唔係調番轉咩?
根據我search左咁多日得番黎既知識,
賽車椅, 係for後傾同唔好保持中間,
所以椅既左右兩邊都會有野凸出黎..所以應該窄啲。
反以人體工學果D..多數都focus係背位...坐位又冇話咩特別窄。
即係買herman miller既product 就一定要去posh

POSH個網慢到龜咁..垃圾

posh而家仲做緊herman miller全線12%off

不過到31/12完

你去門市正常係有sales 教埋你坐
人體工學係要有齊一套完整既setting 先發揮到功效
一般人好多壞習慣其實好傷身體
就算比張靚凳你都得物無所用

其一就係唔貼椅背坐
主要原因係個mon 擺得太後搞到d 野睇唔清楚
所以身體自然反應烏前個身睇

其二係扶手高度唔岩
搞到用mouse keyboard 果陣對手凌空左

其三就係個mon 擺得太高
而家好多人鐘意擺個架浪高個mon 放keyboard
搞到成日要仰視 增加頸椎壓力
正常黎講個mon 既頂邊係應該同眼睛成水平線
如果我間唔中都會盤腳坐既係咪真係得d賽車椅揀?

我見咩人體工學嗰d都好窄下

有冇人用緊zenox

唔係調番轉咩?
根據我search左咁多日得番黎既知識,
賽車椅, 係for後傾同唔好保持中間,
所以椅既左右兩邊都會有野凸出黎..所以應該窄啲。
反以人體工學果D..多數都focus係背位...坐位又冇話咩特別窄。

我坐落覺得賽車椅個空間感覺上大少少咁樣
巴打,想一步到位買張好既擺office坐10 年up,
有冇試推介?最好有至少副廠headset 舒服下,價錢唔係問題,求推介

利申:乜都唔識,信哂你,長期坐office

Okamura contessa
不過扶手啲皮好易爛

呢張香港好難搵
留名
公司用haworth 幾好用。

屋企啱啱張ergo human luxury 到。五千尾連leg rest 同laptop stand. 坐得舒服。
巴打,想一步到位買張好既擺office坐10 年up,
有冇試推介?最好有至少副廠headset 舒服下,價錢唔係問題,求推介

利申:乜都唔識,信哂你,長期坐office

Okamura contessa
不過扶手啲皮好易爛

呢張香港好難搵

我估showroom應該有
利申未上過
留名
用緊LAMEX 唔知係唔係cheap野 呀爸買 但坐得幾舒服

公司用緊
真係幾舒服
試左ergohuman, herman miller同humanscale, 自己最鍾意humanscale
試左ergohuman, herman miller同humanscale, 自己最鍾意humanscale

巴打係邊到試?

巴打係邊到試?

ergohuman係佐敦ifco, herman miller係上環posh
humanscale係上環有間aluminium有一張擺係度

巴打係邊到試?

ergohuman係佐敦ifco, herman miller係上環posh
humanscale係上環有間aluminium有一張擺係度

其實humanscale我係搵佢香港office試嘅,不過唔係showroom黎,要book,去間aluminium門市會方便啲

用緊呢張
Posh買 折左$44xx好似係
佢香港原價都5千幾 一定無上面巴打話3千幾咁平

個代理食水好深
張張都話坐壞人
有冇圖睇邊張先合格?

賽車椅一定唔合格
真正人體工學果d最好
唔係話愈多配件愈大張就愈勁
呢d 個背用膠整 但係真人體工學 係d 賽車椅贏十條街

當然 真人體工學一定唔平
無記錯以上果張都要三千幾

咁似我公司個張
其實hm aeron應該幾錢入手合理?
今日去posh買左aeron, 88xx
但係google過有人可以6000 7000入手?
淘寶買ergohuman如何? 成日有特價
周西昊a7比又點
我今日買左Steelcase 係天后有利行
阿E好好人 勁細心解釋 價錢都幾公道
原價8k 既椅

我上次去收左檔
搵機會再去先

我同你啱啱相反
試完三隻都係覺得embody chair最好坐
同埋佢個SIZE好夾我間房

宜家有85折,準備入手
不過諗緊要頭枕架話點算好

淘寶搵過頭枕,有D可以轉兩個洞就好穩陣
諗過係後面偏頂部份轉兩個窿,唔知會唔會整爛左椅 ?
btw...試過embody chair之後真係返唔到轉頭

其他椅例如AREON都好似好唔掂咁
我今日買左Steelcase 係天后有利行
阿E好好人 勁細心解釋 價錢都幾公道
原價8k 既椅

btw..有無相?

我同你啱啱相反
試完三隻都係覺得embody chair最好坐
同埋佢個SIZE好夾我間房

宜家有85折,準備入手
不過諗緊要頭枕架話點算好

淘寶搵過頭枕,有D可以轉兩個洞就好穩陣
諗過係後面偏頂部份轉兩個窿,唔知會唔會整爛左椅 ?

好似好少人試過humanscale
embody我自己試完覺得好一般,真係每個人唔同feel
一張電腦椅,坐幾年甚至十年以上,同你健康有關。如果七八千都比唔起不如算,求其買吧。真係諗唔明點解有人覺得貴,就算過萬都平常。一部電話用一年轉款你又唔覺貴?

求學野 腰頸有問題 買過2張垃圾dxracer
狗也不坐
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞