電腦椅有冇推介?

1001 回覆
27 Like 7 Dislike

aeron我見全部都係無頸枕?頸部承托力足夠?有無其他款有頸枕?
條頸一認真做野會好易崩緊 需要足夠承托力

例子﹕
http://www.posh.com.hk/en/products/brands/herman-miller/seating/aeron#g_1_0

因為headrest只能在仰坐時發揮作用,工作時用唔到,好多時反為你坐唔直就頂住你條頸或肩,令你條腰無左supporting,所以出名的office 人工椅都唔整headrest , 除非你係Hifi咁挨住個人唔會點郁,headrest先有用。aeron 都有副廠出的headrest,可以自己加番。所以買時要諗清楚你係工作mode多定only 成日挨後嘆

其實屋企兩用,有時做野打pc game就用唔着,但睇片,打ps4又用得着

this good?
我都想買2手Steelcase 邊到有

認真問
我見過隻叫Zenox既
聽講係香港牌子
$2000唔駛
屌 今日夜晚 7:30去到清風街得1間開,有無咁快關門呀

今日咁啱就畀人累到遲左收工 宜家得個桔好撚燥
仲有邊條撚屌吹到果到好多電腦椅,數埋唔夠3間
PhD果時都係研究人體工學
只可以講Ergo人人唔同
唔好盡信

而且同價錢唔成正比

之前都OSHC 辦公室職安健課程有得試坐
即係買herman miller既product 就一定要去posh
仲有邊條撚屌吹到果到好多電腦椅,數埋唔夠3間

做咩咁睇唔開買電椅
之前問左無人答
有無邊d高級椅唔用扶手可以向後拉?
我宜家呢 張都要拆左個扶手
錢唔是問題
巴打,想一步到位買張好既擺office坐10 年up,
有冇試推介?最好有至少副廠headset 舒服下,價錢唔係問題,求推介

利申:乜都唔識,信哂你,長期坐office
PhD果時都係研究人體工學
只可以講Ergo人人唔同
唔好盡信

而且同價錢唔成正比

之前都OSHC 辦公室職安健課程有得試坐

巴打覺得咩牌子質素好?
即係買herman miller既product 就一定要去posh

POSH個網慢到龜咁..垃圾
有冇試推介?最好有至少副廠headset 舒服下,價錢唔係問題,求推介

呢D野無得信晒人架
人地覺得舒服你未必覺得啱
真係要去試左先

我仲搵緊邊到有多(高級)電腦椅試
清風街又無乜

Okamura contessa
不過扶手啲皮好易爛
留名

POSH個網慢到龜咁..垃圾

posh而家仲做緊herman miller全線12%off

不過到31/12完

如果我間唔中都會盤腳坐既係咪真係得d賽車椅揀?

我見咩人體工學嗰d都好窄下

有冇人用緊zenox

有冇人用緊zenox

唔係調番轉咩?
根據我search左咁多日得番黎既知識,
賽車椅, 係for後傾同唔好保持中間,
所以椅既左右兩邊都會有野凸出黎..所以應該窄啲。
反以人體工學果D..多數都focus係背位...坐位又冇話咩特別窄。

有冇人用緊zenox

唔係調番轉咩?
根據我search左咁多日得番黎既知識,
賽車椅, 係for後傾同唔好保持中間,
所以椅既左右兩邊都會有野凸出黎..所以應該窄啲。
反以人體工學果D..多數都focus係背位...坐位又冇話咩特別窄。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞