電腦椅有冇推介?

1001 回覆
27 Like 7 Dislike
之前幫襯過ifco都幾好 巴打可以去鋪頭試下 2千零蚊買張enjoy 都唔錯架啦

有多budget 同想再好少少少就ergohuman 啦

Thank 巴打...
睇落唔錯..搵日去坐下先。
不過應該唔會考慮enjoy, 我好怕個坐位係網,
夏天短褲坐好唔舒服。
snoopy 巴打 可唔可以講解下點解你會咁熟

我以前都有搵過, 真係靚既真係冇5000+ 唔洗諗 後尾放棄算,坐普通平野

我以前都有搵過, 真係靚既真係冇5000+ 唔洗諗 後尾放棄算,坐普通平野

其實都唔叫熟,自己腰唔好,比較有要求,平野西x又買過,台灣e字頭又試過,ikea又試過,你第一下坐你唔覺得咩,但過一排d位開始鬆,一係個氣鼓或油壓鎖唔死,最仆街係主軸變大左,好似快子筒得一支快子咁搖搖下,最後夜冷舖都唔撚收要掉左佢,真浪費錢。之後換左張 leap 坐完你明點解咁貴,張野重到仆街,坐左五六年d校位未走過位,以前要間唔屎校下高低,屋企就買左張aeron,無leap咁舒服但好通爽,夏天唔會焗背同屎忽,最仲意佢有個仰前mode, 個人背離開椅背,控前望著個芒做野時,個pat 位微微向前斜貼實你個pat,條腰無咁累同埋大髀唔會麻,下個目標係embody
史努比 巴打
可唔可以講下應該點揀?
我search你俾果D牌子,佢地有好多個款,唔識分邊D好D
依家我成日坐到肩頸痛,會唔會有D款特別適合?
香港有無得試humanscale隻freedom?
一手leap幾錢度? 邊度有得買?

其實都唔叫熟,自己腰唔好,比較有要求,平野西x又買過,台灣e字頭又試過,ikea又試過,你第一下坐你唔覺得咩,但過一排d位開始鬆,一係個氣鼓或油壓鎖唔死,最仆街係主軸變大左,好似快子筒得一支快子咁搖搖下,最後夜冷舖都唔撚收要掉左佢,真浪費錢。之後換左張 leap 坐完你明點解咁貴,張野重到仆街,坐左五六年d校位未走過位,以前要間唔屎校下高低,屋企就買左張aeron,無leap咁舒服但好通爽,夏天唔會焗背同屎忽,最仲意佢有個仰前mode, 個人背離開椅背,控前望著個芒做野時,個pat 位微微向前斜貼實你個pat,條腰無咁累同埋大髀唔會麻,下個目標係embody

下一張都想換aeron

香港係咪得posh有賣? 外國官網同amazon 好似唔會做international shipping

下一張都想換aeron

香港係咪得posh有賣? 外國官網同amazon 好似唔會做international shipping

aeron我見全部都係無頸枕?頸部承托力足夠?有無其他款有頸枕?
條頸一認真做野會好易崩緊 需要足夠承托力

例子﹕
http://www.posh.com.hk/en/products/brands/herman-miller/seating/aeron#g_1_0

有平有貴自己揀
官塘d 樓上傢私舖

我google你圖中個型號, 搵到你呢間野,
雖然佢地個網簡直係不堪入目, 但叫做有個whatsapp,
我會試下問下有冇steelcase

2個月前買左798呢張

唔明點解上面有人批評呢位爸打
佢講GE野好撚中POINT,例如我宜家坐緊第一張西昊椅真係好垃圾。上面架跑車坐椅尋日去實惠試坐,腰部完全無承托,又係好唔掂,根本係躺椅黎,有位放架咁GE野不如買張按摩椅好過。

爸打我想請教下,我想買張人體工學椅,兩邊扶手唔用可以向後翻起等佢無咁佔位,要有頸枕,最好網背,但坐墊透氣但唔想要網料,因為短褲著好拮肉,有無好推介?
留名

下一張都想換aeron

傢私黎喎,一張半張邊有人同你做international shipping
就算你有轉運肯幫你送,送到黎運費應該有件野一半價錢
仲有個問題史努比爸打,其實靚GE網料係咪唔會拮肉?我屋企著薄短褲由第一日開始坐張西昊網椅拮到宜家...頂左兩年真係夠晒皮

見到高級人工體學椅多數網椅黎,但係驚驚地都係拮肉...
去試坐著長褲又試唔出....
求指教
仲有個問題史努比爸打,其實靚GE網料係咪唔會拮肉?我屋企著薄短褲由第一日開始坐張西昊網椅拮到宜家...頂左兩年真係夠晒皮

求指教

頂到兩年..巴打你都幾好野..
記得以前細個屋企有張網椅,
我坐左野一段時間己經頂唔順, 係屋企拎左D唔要既衫套住張椅。
一手leap幾錢度? 邊度有得買?

我上網睇到leap / gesture, 都覺得唔錯..幾想要。
Steelcase 係香港有showroom, 可以試坐,
但好似要預約。
邊到有得買/幾錢..就問問史努比巴打。

求指教

就講張aeron, 貴因爲佢網入面有馬毛,唔單止回復力強,仲有散熱快,冬天又有少少保暖作用

aeron我見全部都係無頸枕?頸部承托力足夠?有無其他款有頸枕?
條頸一認真做野會好易崩緊 需要足夠承托力

例子﹕
http://www.posh.com.hk/en/products/brands/herman-miller/seating/aeron#g_1_0

因為headrest只能在仰坐時發揮作用,工作時用唔到,好多時反為你坐唔直就頂住你條頸或肩,令你條腰無左supporting,所以出名的office 人工椅都唔整headrest , 除非你係Hifi咁挨住個人唔會點郁,headrest先有用。aeron 都有副廠出的headrest,可以自己加番。所以買時要諗清楚你係工作mode多定only 成日挨後嘆

實惠1699免送貨同安裝費
有埋腳踏

係隻色太搶

幾吸引喎
有冇細腳既靚電腦椅推介
見親靚既腳位都好闊
幾千蚊都冇咩問題
我個位好細太大入唔到
留名

求指教

就講張aeron, 貴因爲佢網入面有馬毛,唔單止回復力強,仲有散熱快,冬天又有少少保暖作用

姐係就算著薄短褲,甚至底褲都軟熟唔拮肉?

Posh中環店有無得試aeron??
留名
其實好難買
張張都話自己係人體工學

我覺得街市果d cheap 膠登仲好過好多office chair

btw 實惠果d 應該全部大陸野來, 得個樣 好快打柴的

求指教

姐係就算著薄短褲,甚至底褲都軟熟唔拮肉?

Posh中環店有無得試aeron??

巴打想着底褲試坐?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞