住咗長洲三十多年,你問我答(旅遊、渡假屋、生活、食物、靈異問咩都得!!

842 回覆
338 Like 4 Dislike
邊到返工?

香港!!

多謝!!
巴打點睇去白鰽灣露營?

樓主miss 左我
記得當年去有檔布拉腸粉幾好食,d粥都唔錯,依家仲有冇係度?
上次同女友入長洲玩
住花園隔離既所謂日式房

夜晚兩三點 對面屋隻狗狂對住我地門口吠 ! !
由高登見到你依家!!!!

宵夜檔個串燒長毛係咪成日收爐!!
入親去都唔見!!!

佢當興趣嚟,所以鐘意就開唔鐘意就唔開,同埋唔開多過開!!

多謝你由高登支持到連登!!
半夜東提見到黑貓係咪正常
樓主好似幾好人!!
留名!!

網上世界充滿謊言同幻想,唔好比外表扼到!!

不過,D女真係成日話我係好人,仲要送埋卡比我!!

知唔知道長洲二戰時,日本仔掘左的戰壕點去?

細個我聽過我啊爺講,因為地方細又近海,所以都係"手定"鳩哂落海多!!

多謝!!

樓主 戰壕即係 打仗果陣 掘個地方 用黎掩護或其他用途既地方
樓主講野好似我朋友

連登有愛,大家都係朋友!!
(所以到D人為肥婆icon自己人打自己人都有D唔開心同失望!!)

多謝!!
見到兩大個感歎號!!就知道係巴打你!!

多謝支持!!
LM
點睇其他香港人入長洲住

搭船坐邊到最好
地下廁所出面/二樓船尾甲板係咪不成文吸煙區

長洲有咩工好做

點解間馬會咁八十年代feel

問:點睇其他香港人入長洲住?
答:只要唔影印人,我無意見!!

問:搭船坐邊到最好
地下廁所出面/二樓船尾甲板係咪不成文吸煙區?
答:坐係坐椅上就ok啦!!
係,好多長洲人都會知道,所以唔食煙嘅就唔會坐嗰度!!

問:點解間馬會咁八十年代feel?
答:因為間馬會真係80尾90頭開㗎嘛!!

多謝!!

天台甲板呢
好少坐豪華位

長洲有咩工好做

甲板咁露天就更多人煲煙!!

長洲呢......個人諗唔到因為我都出去返工!!

多謝!!
又係你
巴打對柚木同前年個Dse男仔死左有無d咩特別既睇法

呢單嘢我要揾時間長回唔係一兩句講得哂,希望你比少少時間我詳細回覆你!!

多謝!!

我都唔該巴打你既回覆!!
好!邊追po方等你
入面好似有日本人賣手卷 好鍾意食

D人成日話咩正宗日本地道壽司,我心諗佢賣得腸仔手捲就知伏啦,大佬呀....中國人一定識整中菜咩,笑撚死!!

多謝!!
巴打
長洲咪有檔手打炸魚蛋
細細果隻 唔係大粒魚蛋
咁呢檔既貨係自己整定都係大陸貨
宵夜邊檔好食

新開咗糯米飯車仔,真係幾好!!

多謝!!
推薦邊間度假屋
丁下留名
做乜個陣時係高登你問我答個post消失左既

屌,早洩無啦啦話我貼ban圖ban鳩咗,轉頭問返佢話錯手,嬲嬲哋唔上一排住,之後就懶無回開就唔回!!

多謝!!
貝兒留言
係咪坐完出黎重新做人嗰位巴打?

冇冒犯含意,喺高登嗰陣有睇過個post熟口熟面咁

係呀,唔緊要,絕無冒犯,做人連自己歷史都面對唔到,咁講咩做番好人丫,唔緊要!!

講沙咀勞教中心食屎post!!

多謝!!

巴打好野 欣賞你

言重啦,多謝欣賞!!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞