住咗長洲三十多年,你問我答(旅遊、渡假屋、生活、食物、靈異問咩都得!!

842 回覆
338 Like 4 Dislike
樓主講野好似我朋友
見到兩大個感歎號!!就知道係巴打你!!
入面好似有日本人賣手卷 好鍾意食
做乜個陣時係高登你問我答個post消失左既
中學果陣去過鮑思高玩,夜晚落山食宵夜經過個足球場,瀨過一次嘢。
想問巴打,鮑思高有個叫林英修士,佢話得罪啲陀地響佢朵就得,堅唔堅架?

1,D人話山頂球場以前係亂葬崗,你信唔信丫,反正我就唔信嘅!!

2,佢花名叫老林,多年嚟為長洲青少年服務,所以就算係長洲嗰D所謂濕鳩大佬都係佢由細睇到佢大,所以老林非常受長洲人尊重,佢係大老好人!!

多謝!!
宵夜邊檔好食

無!!
咁啱呀?我都算係半個長洲人

島友你好,多多指教!!

多謝!!
係咪坐完出黎重新做人嗰位巴打?

冇冒犯含意,喺高登嗰陣有睇過個post熟口熟面咁

係呀,唔緊要,絕無冒犯,做人連自己歷史都面對唔到,咁講咩做番好人丫,唔緊要!!

講沙咀勞教中心食屎post!!

多謝!!

巴打好野 欣賞你
巴打邊度d樓80萬買到
睇左幾個星期樓都搵唔到
利申同女友搬出黎住 半個長洲人
有乜好食
早,午,晚 求介紹

早餐:自己煮
午餐:自己煮
晚餐:自己煮
送多個宵夜比你:都係自己煮!!

多謝!!

煮埋我個份得唔得 最多自取

咁你就有食神啦,本土從事飲食十年以上!!

多謝!!
長洲賓客人數多?
係咪坐完出黎重新做人嗰位巴打?

冇冒犯含意,喺高登嗰陣有睇過個post熟口熟面咁

係呀,唔緊要,絕無冒犯,做人連自己歷史都面對唔到,咁講咩做番好人丫,唔緊要!!

講沙咀勞教中心食屎post!!

多謝!!

巴打好野 欣賞你

係咪話由0開始,而家有返咁上下成就嗰位?
長洲南邊凌晨係咪有黑社會出沒

你講到佢地好似鯊魚咁

唔係嘅,又唔一定係黑社會嚟,因為長洲D青年都比較外向,所以只可以稱為夜青啫,放心佢地唔會打人嘅,長洲非出咗名淆底!!

多謝!!
留名
留名
好好笑巴打d感嘆號
遇過咩靈異野

巴打,睇住呢個先,之後會慢慢講!!

多謝!!

漏咗條link

https://lihkg.com/thread/25940/page/5?ref=android

sorry!!
會唔會覺得出入好唔方便
玩夜左就返唔到屋企
雖然唔記得巴打個user name,不過一見到d感嘆號就認得巴打係高登開過長洲度假屋post

btw, 冇野好問 好似係

我都記得

屌我都係見到啲感歎號先認得
巴打點睇17歲沉屍案同柚木巴打單嘢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞