住咗長洲三十多年,你問我答(旅遊、渡假屋、生活、食物、靈異問咩都得!!

842 回覆
338 Like 4 Dislike
長洲有冇靚女abc/OL?

毒撚搜尋引擎喺搜尋唔到女㗎,所以關於女嘅嘢喺唔知㗎!!

點睇長洲既Airbnb?

正評加推介!!
長洲bbq有咩好選擇 係咪有燒烤場?
任食定點 興記士多o唔ok?

其實周街都可以燒,只要執番乾淨,唔影響人地就得,嘅然咁方便就緊喺自己去街市買嚟燒最抵啦!!

多謝!!
留名
長洲坐快艇去伶仃要幾耐

最快3到4個字都得!!

你想去!!
華哥你好!!
想問你有無聽過,以前有個男人推住架車仔賣漢堡包,個名叫麥當龍?
唔知依家仲有無係度?

(應該十幾廿年前)

唔好叫我華哥啦,大家都喺巴打,咁高咁大!!
呢個真喺無聽過,買漢堡包最出名喺威堡同肥成!!
識唔識Danny Lo ?
句多謝好正

留名
長洲坐快艇去伶仃要幾耐

問題2,長洲北面個山頭,有幾多個果D涼亭

我記得喺4個,由低亭到高亭!!

長洲坐快艇去伶仃要幾耐

問題2,長洲北面個山頭,有幾多個果D涼亭

問題3.引用問題1.去到伶仃出完火要幾耐

快槍手快D,老槍手慢D咁囉!!

Are you fast gun man?

買村屋宜家咩價錢到?

如果以近碼頭新興街,大新街嗰D,30樓齡下約80萬到300萬,30樓齡以上就80萬樓下都得嘅!!

多謝!!

咪玩啦 長洲仲邊有80萬樓下 有我即刻買
東堤d爛鳩屋都開百幾近二百
利申住長洲

有嘅,不過好舊樓同得百零二百尺嗰D囉,東堤唔同,因為東堤可以攞嚟做生意,所以點都貴一線嘅!!
btw巴打 多唔多係基地打邊爐

無去過,因為佢嘅衛生好有問題,同埋佢D湯底係「一X香」!!!

嘻嘻....

同返屋企人講先

你留意吓,基地你可以入去望到哂佢個廚房,你望吓佢後面放調味料嗰度,好多一支支嘢,細心睇嗰名喺叫做「火鍋曾香膏」「麻辣香精油」,又或者有D會滅哂張招紙!!

唔好話我講呀!!
之前中學bio有去長洲一間類似教bio既學校到宿營左幾日做實地考察,有一日去左一個岩岸,d水好清仲有海膽,但因為都大約五年前,實在係唔記得點去,巴打知唔知我講邊到同識唔識點去

應該喺小東灣或者南氹?

過左尾班船仲有咩方法出入長洲?同埋幾錢?

問: 過左尾班船仲有咩方法出入長洲?
答:等頭班船開出!!

問:幾錢?
答:我喺買月票$500蚊有找!!

長洲狗!!你D資訊很有好啊!!
巴仲咁夜都唔訓

噢....無心睡眠!!噢....腦交戰!!

長洲南邊好多靜修院
試過去過一間修院避靜都覺得好靜下

有人喺真喺因為避大耳窿而仆入去,只要你話你喺教友就得㗎啦!!

唔知點解,一見到d全形感嘆號
我就諗起鴻福郎

其實我是來留名的
1月中同女朋友住b&b
有冇咩要注意

Btw之前我搵長洲資料個陣搵到你係高登開個個渡假屋post

揀b&b係為左專登避曬d

咁夜都唔訓

多謝!!!

注意要戴袋囉,其他都無咩,長洲咩都有一應俱全,根本可以唔洗準備都得!!

樓豬覺得長洲咩小食好食?

如果你好彩見到樂滿堂有開,可以試試佢嘅全人手製pizza!!
康蘭餅點嘅葡撻!!

漢軒茶樓下午門口會有條魚蛋佬買魚蛋,但唔係食佢嘅魚蛋,而係要食佢嘅羅漢齋!!

多謝!!
想問埋夜晚睇唔睇到星架?多唔多?
東灣沙灘個邊?

唔多,我都唔明東灣夜晚點解會咁鳩光粲粲!!
我地仲應該多謝你解答咁多問題添啦

多謝!!
巴打早晨,我係入嚟留名架,第一次睇你出嘅post

多謝撐場,這裏是連登,這裏有力量!!

巴打係咪係華威做?我之前都有去玩
長洲有冇雞叫
有嘅話質素如何?

傳聞東堤有,不過只招待本地人!!

純粹傳聞!!30-40路到嘅北姑囉!!

點解會講呢D㗎,醜死怪!!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞