住咗長洲三十多年,你問我答(旅遊、渡假屋、生活、食物、靈異問咩都得!!

842 回覆
338 Like 4 Dislike
墾請多多支持,各位巴絲打請起筷!!

又係你
對於長洲入邊啲禮義廉區議員有啲咩睇法
咁你推唔推薦住嗰度玩兩日 定玩一日全日夜晚走

咁如果你有時間,當然緊係住一晚啦,可以唔洗同人迫船,第二朝選好時間慢慢出返香港!!

多謝!!

我多謝你答就真
咁如果住你會推薦住邊同住咩
墾請多多支持,各位巴絲打請起筷!!

undefinedundefinedundefinedundefinedundefined

本鳥都係長丁人WO

洲友你好,勿相認勿起低!!

多謝!!
長洲邊到有鷄叫?請回答 多謝!!

毒撚禁鐘仔都唔夠膽,同埋我接受唔到同無感情嘅人扑嘢,所以我無去過,十年前就係去伶仃、桂山同萬山島嘅,幾年前就聽聞東堤入面有,不過只招待長洲人!!

多謝!!

依家仲有冇人坐洗頭艇
最記得巴打啲感嘆號!!!!!!!!!
想問華威猛唔猛?thanks 巴打

印象中,無聽過華威有死過人,放心!!

多謝!!
好記得巴打
你啲對答語氣好好笑
Strong post
邊間酒吧唔貴又有小食?如果可以望到海仲正?
芒果糯米糍推介食邊間?

間間一樣,原因可以睇返上幾個回覆!!

多謝!!
識唔識人特登入黎長洲返工?
放工搭船返市區

大把,就好似松板庫,百佳,老師同銀行都勁多!!

多謝!!
btw巴打 多唔多係基地打邊爐
長洲人去機場會搭船去中環坐地鐵定搭船去梅窩坐巴士
fatc fatc fatc
長洲太多人 搞到冇左以前種feel
自從郭卓堅贏左「海濱亭」無牌經營殯儀館司法覆核,之後島上居民會去邊做法事?
讀長洲中學既係咪全部住長洲?
有無市區人入黎讀

大把,有好多人入嚟讀中4中5!!

多謝!!
市區好多間賣糯米糍嘅都話自己係長洲起家 咁邊間先係名符其實?
除左d !!仲好記得你d「多謝」
其實我無野想問 正完評出番去先
有個朋友話自己老豆係長洲揸fit人,想知堅定流
姓羅嘅!!

姓咩我就唔知,不過花名叫X威或者細X,仲有叫做X成或者科X!!

多謝!!
宵夜檔行入少少個間卡拉ok入面係咪真k房?
咩人去居多?
Book渡假屋係咪入到去係碼頭檔仔book會好過出門book定先?

咁就睇日子啦,旺季我個人覺得book定好D,起碼唔會入到去比人揸住把刀嚟劏!!

多謝!!
有乜好食
早,午,晚 求介紹

早餐:自己煮
午餐:自己煮
晚餐:自己煮
送多個宵夜比你:都係自己煮!!

多謝!!

煮埋我個份得唔得 最多自取

咁你就有食神啦,本土從事飲食十年以上!!

多謝!!

好呀 依家多人到唔想落街同人迫 一係就係樓下買外賣返屋企
Book渡假屋係咪入到去係碼頭檔仔book會好過出門book定先?

咁就睇日子啦,旺季我個人覺得book定好D,起碼唔會入到去比人揸住把刀嚟劏!!

多謝!!

唔該樓主!!!!
我記得你開過長洲度假屋你問我答post

其實長洲有咩係真係好食
知唔知道長洲二戰時,日本仔掘左的戰壕點去?

細個我聽過我啊爺講,因為地方細又近海,所以都係"手定"鳩哂落海多!!

多謝!!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞