住咗長洲三十多年,你問我答(旅遊、渡假屋、生活、食物、靈異問咩都得!!

842 回覆
338 Like 4 Dislike
依家房價行情幾多
!!
我記得幾年前有份報紙報過有七條女(好似係)喺長洲度一齊吊頸死咗,張圖仲要係嗰七條女著唔同顏色嘅衫咁吊死,有白有綠有藍有紅,好似係代表不同隻鬼咁,嚇撚到我宜家都記住
留名

藍鳥
仲等緊佢開番
一定要食蠔仔肉碎同炸脾

今晚去食宵夜先
巴打知唔知佢幾時收檔?

藍鳥搵唔到佢

冇開左成幾個月
唔知幾時會開番
山上邊好似有間荒廢山莊,荒廢左幾耐?
仲可唔可以行入去?
長洲撚lm
識唔識Kate

藍鳥
仲等緊佢開番
一定要食蠔仔肉碎同炸脾

今晚去食宵夜先
巴打知唔知佢幾時收檔?

藍鳥搵唔到佢

冇開左成幾個月
唔知幾時會開番

藍鳥執左好耐喇喎
我都好想食炸髀
邊度可以買到靚蝦乾?

東亞銀行對面
有間鬼佬開嘅pizza,我覺得好好食
仲响唔响度?
點睇師妹甜品既心太軟
我覺得全香港最好食
點睇兩個區議員都係建制派

認真自己係長洲人都咁話,其實長洲有黑五類:廢老、無業、低學歷、生意人、牛精撚,所佔嘅人口為主,呢班人唔死都重會一直做洲奸,出賣長洲人利益!!

另外,長洲人真係政治意息勁薄弱,可以衰到旺角革命打黑警,能夠講到好似第二個國家發生咁,唔撚自己事!!

不過,另一方面班後生就真係改善得幾好,例如爭取居民通道,
光纖上網都有出嚟爭取,各位長洲下一代加油呀!!

多謝!!

呢個真,識幾個都係話出面打仗關我撚事
支持!!有睇你post 答得好有心機同好正氣,feel到長洲既熱情
以前住明暉營,夜晚行果啲山好撚恐怖
住長洲屋企會唔會好多昆蟲?
點睇兩個區議員都係建制派

認真自己係長洲人都咁話,其實長洲有黑五類:廢老、無業、低學歷、生意人、牛精撚,所佔嘅人口為主,呢班人唔死都重會一直做洲奸,出賣長洲人利益!!

另外,長洲人真係政治意息勁薄弱,可以衰到旺角革命打黑警,能夠講到好似第二個國家發生咁,唔撚自己事!!

不過,另一方面班後生就真係改善得幾好,例如爭取居民通道,
光纖上網都有出嚟爭取,各位長洲下一代加油呀!!

多謝!!

呢個真,識幾個都係話出面打仗關我撚事

成班fd得幾個會理政治
留名
雖然唔記得巴打個user name,不過一見到d感嘆號就認得巴打係高登開過長洲度假屋post

btw, 冇野好問 好似係

我都記得

屌我都係見到啲感歎號先認得

個個唔係做渡假屋咩
留名

想問下 長洲人日日咁見法,係咪全部都識大家
留名

想問下 長洲人日日咁見法,係咪全部都識大家

日日對住個mon
留名
留名
樓主係咪長洲原住民

我有馬交身份證同葡國護照!!

年年有💰拎

葡萄牙護照先係重點ok
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞