住咗長洲三十多年,你問我答(旅遊、渡假屋、生活、食物、靈異問咩都得!!

842 回覆
338 Like 4 Dislike
聖誕毒撚,今晚全晚開放,有咩想知請發問!!

尋日睇總有一隻係左近講長洲上山有間荒廢學校好猛
都話係出名靈探地點 有無去過?

聖誕快樂

聖誕快樂

公立?
我淨係諗到呢間,聽講個廣場有猛

聖誕快樂

公立?

好似話有浴缸係入面 跟住有野彈出黎
單野都好多人講下
平時夜晚宵夜檔 有檔賣粉麵 華哥你點睇? 我覺得d牛腩好抵食

條咪要行上去卡啦ok嗰度?

如果係嘅,我自己反而鐘意佢D粥,嗰檔嘢叫好姐,D粥一撚流!!

多謝!!

唔係呀 係落船隔離 入b&b個路口 有炸野 有麵 有生菜魚肉個度 小販檔黎
留名
易唔易融入生活圈子
好想住係有人情味啲既地方

如果你香港人樣都唔係咁易,長洲人都好小圈子!!

多謝!!

香港人樣同長洲人樣唔同?

其實都可以睇得出,長洲人係有種黑黑實實陽光氣!!

多謝!!

明明我唔中意出街都可以咁黑睇唔透
(利申: 一出世就住長洲)

細個唔識嘢,成日比人笑係老泥嚟,所以成日摔,大個先知比人鳩笑緊!!

多謝!!

小學時算白 中學一出到去同出面d同學比就發現自己好黑
你覺得全個長州最好食既野係咩
長洲月租一間一房一廳幾錢左右?
利申:毒撚一名
留名
聽日去長洲係咪會好撚多人?
多謝!!
聖誕毒撚,今晚全晚開放,有咩想知請發問!!

長洲人聖誕會點慶祝?
多謝!!

咪同香港人一樣囉,長洲人都係香港人啫!!

多謝!!

聖誕快樂

我諗你係講觀音灣上面嗰個,個個我無去過,因為D草又長,又污糟邋遢!!

多謝!!
平時夜晚宵夜檔 有檔賣粉麵 華哥你點睇? 我覺得d牛腩好抵食

如果係嘅,我自己反而鐘意佢D粥,嗰檔嘢叫好姐,D粥一撚流!!

多謝!!

唔係呀 係落船隔離 入b&b個路口 有炸野 有麵 有生菜魚肉個度 小販檔黎

碼頭D檔好似無牛腩買㗎喎!!

多謝!!
你覺得全個長州最好食既野係咩

根記D老味!!
專登唔講,因為已經越賣越貴,不過算啦!!

長洲月租一間一房一廳幾錢左右?
利申:毒撚一名

都3-4千㗎起碼!!

多謝!!
聽日去長洲係咪會好撚多人?
多謝!!

都到仆街,一定搭船要排隊,買嘢食要排隊,去廁所要排隊,做乜都要排隊!!

多謝!

多謝!!

碼頭D檔好似無牛腩買㗎喎!!

多謝!!

一個呀婆賣架啵 賣車仔麵 有埋牛腩賣
可唔可以影啲靚相睇下!!!
而呢次出事嘅就係佢嘅幫中大佬,同佢情同父子嘅「啊牛」!!

聞說,自從「大黑」走咗次後,佢就情緒受到好大打擊!!

之後,佢就開越黎越古怪,開始重覆番「大黑」走之前嘅狀態,開始終日索K,慢慢又經常自言自語!!

而且仲向身邊人透露,想落去陪「大黑」,又講話佢有番嚟揾佢傾計!!

之後,有一次,又係突出成個星期D屋企人都聯絡唔到佢,咁家人就報警上門,但無人應門!!

咁就破門而入,發覺佢竟然係家中吊頸自殺,而且亦留咗遺書,話「大黑」揾過佢,而佢亦覺得生活上唔開心無人傾訴,所以落去揾番佢最錫嘅細佬陪佢!!

其實當年係有報紙報道過,但年代久遠,我揾唔番!!

之後,我問番好多人,原來係長洲成日都會有人比鬼迷嘅傳聞!!

當中,最多人講嘅就係,每逢七月節,長洲東灣都必然會有人浸死,當中最奇怪嘅就係,死者都會係年青人,由其以學生為多!!

另外最邪嘅就係,東灣日日都會有長者游早水,風雨不改,但係咁多年嚟呢班長者都無出過事,但凡出親事都一定係年青k人25歲樓下!!

所以每逢七月節,長洲當地嘅父母都一定嚴格唔會比自己嘅仔女去游水,由其東灣!!

係度亦勸喻你班香港人,千祈千祈唔好係東灣游夜水,因為連長洲人都唔會咁做,大家都係小心為上,只要不斷有人死,就即係不斷有靈體要揾替身,咁樣只會無日無之咁浸死人落去!!

多謝!!

我試過正日去游成個海都係人
長洲南邊凌晨係咪有黑社會出沒

你講到佢地好似鯊魚咁

唔係嘅,又唔一定係黑社會嚟,因為長洲D青年都比較外向,所以只可以稱為夜青啫,放心佢地唔會打人嘅,長洲非出咗名淆底!!

多謝!!

有frd同佢地係廁所開過拖

搵日同關平入去同佢地打過

關平無啖好食咁弱雞打飛機就得
你之前高登開過post?!!
記得你因為你好鍾意用感歎號!!!!!!!

聖誕快樂

公立?

我母校 執柒左
個操埸超大細個成日跑勁HAPPY
幾年前夜晚排過入去夜到呢

好似係亂X江 聽講

聖誕快樂

公立?

好似話有浴缸係入面 跟住有野彈出黎
單野都好多人講下

浴缸? 聽都未聽過
放係邊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞