住咗長洲三十多年,你問我答(旅遊、渡假屋、生活、食物、靈異問咩都得!!

842 回覆
338 Like 4 Dislike
D芒果糯米糍係工場包定係人生?
Strong post
邊間酒吧唔貴又有小食?如果可以望到海仲正?

勝利吧同埋觀音灣個度!!

多謝!!
留名!!
想問下島上個間正生樂滿堂點解可以去咁十次開得兩次 點回本呀!!

其實佢係正生書院旗下嘅業務,所以係有捐款同政府支助嘅,就好似社企咁!!

多謝!!
btw巴打 多唔多係基地打邊爐

無去過,因為佢嘅衛生好有問題,同埋佢D湯底係「一X香」!!!

嘻嘻....
識唔識東提小築個個狗隻訓練員?前兩日入去燒野食,見到佢係到訓練啲狗,仲好nice咁教我地好多野
咁夜都仲未瞓嘅
長洲人去機場會搭船去中環坐地鐵定搭船去梅窩坐巴士
fatc fatc fatc

我就一定係中環轉機鐵,點解
大嶼山北道真係會坐到嘔白泡!!

多謝!!
樓主係咪長洲原住民
長洲太多人 搞到冇左以前種feel

係,同打飛機一樣打得太多,所以永遠都唔可以再感受到第一次J嗰種感覺!!

係咪覺得我回到1999呢!!

開始眼訓啦!!

多謝!!
加油巴打!!
自從郭卓堅贏左「海濱亭」無牌經營殯儀館司法覆核,之後島上居民會去邊做法事?

暫時都係去返嗰度,因為未正式禁制,又或者萬國同世界囉,無計!!

多謝!!
留名
市區好多間賣糯米糍嘅都話自己係長洲起家 咁邊間先係名符其實?

一間都無,抄,全部都係抄!!

多謝!!
想問下碧濤軒係咪全長洲最貴嘅樓?😂
宵夜檔行入少少個間卡拉ok入面係咪真k房?
咩人去居多?

其實似夜總會多D,多數係係大廳大家輪住上去唱,得兩間細過newway廁所嘅房囉!!

多謝!!
喺某登追過你post
屌 仲想話大大粒魚蛋好好味
咁金泰記呢 好似好出名
自己係屋企整大大粒魚蛋有冇得諗
我記得你開過長洲度假屋你問我答post

其實長洲有咩係真係好食

茶記:創興、威堡、劉平記
小食:週街地上嘅狗屎
飲茶:華威
粉麵:多多麵,歡記
日菜:六月
海鮮:興樂或康記

多謝!!
長洲有冇靚女abc/OL?
識唔識長洲Vincent Lee

噢....唔識!!
巴打點睇去白鰽灣露營?

樓主miss 左我

已回!!
記得當年去有檔布拉腸粉幾好食,d粥都唔錯,依家仲有冇係度?

係咪大排檔恩記?
如果係嘅你好好彩未執!!
唔好彩嘅係老師父去咗賣咸鴨蛋,所以已經無以前咁好食!!(大約差咗三皮到)

多謝!!
上次同女友入長洲玩
住花園隔離既所謂日式房

夜晚兩三點 對面屋隻狗狂對住我地門口吠 ! !

千祈唔好信佢D相,P圖勁過蚊香社D AV女優!!

係囉,長洲好多狗哦呵!!

多謝!!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞