住咗長洲三十多年,你問我答(旅遊、渡假屋、生活、食物、靈異問咩都得!!

842 回覆
338 Like 4 Dislike
點睇兩個區議員都係建制派

認真自己係長洲人都咁話,其實長洲有黑五類:廢老、無業、低學歷、生意人、牛精撚,所佔嘅人口為主,呢班人唔死都重會一直做洲奸,出賣長洲人利益!!

另外,長洲人真係政治意息勁薄弱,可以衰到旺角革命打黑警,能夠講到好似第二個國家發生咁,唔撚自己事!!

不過,另一方面班後生就真係改善得幾好,例如爭取居民通道,
光纖上網都有出嚟爭取,各位長洲下一代加油呀!!

多謝!!
有無見過發哥?

發哥係南丫島喎,郭晉安同雨僑就有!!

多謝!!
留名!!
長洲有冇習俗叫磨柱?
返工來回通常要幾耐?
每個月船費係咪好貴?
同埋長洲人係咪個個都識踏單車?

支持巴打 用心覆
最記得巴打啲感嘆號!!!!!!!!!
想問華威猛唔猛?thanks 巴打

樓主你miss左我
同埋樓主你點睇入面個間冰滴咖啡?

噢....sorry
華威我就無聽過死人,所以好安全!!

無飲過呀,所以不予置評!!

多謝!!
長洲人會唔會食甘永泰?undefined
識人住長洲 以前教我話甘永泰魚蛋最好食undefined
成盒買番去慢慢食

以前5$ 一串個陣自己整就信
而家賣咁多己經唔係手打
多唔多人自殺

香港日日都有人自殺㗎啦,不過係經傳媒鳩作先覺得長洲多人自殺啫,巴打要學識獨立思考,唔好比D爛閪報紙坤到!!

多謝!!
問:樓主有無物業做度假屋

無呀!!因為無父幹!!

嗚.....
墾請多多支持,各位巴絲打請起筷!!

又係你

又係我呀!!

多多指教!!
點睇兩個區議員都係建制派

認真自己係長洲人都咁話,其實長洲有黑五類:廢老、無業、低學歷、生意人、牛精撚,所佔嘅人口為主,呢班人唔死都重會一直做洲奸,出賣長洲人利益!!

另外,長洲人真係政治意息勁薄弱,可以衰到旺角革命打黑警,能夠講到好似第二個國家發生咁,唔撚自己事!!undefinedundefined

不過,另一方面班後生就真係改善得幾好,例如爭取居民通道,
光纖上網都有出嚟爭取,各位長洲下一代加油呀!!

多謝!!
undefined

另一方面班後生就真係改善得幾好<---係邊班
住係個到都唔知
留名
支持!! 之後都有睇你post!

另外想問下,我中學個時bio有搞過長洲研習過左一晩,但唔記得個到叫咩名,但記得住個到有個幾恐怖既籃球場,想知個到邊到,同有冇野?

多謝!
對於長洲入邊啲禮義廉區議員有啲咩睇法

早死早著,佢地唔死,我訓唔著!!

有陣時真係唔好話長洲人唔勇武,佢地坤到我地D父母上哂腦,攪到想激進D都好多顧忌,無理由為條咁嘅仆街同老豆老母反面㗎!!

我認我對香港民主唔住,對廣大嘅義士唔住,之前無出嚟撐你地!!(呢幾年已經醒覺咗,有示威到到一定到)

對唔住!!
搞我諗起以前旅遊台有個po話去長洲wifi蛋租邊間好
之後講講下長洲變左仲大過澳洲,入面D人用長幣講長話
上面有巴打問 長洲有咩好野食
我黎緊都同女女黎行下
見好似未答 幫手推推
追曬post應該無眼殘睇漏
咁你推唔推薦住嗰度玩兩日 定玩一日全日夜晚走

咁如果你有時間,當然緊係住一晚啦,可以唔洗同人迫船,第二朝選好時間慢慢出返香港!!

多謝!!

我多謝你答就真
咁如果住你會推薦住邊同住咩

有錢就華威同B&B!!

慳錢就三元行同富記,前者小燒炭屋,後者就最落本裝修!!

希望幫到你,多謝!!
#
搞我諗起以前旅遊台有個po話去長洲wifi蛋租邊間好
之後講講下長洲變左仲大過澳洲,入面D人用長幣講長話

長洲邊到有鷄叫?請回答 多謝!!

毒撚禁鐘仔都唔夠膽,同埋我接受唔到同無感情嘅人扑嘢,所以我無去過,十年前就係去伶仃、桂山同萬山島嘅,幾年前就聽聞東堤入面有,不過只招待長洲人!!

多謝!!

依家仲有冇人坐洗頭艇

當然有啦,其實長洲走私都可以話半公開!!

多謝!!
多謝樓主!!

好多有用資料呀!!!
好記得巴打
你啲對答語氣好好笑

嘻嘻....好聽就語氣好好笑!!
真實....唔好聽咪係古撚怪!!

多謝!!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞