住咗長洲三十多年,你問我答(旅遊、渡假屋、生活、食物、靈異問咩都得!!

842 回覆
338 Like 4 Dislike
巴打答得好好笑
留名睇柚木
自從郭卓堅贏左「海濱亭」無牌經營殯儀館司法覆核,之後島上居民會去邊做法事?

我覺得個到好嘈,住周圍個D 人好慘SAD

我知有好多長洲人都唔鐘意郭卓堅先生,但其實呢班人根本就係比李桂珍條豬閪沬黑,因為根本政府一早批咗地起殯儀館,但就係因為李桂珍同鄉委會唔想得失碧濤軒班有錢人,而反對係慧因隔離起殯儀館,而海賓亭班黑社會唔想無咗呢單獨市生意,而威迫利誘區議員,勾結鄉委會反對起新殯儀館,先有今日嘅惡果!!

屌你老母,碧濤軒班有錢人就唔嘈得,但海景樓班窮閪就任嘈唔嬲??

希望各位長洲人睇到我呢番話,之後試下諗清楚,郭卓堅先生一個為咗法治,而攪到自己要賣樓打官司嘅人會衰得去邊!!

屌你老母,點睇都唔會衰過禮義廉李桂珍掛!!

嬲撚到爆

自從郭卓堅贏左「海濱亭」無牌經營殯儀館司法覆核,之後島上居民會去邊做法事?

我覺得個到好嘈,住周圍個D 人好慘SAD

我知有好多長洲人都唔鐘意郭卓堅先生,但其實呢班人根本就係比李桂珍條豬閪沬黑,因為根本政府一早批咗地起殯儀館,但就係因為李桂珍同鄉委會唔想得失碧濤軒班有錢人,而反對係慧因隔離起殯儀館,而海賓亭班黑社會唔想無咗呢單獨市生意,而威迫利誘區議員,勾結鄉委會反對起新殯儀館,先有今日嘅惡果!!

屌你老母,碧濤軒班有錢人就唔嘈得,但海景樓班窮閪就任嘈唔嬲??

希望各位長洲人睇到我呢番話,之後試下諗清楚,郭卓堅先生一個為咗法治,而攪到自己要賣樓打官司嘅人會衰得去邊!!

屌你老母,點睇都唔會衰過禮義廉李桂珍掛!!

嬲撚到爆

嬲得濟,訓吓先,晏D再回!!

多謝!!
留名
長洲有冇習俗叫磨柱?

我個年代呢樣係中一新生迎新活動嘅儀式嚟!!!

磨啊磨!!
第一次睇樓主開既post 交流流
賣潮州粥果條友去左邊
返工來回通常要幾耐?
每個月船費係咪好貴?
同埋長洲人係咪個個都識踏單車?

支持巴打 用心覆

問:返工來回通常要幾耐?
答:兩個零鐘到!!

問:每個月船費係咪好貴?
答:月票計佢$500+車錢$360

問:同埋長洲人係咪個個都識踏單車?
答:講樣嘢你聽丫!!其實有好多魚民又稱水上人係唔識游水㗎!!

多謝!!
支持!! 之後都有睇你post!

另外想問下,我中學個時bio有搞過長洲研習過左一晩,但唔記得個到叫咩名,但記得住個到有個幾恐怖既籃球場,想知個到邊到,同有冇野?

多謝!

北帝廟or金銀灣??
上面有巴打問 長洲有咩好野食
我黎緊都同女女黎行下
見好似未答 幫手推推
追曬post應該無眼殘睇漏

茶記:創興、威堡、劉平記
小食:週街地上嘅狗屎
飲茶:華威
粉麵:多多麵,歡記
日菜:六月
海鮮:興樂或康記

如果你好彩見到樂滿堂有開,可以試試佢嘅全人手製pizza!!
康蘭餅點嘅葡撻!!

漢軒茶樓下午門口會有條魚蛋佬買魚蛋,但唔係食佢嘅魚蛋,而係要食佢嘅羅漢齋!!

多謝!!
點睇兩個區議員都係建制派

認真自己係長洲人都咁話,其實長洲有黑五類:廢老、無業、低學歷、生意人、牛精撚,所佔嘅人口為主,呢班人唔死都重會一直做洲奸,出賣長洲人利益!!

另外,長洲人真係政治意息勁薄弱,可以衰到旺角革命打黑警,能夠講到好似第二個國家發生咁,唔撚自己事!!

不過,另一方面班後生就真係改善得幾好,例如爭取居民通道,
光纖上網都有出嚟爭取,各位長洲下一代加油呀!!

多謝!!

旺角革命打黑警,能夠講到好似第二個國家發生咁
我d親戚都係

長洲最有獨立條件
屠房 醫院 火葬場 墳場 水廠 乜都有
多謝

我正式宣佈,長洲獨立治喪委員會正式成立!!
巴打又係你

我老是常出現!!

嘻嘻....!
多謝樓主!!

好多有用資料呀!!!

推到連登成為香港嘅百科全書!!!

嚟啦嚟啦.....嗨嗨嗨嗨!!
嚟啦嚟啦......
多謝樓主!!

好多有用資料呀!!!

長洲狗!!你的資訊很有用!!
D芒果糯米糍係工場包定係人生?

通常都係係鋪頭入面包定嘅!!

Yum!!Yum!!Yum!!
長洲南邊凌晨係咪有黑社會出沒

你講到佢地好似鯊魚咁

唔係嘅,又唔一定係黑社會嚟,因為長洲D青年都比較外向,所以只可以稱為夜青啫,放心佢地唔會打人嘅,長洲非出咗名淆底!!

多謝!!

有frd同佢地係廁所開過拖

咁特別!!
我估你個fd打嬴,喺咪!!
識唔識東提小築個個狗隻訓練員?前兩日入去燒野食,見到佢係到訓練啲狗,仲好nice咁教我地好多野

乜有個咁嘅人咩,我out咗唔知添!!

醜死怪!!
咁夜都仲未瞓嘅

我喺廢青閒情!!

彭慧中啊!!
樓主係咪長洲原住民

喺啊喺啊!!

啊太爺嗰代由馬交嚟香港!!

樓主係咪長洲原住民

我有馬交身份證同葡國護照!!

想問下碧濤軒係咪全長洲最貴嘅樓?😂

應該喺天福花園或者桂濤花園貴D!!

我估㗎咋!!
喺某登追過你post

登登登登!!
有無見過柚木巴
屌 仲想話大大粒魚蛋好好味
咁金泰記呢 好似好出名
自己係屋企整大大粒魚蛋有冇得諗

緊喺有得諗,只要上網搵條啱自己嘅咖喱汁方就掂撚哂啦!!

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞