住咗長洲三十多年,你問我答(旅遊、渡假屋、生活、食物、靈異問咩都得!!

842 回覆
338 Like 4 Dislike
認得巴打個感嘆號
高質。
之前喺舊燈有睇過你開既post
巴打講個你聽過最心寒長洲靈異事件
燒野食去街市買料邊間抵?
長洲邊到有鷄叫?請回答 多謝!!
墾請多多支持,各位巴絲打請起筷!!

undefinedundefinedundefinedundefinedundefined

本鳥都係長丁人WO
最記得巴打啲感嘆號!!!!!!!!!
想問華威猛唔猛?thanks 巴打
係咪覺得入黎d人好仆街

真心講,唔係話蝗蟲好(因為佢地衰就緊㗎啦),但其實好多香港人根本同蝗蟲無分別!!

我聽過香港人講,例如:
1﹐我地嚟長洲都係等你地班長洲人揾多D錢啫!!
回覆:屌你老母啦,你估個個長洲人都係長洲開鋪㗎,知唔知近年開嘅新鋪九成都係香港人頂唔到貴租,所以入黎開㗎!!

2,唓...你地長洲人夠死出嚟同我地爭工做啦!!
回覆:你咁講咪要分番開十八區,之後各自為政?咁你講咩港獨講咩本土,香港人都係外鬥外行,內鬥內行!!

3﹐好多學生學校攪活動,經常製做大量垃圾又唔清理,由以大學生為什,香港D大學生真係好低質!!

多謝!!
芒果糯米糍推介食邊間?
識唔識人特登入黎長洲返工?
放工搭船返市區
讀長洲中學既係咪全部住長洲?
有無市區人入黎讀
有個朋友話自己老豆係長洲揸fit人,想知堅定流
姓羅嘅!!
有冇遇過咩靈異事件?
Hello!!!!!!!!!!
在此溫馨提示各巴絲打!!

本人想盡量詳細清楚回覆各位,唔想大家要問完又問,所以本人會比較仔細回覆!!

所以希望各位巴絲打唔好厭棄小弟回覆得比較慢,但在此應承大家,一定有拖無欠回哂D問題!!

歡迎發問,多謝!!

Book渡假屋係咪入到去係碼頭檔仔book會好過出門book定先?
遇過咩靈異野

巴打,睇住呢個先,之後會慢慢講!!

多謝!!
東堤係咪間間都出過事咁濟?

以我所知大約一半一半到啦!!

多謝!!
知唔知道長洲二戰時,日本仔掘左的戰壕點去?
係咪坐完出黎重新做人嗰位巴打?

冇冒犯含意,喺高登嗰陣有睇過個post熟口熟面咁

係呀,唔緊要,絕無冒犯,做人連自己歷史都面對唔到,咁講咩做番好人丫,唔緊要!!

講沙咀勞教中心食屎post!!

多謝!!
邊到返工?
識得個fd住長洲 仲要行上山先番到屋企

住長洲山頂嗰D其實都好好體能,唔洗擔心!!

多謝!!
由高登見到你依家!!!!

宵夜檔個串燒長毛係咪成日收爐!!
入親去都唔見!!!
樓主好似幾好人!!
留名!!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞