住咗長洲三十多年,你問我答(旅遊、渡假屋、生活、食物、靈異問咩都得!!

842 回覆
338 Like 4 Dislike
半夜東提見到黑貓係咪正常

當然正常啦!!

(笑)!!
夜晚沿住山頂道行上去又恐怖又攰 斜到仆街
知唔知道長洲二戰時,日本仔掘左的戰壕點去?

細個我聽過我啊爺講,因為地方細又近海,所以都係"手定"鳩哂落海多!!

多謝!!

樓主 戰壕即係 打仗果陣 掘個地方 用黎掩護或其他用途既地方

攪錯咗亂葬崗!!

我無見過戰壕喎!!

sorry!!
長洲bbq有咩好選擇 係咪有燒烤場?
任食定點 興記士多o唔ok?
巴打
長洲咪有檔手打炸魚蛋
細細果隻 唔係大粒魚蛋
咁呢檔既貨係自己整定都係大陸貨

以前就係自家製嘅,但隨住香港政府收回捕魚牌照同南海休魚期之後,魚類供應減少咗至少一半,但佢嘅魚蛋供應量卻不跌反升,係咪好古怪呢??

多謝!!
長洲坐快艇去伶仃要幾耐
華哥你好!!
想問你有無聽過,以前有個男人推住架車仔賣漢堡包,個名叫麥當龍?
唔知依家仲有無係度?

(應該十幾廿年前)
長洲坐快艇去伶仃要幾耐

問題2,長洲北面個山頭,有幾多個果D涼亭
長洲坐快艇去伶仃要幾耐

問題2,長洲北面個山頭,有幾多個果D涼亭

問題3.引用問題1.去到伶仃出完火要幾耐
買村屋宜家咩價錢到?

如果以近碼頭新興街,大新街嗰D,30樓齡下約80萬到300萬,30樓齡以上就80萬樓下都得嘅!!

多謝!!

咪玩啦 長洲仲邊有80萬樓下 有我即刻買
東堤d爛鳩屋都開百幾近二百
利申住長洲
btw巴打 多唔多係基地打邊爐

無去過,因為佢嘅衛生好有問題,同埋佢D湯底係「一X香」!!!

嘻嘻....

同返屋企人講先
屌 仲想話大大粒魚蛋好好味
咁金泰記呢 好似好出名
自己係屋企整大大粒魚蛋有冇得諗

笑左
買村屋宜家咩價錢到?

如果以近碼頭新興街,大新街嗰D,30樓齡下約80萬到300萬,30樓齡以上就80萬樓下都得嘅!!

多謝!!

利申住長洲

死人個間都有機既
之前中學bio有去長洲一間類似教bio既學校到宿營左幾日做實地考察,有一日去左一個岩岸,d水好清仲有海膽,但因為都大約五年前,實在係唔記得點去,巴打知唔知我講邊到同識唔識點去
長洲人會唔會食甘永泰?undefined
識人住長洲 以前教我話甘永泰魚蛋最好食undefined
成盒買番去慢慢食

以前5$ 一串個陣自己整就信
而家賣咁多己經唔係手打

以前細個真係覺得好好食
而家又貴又多人 已經唔同曬

多謝!!

利申住長洲

死人個間都有機既

山邊道 龍仔村都百幾二百啦至少
想問下巴打大約幾多歳? 比個range黎
20-25/25-30?

30+

多謝!!
想問返樓主巴之前分享國個細個撞鬼經歷 全部問題都係響返轉頭之後
你話你返轉頭之後同果班野繼續踩上去,咁負責開燈果條友係咪仲開緊燈?

同埋返轉頭之後繼續踩單車既時候有無聽到d單車踩緊既時候發出黎既生鏽聲,加上當時應該都幾靜,樓主仲記唔記得清唔清楚?

同埋有無大家係踩緊既時候有咩交流?
通常你望著前面負責開燈果位人兄都會幾留意到佢既一舉一動同埋d細節,因為俾d光照住實會深刻d嘛,比如行路方式,踩單車隻腳個停頓速度啊之類,咁樓主仲記得d咩類似既細節?如果咁都有既話,咁d野扮到真係幾逼真

係呀,全程任何時間都係得佢有燈,因為呢個係遊戲規矩!!

有聲㗎,所有嘢同平日無分別!!

所有嘢都無奇怪嘅感覺,都係有傾有講,我係係醫院打電話之前,都無感覺到有咩唔同,亦都無諗過係靈異事件,直到我係醫院打比頭車仔問番所有嘢先知,原來件事係咁㗎!!

多謝你,你好認真睇,感激不盡,原來毒撚講嘢有人理㗎!!
巴打高登名係agexxxx?

唔係,agexxccc喺另一位去過進修嘅巴打,因為佢進修嗰陣係成年人!!

而我進修嗰陣係未滿21歲,所以我去嘅地方係同佢唔同!!

如果用學校比喻,我只係去咗小學同中學,而agexxccc巴打係去咗大學!!

多謝!!
巴打加油!幾鐘意睇你d post!
之前睇過你講監獄同出租屋!

多謝支持,你地同我講返意見,令到而家我知道出post係啱你地口味有人睇,咁就有信心講多D講放D,多謝哂!!

留名待研究

其實長洲多唔多街貓,我想入去影

非常多,見意你可以去中興街公廁後面公園,李麗珊公園都有好多喵星人出沒注意!!

多謝!!
巴仲咁夜都唔訓
識唔識Matthew Liu?

唔識或者有無其他花名!!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞