住咗長洲三十多年,你問我答(旅遊、渡假屋、生活、食物、靈異問咩都得!!

842 回覆
338 Like 4 Dislike
早兩日先入去玩左晚
巴打點睇 適泊度假屋?
其實入到去唔覺得有乜特別好食,同埋好多鋪都無開
佢嘅幫中兄弟就表示,佢有次抬棺材之後,就成日同人講話自己好似撞嘢!!

而佢表示係比一個女嘅靈體騷擾,但因為佢都有索K嘅習慣,所以幫中嘅兄弟都覺得佢只係high多咗有幻覺!!

但嗰排開始就見到佢開始日漸消瘦,嗰人都無哂神氣,而且仲成日同人講,話好快就結婚!!

多謝!!
佢嘅幫中兄弟就表示,佢有次抬棺材之後,就成日同人講話自己好似撞嘢!!

而佢表示係比一個女嘅靈體騷擾,但因為佢都有索K嘅習慣,所以幫中嘅兄弟都覺得佢只係high多咗有幻覺!!

但嗰排開始就見到佢開始日漸消瘦,嗰人都無哂神氣,而且仲成日同人講,話好快就結婚!!

多謝!!

!!
無人嘅?

你班偽毒係咪走哂去陪女?

偽毒可恥!!

多謝!!

我都想 等緊巴打你煮宵夜比我食

多謝!!

長洲好猛?月
而佢死前嗰個星期已經開始唔見你,一個人留係屋企足不出戶,D兄弟探佢就話唔見人,仲開始自言自語!!

而最後就發生咗呢件自殺事件,但其實好多人都唔明,要自殺洗咩用D咁麻煩嘅方法,當年都好興燒炭,點解要走咁遠又要爬哂山咁,如果去過花瓶石嗰度都知,嗰度跳崖係要爬出去唔係咁易!!

所以,佢D兄弟都非常相信,佢係比鬼迷!!

而佢嘅幫中老大「啊牛」,由細同佢識到大,兩人更情同父子,所以就去揾拜神婆,想問番所有原因來由!!

題外話,其實長洲嘅拜神婆係好出名,而且仲唔只一個,我聽過D人話有料到嘅拜神婆,有三個以上!!

多謝!!

長洲最高係華威酒店,高度達到....唔記得幾多層!!

多謝!!

係喎醒唔起有酒店
不過點解佢個 logo 咁似鳩
尋日先去完長洲

喺咩??

有無圖睇睇?

多謝!!

我咪放咗!!
而問米嘅結果就話,佢係自己心甘情願自殺,原因係佢識咗隻女鬼,而隻女佢好鐘意,所以女鬼叫佢落去結婚一齊,佢就應承咗!!

而之後拜神婆就解釋番,隻女鬼都係浸死,所以佢就選咗跳海自殺!!

嘅然呢件事嘅迷團都解釋咗,咁大家就以為成件事已經結束,但點知之後再死多一個人!!

多謝!!
而問米嘅結果就話,佢係自己心甘情願自殺,原因係佢識咗隻女鬼,而隻女佢好鐘意,所以女鬼叫佢落去結婚一齊,佢就應承咗!!

而之後拜神婆就解釋番,隻女鬼都係浸死,所以佢就選咗跳海自殺!!

嘅然呢件事嘅迷團都解釋咗,咁大家就以為成件事已經結束,但點知之後再死多一個人!!

多謝!!

之後
無人嘅?

偽毒可恥!!

多謝!!

叫我?
長洲三餐推介,我啲朋友問親都係答呢個model ans
早:根記對面的早餐檔
午:羊羊小廚
晚:金毛仔燒味(米芝蓮)

多謝!!

多謝!!

之後

等到好心急
快啲快啲
長洲三餐推介,我啲朋友問親都係答呢個model ans
早:根記對面的早餐檔(只做朝早,十點就收,要食就趁早去 兩餸麵加飲品都係廿蚊度 個湯底好撚正
午:羊羊小廚
晚:金毛仔燒味(米芝蓮)
想問下巴打31號去長洲會唔會好多人?
btw由高登已經開始追巴打d post!支持!
多謝!
無人嘅?

偽毒可恥!!

多謝!!

等緊
劉明
而呢次出事嘅就係佢嘅幫中大佬,同佢情同父子嘅「啊牛」!!

聞說,自從「大黑」走咗次後,佢就情緒受到好大打擊!!

之後,佢就開越黎越古怪,開始重覆番「大黑」走之前嘅狀態,開始終日索K,慢慢又經常自言自語!!

而且仲向身邊人透露,想落去陪「大黑」,又講話佢有番嚟揾佢傾計!!

之後,有一次,又係突出成個星期D屋企人都聯絡唔到佢,咁家人就報警上門,但無人應門!!

咁就破門而入,發覺佢竟然係家中吊頸自殺,而且亦留咗遺書,話「大黑」揾過佢,而佢亦覺得生活上唔開心無人傾訴,所以落去揾番佢最錫嘅細佬陪佢!!

其實當年係有報紙報道過,但年代久遠,我揾唔番!!

之後,我問番好多人,原來係長洲成日都會有人比鬼迷嘅傳聞!!

當中,最多人講嘅就係,每逢七月節,長洲東灣都必然會有人浸死,當中最奇怪嘅就係,死者都會係年青人,由其以學生為多!!

另外最邪嘅就係,東灣日日都會有長者游早水,風雨不改,但係咁多年嚟呢班長者都無出過事,但凡出親事都一定係年青k人25歲樓下!!

所以每逢七月節,長洲當地嘅父母都一定嚴格唔會比自己嘅仔女去游水,由其東灣!!

係度亦勸喻你班香港人,千祈千祈唔好係東灣游夜水,因為連長洲人都唔會咁做,大家都係小心為上,只要不斷有人死,就即係不斷有靈體要揾替身,咁樣只會無日無之咁浸死人落去!!

多謝!!
想問下巴打31號去長洲會唔會好多人?
btw由高登已經開始追巴打d post!支持!
多謝!

31號一定多,勸你唔好嚟,淨係排隊搭船都夠你受!!

多謝合作!!
見返你真開心!
而呢次出事嘅就係佢嘅幫中大佬,同佢情同父子嘅「啊牛」!!

聞說,自從「大黑」走咗次後,佢就情緒受到好大打擊!!

之後,佢就開越黎越古怪,開始重覆番「大黑」走之前嘅狀態,開始終日索K,慢慢又經常自言自語!!

而且仲向身邊人透露,想落去陪「大黑」,又講話佢有番嚟揾佢傾計!!

之後,有一次,又係突出成個星期D屋企人都聯絡唔到佢,咁家人就報警上門,但無人應門!!

咁就破門而入,發覺佢竟然係家中吊頸自殺,而且亦留咗遺書,話「大黑」揾過佢,而佢亦覺得生活上唔開心無人傾訴,所以落去揾番佢最錫嘅細佬陪佢!!

其實當年係有報紙報道過,但年代久遠,我揾唔番!!

之後,我問番好多人,原來係長洲成日都會有人比鬼迷嘅傳聞!!

當中,最多人講嘅就係,每逢七月節,長洲東灣都必然會有人浸死,當中最奇怪嘅就係,死者都會係年青人,由其以學生為多!!

另外最邪嘅就係,東灣日日都會有長者游早水,風雨不改,但係咁多年嚟呢班長者都無出過事,但凡出親事都一定係年青k人25歲樓下!!

所以每逢七月節,長洲當地嘅父母都一定嚴格唔會比自己嘅仔女去游水,由其東灣!!

係度亦勸喻你班香港人,千祈千祈唔好係東灣游夜水,因為連長洲人都唔會咁做,大家都係小心為上,只要不斷有人死,就即係不斷有靈體要揾替身,咁樣只會無日無之咁浸死人落去!!

多謝!!

咁猛
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞