住咗長洲三十多年,你問我答(旅遊、渡假屋、生活、食物、靈異問咩都得!!

842 回覆
338 Like 4 Dislike
有冇見過d柒頭踩單車俾差佬拉?
留名
book 渡假屋有咩方法最平?
留名
留名
長洲月租一間一房一廳幾錢左右?
利申:毒撚一名

都3-4千㗎起碼!!

多謝!!

係咪都要入黎望一次好啲?
如果9點返中環,尖咀。6點起身趕得切嗎?

多謝!!
留名
如果聽晚walk in入去租渡假屋會唔會好貴/好full
有冇邊間好介紹
留名
華哥係咪聖誕返完工攰到仆街所以回唔到post
今次仆街啦
人在九龍
冇地鐵
點趕尾班船好

一打膠唔洗找

多謝

冇買來回票37.2好貴

門口有得拍個部機=來回票
見早兩晚無咩人,而又到年尾,因為有長交身份證,所以返咗馬交報到,啱啱返咗馬交番嚟,屌你老母馬交想上網,真係會攪到你燥,咁有錢嘅地方,但上網速度仲衰撚過大陸3,4線城市!

等我睇吓D留言先!!

條咪要行上去卡啦ok嗰度?

如果係嘅,我自己反而鐘意佢D粥,嗰檔嘢叫好姐,D粥一撚流!!

多謝!!

唔係呀 係落船隔離 入b&b個路口 有炸野 有麵 有生菜魚肉個度 小販檔黎

碼頭D檔好似無牛腩買㗎喎!!

多謝!!

一個呀婆賣架啵 賣車仔麵 有埋牛腩賣

唔通係泰婆??

泰婆D炸雞脾真好好食㗎!!
案發在上月11日,17歲的應屆中學文憑試考生戴國恆,被發現浮屍南丫島海面,並揹着一個內有石頭的名牌背囊,家人指該背囊非恆仔所有,加上他失蹤前facebook及WhatsApp紀錄神秘消失,相信其死因有可疑。據稱,警方與死者家人見面,其家人指恆仔無感情煩惱,但對他在學校情況所知不多,恆仔為應屆文憑試考生,就讀東涌天主教學校(中學部),根據校方紀錄,死者兩次缺席校內的模擬試,警方不排除他因學業壓力走上絕路,不過因暫無法解釋他為何會先棄掉自己背囊,再揹有石頭的新背囊墮海,故現正循兇殺案程序繼續調查。
據知,恆仔於上月8日向人聲稱與朋友到長洲3日2夜宿營,自此失去蹤影,3日後被揭發浮屍南丫島,財物下落不明。至上月29日,水警總區重案組接手調查,初步相信他在長洲墮海,屍體漂浮至南丫島被發現。
見早兩晚無咩人,而又到年尾,因為有長交身份證,所以返咗馬交報到,啱啱返咗馬交番嚟,屌你老母馬交想上網,真係會攪到你燥,咁有錢嘅地方,但上網速度仲衰撚過大陸3,4線城市!

等我睇吓D留言先!!

華哥
大家其實Google吓就會知,其實近年長洲非燒炭而失縱同死亡嘅人都多咗好多!!

之前,有好多分析都話好可能長洲有連環殺手出現!!

但以我咁多年係長洲生活,我其實係否定會有連環殺手出現以下我試下舉幾個例子!!

1,近年長洲出現大量遊客,無論船上、碼頭、商鋪甚至住宅都會有安裝敞電視!!

2,長洲人基本都朝見口晚見面,所以要分辨本地人定外來人好易!!

3,長洲人一向小圈子又八卦,所以只要你做少少奇怪嘢,已經會比人周街講!!

4﹐住過長洲村屋就知,基本上係無可能隔到音,就以我屋企為例,我可以唔出門,淨聽聲都知條街有無人行過,行過嘅係咪熟人,樓上樓下做緊咩!!

淨係以上幾點,都可以推測出,要殺人同埋屍,而無人知基本無可能!!!

多謝!!
而劇報紙報道,死者死前曾經經將WhatsApp同facebook嘅對話大量删除,甚至有報道話係係佢死後先删除!!

但如果警方真係要向WhatsApp同facebook攞番D料無可能做唔到,我相信就算del咗都一定會還原到!!

以咁推測,會唔會根本同佢傾計嘅根本唔係人,佢會唔會係比某D嘢迷惑住,以為自己同人傾緊,由於所以係幻覺咪唔會揾到紀錄囉!!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞