住咗長洲三十多年,你問我答(旅遊、渡假屋、生活、食物、靈異問咩都得!!

842 回覆
338 Like 4 Dislike
多謝!!
之前中學bio有去長洲一間類似教bio既學校到宿營左幾日做實地考察,有一日去左一個岩岸,d水好清仲有海膽,但因為都大約五年前,實在係唔記得點去,巴打知唔知我講邊到同識唔識點去

我都去過 有海參 好好玩
樓主巴打應該頂唔順
瞓著咗
have a nice dream
廿幾歲仔未入過長洲留名
樓主巴打
聽人講張保仔洞而家門口要收錢
真定假?合法?
留名
平時夜晚宵夜檔 有檔賣粉麵 華哥你點睇? 我覺得d牛腩好抵食
留名

你講到佢地好似鯊魚咁

唔係嘅,又唔一定係黑社會嚟,因為長洲D青年都比較外向,所以只可以稱為夜青啫,放心佢地唔會打人嘅,長洲非出咗名淆底!!

多謝!!

有frd同佢地係廁所開過拖

搵日同關平入去同佢地打過

雲長都係到

係張保仔洞個頭影好似係
個空氣瀑布好靚

年年有💰拎

葡萄牙護照先係重點ok

去歐洲可以同圍去!!

多謝!!

🇲🇴🇵🇹🇵🇹🇵🇹🎫💰💰💰
啊係巴打啊
嗰陣你喺高登開開吓個po突然深潛 仲以為你有咩事
冇嘢問 不過追咗咁耐post 留言表揚吓巴打!!
留名睇鬼故劣食
易唔易融入生活圈子
好想住係有人情味啲既地方

如果你香港人樣都唔係咁易,長洲人都好小圈子!!

多謝!!

香港人樣同長洲人樣唔同?

其實都可以睇得出,長洲人係有種黑黑實實陽光氣!!

多謝!!

明明我唔中意出街都可以咁黑睇唔透
(利申: 一出世就住長洲)
同柚木巴打失蹤有咩關係

一陣講!!
之前中學bio有去長洲一間類似教bio既學校到宿營左幾日做實地考察,有一日去左一個岩岸,d水好清仲有海膽,但因為都大約五年前,實在係唔記得點去,巴打知唔知我講邊到同識唔識點去

我都去過 有海參 好好玩

玩還玩,不過記住唔好攞D海參嚟食,因為有好多毒素!!

多謝!!
樓主巴打應該頂唔順
瞓著咗
have a nice dream

醒啦!!
廿幾歲仔未入過長洲留名

咁都無咩問題嘅,長洲唔係必要去嘅地方!!

嘻嘻....
樓主巴打
聽人講張保仔洞而家門口要收錢
真定假?合法?

會唔會係D廢青惡作劇!!

一定唔合法,所以見到一定唔好比,最多唔入去啫(其實唔入去都無所謂啦,一個有尿味嘅山洞嚟啫,無咩大不了,想問尿味嘅你不如奶吓條女個閪仲好啦)!!

多謝!!
平時夜晚宵夜檔 有檔賣粉麵 華哥你點睇? 我覺得d牛腩好抵食

條咪要行上去卡啦ok嗰度?

如果係嘅,我自己反而鐘意佢D粥,嗰檔嘢叫好姐,D粥一撚流!!

多謝!!
之前飲過間茶餐廳(唔記得名),檸檬加橙汁幾好飲
長洲人覺得點?

凍檸橙周圍都有得飲啦,無咩特別!!

多謝!!

係張保仔洞個頭影好似係
個空氣瀑布好靚

嘩....呢個境我都未見過,正!!

多謝分享!!

ccccccccc

啊係巴打啊
嗰陣你喺高登開開吓個po突然深潛 仲以為你有咩事
冇嘢問 不過追咗咁耐post 留言表揚吓巴打!!
留名睇鬼故劣食

講劣食?

都好喎,多謝你提點!!

閪吱美食家!!
易唔易融入生活圈子
好想住係有人情味啲既地方

如果你香港人樣都唔係咁易,長洲人都好小圈子!!

多謝!!

香港人樣同長洲人樣唔同?

其實都可以睇得出,長洲人係有種黑黑實實陽光氣!!

多謝!!

明明我唔中意出街都可以咁黑睇唔透
(利申: 一出世就住長洲)

細個唔識嘢,成日比人笑係老泥嚟,所以成日摔,大個先知比人鳩笑緊!!

多謝!!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞