住咗長洲三十多年,你問我答(旅遊、渡假屋、生活、食物、靈異問咩都得!!

842 回覆
338 Like 4 Dislike
長洲係咪冇十層或以上既樓

長洲最高係華威酒店,高度達到....唔記得幾多層!!

多謝!!
觀音山上果d靜修院咩黎?
之前夜晚行 唔知點解覺得座山好恐怖
果陣住白普理

係咪講緊慈幼靜修院至明暉營嗰頭?
如果係嘅,你有無見到嗰度咪有幾塊田嘅,以前係種芭蕉樹,所以D人話好邪!!

驚驚!!
長洲南邊好多靜修院
試過去過一間修院避靜都覺得好靜下
長洲人會唔會食甘永泰?
識人住長洲 以前教我話甘永泰魚蛋最好食
成盒買番去慢慢食

需然而家已經唔係100%全自家手製,但的而且確佢個調味真係幾好,夠哂味精,越食越喝!!

好好味呀!!
長洲有馬會??!!

當然有啦,之前睇過有報道講賽馬日,長洲嘅投注額條數都好大,比好多旺區仲勁!!

多謝!!
嚟緊同女朋友去長洲,巴打有咩推介

你想推介邊方面?
景點、飲食、租屋、男伴、妓女.........

多謝!!
請問有咩野食係入到黎長洲必食之選?謝謝

如果你好彩見到樂滿堂有開,可以試試佢嘅全人手製pizza!!

康蘭餅點嘅葡撻!!

漢軒茶樓下午門口會有條魚蛋佬買魚蛋,但唔係食佢嘅魚蛋,而係要食佢嘅羅漢齋!!

多謝!!
1月中同女朋友住b&b
有冇咩要注意

Btw之前我搵長洲資料個陣搵到你係高登開個個渡假屋post

揀b&b係為左專登避曬d

咁夜都唔訓

多謝!!!
樓豬覺得長洲咩小食好食?
有乜好食
早,午,晚 求介紹

早餐:自己煮
午餐:自己煮
晚餐:自己煮
送多個宵夜比你:都係自己煮!!

多謝!!

想問埋夜晚睇唔睇到星架?多唔多?
東灣沙灘個邊?
巴打早晨,我係入嚟留名架,第一次睇你出嘅post
識唔識長洲貓王 德國人Hans?

唔識哦!!

多謝!!
睇左做非洲

我係非洲和尚!!

巴打你真係答得好詳盡 !!!

多謝!!
識唔識一個吉他仔叫柯南?

唔識哦!!
長洲有冇雞叫
有嘅話質素如何?
Strong post
邊間酒吧唔貴又有小食?如果可以望到海仲正?

推返

勝利吧同bingo吧都係望海又實惠!!

以下係少少資料同地址!!

https://zh.m.yelp.com.hk/biz/bingo-bar-%E9%A6%99%E6%B8%AF

https://m.facebook.com/pages/%E5%8B%9D%E5%88%A9%E5%90%A7/168750539846501

希望幫到你!!
長洲人留名

其實佛教個間野有無鬼 夜晚望好恐怖

你講慧因中學?

如是係嘅就放心無問題,嗰度本身係海,之後填海先起學校,間學校都係得廿年歷史到!!

多謝!!
你識唔識紫青巴真人undefined

你講緊熱血時報嗰個?

多謝!!
undefined

我唔知係咪熱血時報果個undefined
我淨係知會踢波/獌同埋怕老婆undefined

係個個嘅就都算識,因為之前去社運都有非常間接咁接觸過囉!!

多謝!!
undefined

巴打係咪成日會出去幫手個個

唔係,因為我而家多去社記活動!!

嘻,唔好起我低啦,大家保持小小神秘感,咪仲好玩!!

多謝!!
墾請多多支持,各位巴絲打請起筷!!

undefinedundefinedundefinedundefinedundefined

本鳥都係長丁人WO

洲友你好,勿相認勿起低!!

多謝!!
undefined

你大過我咁多應該唔識
利伸:長洲識好少人

rm
墾請多多支持,各位巴絲打請起筷!!

undefinedundefinedundefinedundefinedundefined

本鳥都係長丁人WO

洲友你好,勿相認勿起低!!

多謝!!
undefined

你大過我咁多應該唔識
利伸:長洲識好少人

咁就好啦,識少D仲好,出出面識多D,唔好好似我咁,成個生活圈子都困死咗係度!!

加油哦!!
見到巴打既感嘆號好親切

泡菜劇!!

親切的kai子!!

(笑)
而家仲有邊啲日子會比較少人?
巴打答野真係好詳細好親切 由高登追到連登既巴打留名支持
順便問下巴打大概隔幾耐出一次市區
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞