住咗長洲三十多年,你問我答(旅遊、渡假屋、生活、食物、靈異問咩都得!!

842 回覆
338 Like 4 Dislike
東堤係咪間間都出過事咁濟?

以我所知大約一半一半到啦!!

多謝!!

咁高比例
係咪坐完出黎重新做人嗰位巴打?

冇冒犯含意,喺高登嗰陣有睇過個post熟口熟面咁

係呀,唔緊要,絕無冒犯,做人連自己歷史都面對唔到,咁講咩做番好人丫,唔緊要!!

講沙咀勞教中心食屎post!!

多謝!!

肯真誠面對自己嘅過去
難能可貴
巴打我認得你!!
你都過左黎!!

你係咪係長洲讀中小學嫁?
見啲長洲朋友啲兄弟好好感情
外地人死左點處置?送條屍返市區?

如果時涉及刑事等,就會由水警運出返去公眾X房驗屍啦!!
X=執筆忘字唔記得點打,sor!!

而自然死嘅就要自己請禮議館啦!!

多謝!!

btw 殮房
留名
做乜個陣時係高登你問我答個post消失左既

屌,早洩無啦啦話我貼ban圖ban鳩咗,轉頭問返佢話錯手,嬲嬲哋唔上一排住,之後就懶無回開就唔回!!

多謝!!

早洩真係戇鳩到無朋友
啲傻西仲話返去佢嗰度
真係鍾意做狗多過做人
好期待樓主講柚木巴件事
樓主未覆我 長洲邊度有水煙食?
多謝!!

sorry,我唔知呀,因為我無食!!

多謝!
易唔易融入生活圈子
好想住係有人情味啲既地方

如果你香港人樣都唔係咁易,長洲人都好小圈子!!

多謝!!
長洲有馬會??!!

馬會多過米舖啦
巴打你好,機緣巧合下入咗長洲工作兩個月,發覺呢慣口地方都幾得意

可能我地見過面
係咪坐完出黎重新做人嗰位巴打?

冇冒犯含意,喺高登嗰陣有睇過個post熟口熟面咁

係呀,唔緊要,絕無冒犯,做人連自己歷史都面對唔到,咁講咩做番好人丫,唔緊要!!

講沙咀勞教中心食屎post!!

多謝!!

肯真誠面對自己嘅過去
難能可貴

嘅然改變唔到就唯有接受囉,同埋睇吓自己嘅經歷可唔可以幫到人囉!!

多謝!!
點睇兩個區議員都係建制派

認真自己係長洲人都咁話,其實長洲有黑五類:廢老、無業、低學歷、生意人、牛精撚,所佔嘅人口為主,呢班人唔死都重會一直做洲奸,出賣長洲人利益!!

另外,長洲人真係政治意息勁薄弱,可以衰到旺角革命打黑警,能夠講到好似第二個國家發生咁,唔撚自己事!!

不過,另一方面班後生就真係改善得幾好,例如爭取居民通道,
光纖上網都有出嚟爭取,各位長洲下一代加油呀!!

多謝!!

全香港都有港奸
唔只長洲
巴打我認得你!!
你都過左黎!!

你係咪係長洲讀中小學嫁?
見啲長洲朋友啲兄弟好好感情

係呀,可能因為長洲人比較外向,所以D兄弟成日可以一齊打波呀游水呀,所以感情真係比較好!!

多謝!!
搞我諗起以前旅遊台有個po話去長洲wifi蛋租邊間好
之後講講下長洲變左仲大過澳洲,入面D人用長幣講長話

笑撚肚痛
對唔住!!

嗰人通回完就再返工,所以尋日訓死再返工,而家都係返緊工,今晚8點到收工!!

今晚8點再玩命通宵回覆,大家等等我,今晚會講吓長洲沈屍案,我揾咗D料,但年代久遠,其中呢單有D相同之處,大家研究研究!!

http://hk.apple.nextmedia.com/news/art/20050313/4731750

死者為當地有勢力人士,所以D內文係好唔準確!!

開波!!
首先,關於長洲沈屍案,已經有好多正經post講過,所以我就會用靈異角度去試下解釋!!

而上面單新聞已經年代久遠,所以,好多資料都揾唔番,但其實上面單案同長洲沈屍案有好多相,所以就順便分享吓,而且上面單案係長洲人其實係有個靈異版本!!

多謝!!
自從郭卓堅贏左「海濱亭」無牌經營殯儀館司法覆核,之後島上居民會去邊做法事?

我覺得個到好嘈,住周圍個D 人好慘SAD

我知有好多長洲人都唔鐘意郭卓堅先生,但其實呢班人根本就係比李桂珍條豬閪沬黑,因為根本政府一早批咗地起殯儀館,但就係因為李桂珍同鄉委會唔想得失碧濤軒班有錢人,而反對係慧因隔離起殯儀館,而海賓亭班黑社會唔想無咗呢單獨市生意,而威迫利誘區議員,勾結鄉委會反對起新殯儀館,先有今日嘅惡果!!

屌你老母,碧濤軒班有錢人就唔嘈得,但海景樓班窮閪就任嘈唔嬲??

希望各位長洲人睇到我呢番話,之後試下諗清楚,郭卓堅先生一個為咗法治,而攪到自己要賣樓打官司嘅人會衰得去邊!!

屌你老母,點睇都唔會衰過禮義廉李桂珍掛!!

嬲撚到爆

完全感覺到巴打嘅怒火
民賤聯仆街冚家剷
留名
btw巴打 多唔多係基地打邊爐

無去過,因為佢嘅衛生好有問題,同埋佢D湯底係「一X香」!!!

嘻嘻....

同返屋企人講先

你留意吓,基地你可以入去望到哂佢個廚房,你望吓佢後面放調味料嗰度,好多一支支嘢,細心睇嗰名喺叫做「火鍋曾香膏」「麻辣香精油」,又或者有D會滅哂張招紙!!

唔好話我講呀!!

可唔可以報食環?
首先,更正番上面單新聞嘅資料先!!

案中死左綽號:「大黑」,為長洲某黑幫頭目:「啊牛」嘅頭馬!!

死者有一份長洲獨有嘅工作「抬棺材」,因為長洲無靈車呢樣嘢,所以,上山安葬時會係由人力由海濱亭抬去墳地嘅!!

劇我所之死者根本就唔係好似報道咁講,好愛行山,而係因為工作先會成日上山!!

而當日死者同樣只係同家人簡單講話出去,就一直無見過佢,之後差唔多成個星期先揾番條屍!!

而當時警方亦都一樣,立刻判定為自殺結案!!

但就好似上面報道咁,話佢係喺花瓶石嗰度失足,但如果大家有去過就會知,根本去花瓶石嗰度係有條小長城,一條新淨好好行嘅路,所以根本話佢失足係無可能!!

而且死者當日係晚上外出,佢家人講過過係9點後唔見人嘅,邊有人會咁夜行山㗎?

所以,當時有D佢嘅幫中兄弟講佢係去嗰度專登跳海自殺嘅!!

而劇佢幫中兄弟講自殺原因係.......

多謝!!
自從郭卓堅贏左「海濱亭」無牌經營殯儀館司法覆核,之後島上居民會去邊做法事?

我覺得個到好嘈,住周圍個D 人好慘SAD

我知有好多長洲人都唔鐘意郭卓堅先生,但其實呢班人根本就係比李桂珍條豬閪沬黑,因為根本政府一早批咗地起殯儀館,但就係因為李桂珍同鄉委會唔想得失碧濤軒班有錢人,而反對係慧因隔離起殯儀館,而海賓亭班黑社會唔想無咗呢單獨市生意,而威迫利誘區議員,勾結鄉委會反對起新殯儀館,先有今日嘅惡果!!

屌你老母,碧濤軒班有錢人就唔嘈得,但海景樓班窮閪就任嘈唔嬲??

希望各位長洲人睇到我呢番話,之後試下諗清楚,郭卓堅先生一個為咗法治,而攪到自己要賣樓打官司嘅人會衰得去邊!!

屌你老母,點睇都唔會衰過禮義廉李桂珍掛!!

嬲撚到爆

完全感覺到巴打嘅怒火
民賤聯仆街冚家剷

請所以長洲人以後同我一樣!!

食窮淫賤聯,票投反對派!!

即係有著數有嘢派就去攞到李桂珍盡,嘅然而家趕佢唔走,横樹佢成日都攪蛇齋餅糉,攞多D唔緊要,但到投票就一定要選反對派,由其係梁國豪!!

多謝!!

首先,更正番上面單新聞嘅資料先!!

案中死左綽號:「大黑」,為長洲某黑幫頭目:「啊牛」嘅頭馬!!

死者有一份長洲獨有嘅工作「抬棺材」,因為長洲無靈車呢樣嘢,所以,上山安葬時會係由人力由海濱亭抬去墳地嘅!!

劇我所之死者根本就唔係好似報道咁講,好愛行山,而係因為工作先會成日上山!!

而當日死者同樣只係同家人簡單講話出去,就一直無見過佢,之後差唔多成個星期先揾番條屍!!

而當時警方亦都一樣,立刻判定為自殺結案!!

但就好似上面報道咁,話佢係喺花瓶石嗰度失足,但如果大家有去過就會知,根本去花瓶石嗰度係有條小長城,一條新淨好好行嘅路,所以根本話佢失足係無可能!!

而且死者當日係晚上外出,佢家人講過過係9點後唔見人嘅,邊有人會咁夜行山㗎?

所以,當時有D佢嘅幫中兄弟講佢係去嗰度專登跳海自殺嘅!!

佢幫中兄弟講自殺原因係.......

多謝!!
識唔識慕玲
無人嘅?

你班偽毒係咪走哂去陪女?

偽毒可恥!!

多謝!!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞