住咗長洲三十多年,你問我答(旅遊、渡假屋、生活、食物、靈異問咩都得!!

842 回覆
338 Like 4 Dislike
支持巴打開post
當日沙咀Post都有入去學野;
今日入嚟見到啲!!即刻支持巴打
d海鮮檔係咪真係漁民自己打魚?
邊間海鮮最抵食?
嚮朵有無折?

海鮮檔有三種,一種自己捉,一種就自己養大,一種同香港一樣叫貨返嚟!!

我推介興樂!!

你想響邊個個朵,我勸你唔好啦,響錯隨時仲檔得你勁!!

多謝!!
長洲有無戲院嫁
個feel答得好熱血!!我鐘意!!
係咪長洲既細路都會玩過下飄色?!
唔該!!
點睇火車頭

認真,佢成日都咁多人又迫,你知啦毒撚比人望住食嘢,都會緊張到流哂汗震哂手,所以我真係未食過,sor!!

多謝!!
長洲人

洲友,你好!!

多謝!!
知唔知藍鳥幾時開返

搬左三四年 幾個月先番去一次
d海鮮檔係咪真係漁民自己打魚?
邊間海鮮最抵食?
嚮朵有無折?

仲有本地人食唔食海鮮檔?

哦,咁就一定食嘅,但就一定係自來私伙海鮮囉!!

多謝!!
外地人死左點處置?送條屍返市區?

如果時涉及刑事等,就會由水警運你出返去公眾X房驗屍啦!!
X=執筆忘字唔記得點打,sor!!

而自然死嘅就要自己請禮議館啦!!

多謝!!

自殺係咪都係水警
點解唔搬去市區

1﹐我無錢要跟老豆老母住,而老豆老母都鐘意長洲寧靜空氣好!!

2﹐我自己住咁耐都有感情,成個生活圈仔都有一大半喺呢度,又唔想重新認識一班人,其實30歲後要識真心嘅新朋友幾乎可以話無可能(唔係講酒肉朋友)!!

3,我成日覺得市區始終有車行,我會覺得間屋好污糟!!

多謝!!

都係簡潔D,淨留名嘅巴打唔回啦,驚好亂阻你地睇post!!

多謝!!
之前喺舊燈有睇過你開既post

多謝支持!!
巴打講個你聽過最心寒長洲靈異事件

睇住先,之後一日一鬼故!!
https://lihkg.com/thread/25940/page/5?ref=android

多謝!!
留名
點睇兩個區議員都係建制派
有無見過發哥?
最記得巴打啲感嘆號!!!!!!!!!
想問華威猛唔猛?thanks 巴打

樓主你miss左我
同埋樓主你點睇入面個間冰滴咖啡?
留名
燒野食去街市買料邊間抵?

其實間間都做咗咁多年,其實大部份嘢都係公價,分別只會在於奄肉嘅味度,但我識講邊個好食D,因為各人口味唔同要自己間間試!!

多謝!!
最記得巴打啲感嘆號!!!!!!!!!
想問華威猛唔猛?thanks 巴打

樓主你miss左我
同埋樓主你點睇入面個間冰滴咖啡?

意思係長洲個間冰滴咖啡 sorry for 1999
笑左 真係一見到感嘆號就知係你
多唔多人自殺
問:樓主有無物業做度假屋
長洲邊到有鷄叫?請回答 多謝!!

毒撚禁鐘仔都唔夠膽,同埋我接受唔到同無感情嘅人扑嘢,所以我無去過,十年前就係去伶仃、桂山同萬山島嘅,幾年前就聽聞東堤入面有,不過只招待長洲人!!

多謝!!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞