住咗長洲三十多年,你問我答(旅遊、渡假屋、生活、食物、靈異問咩都得!!

842 回覆
338 Like 4 Dislike
巴打
長洲咪有檔手打炸魚蛋
細細果隻 唔係大粒魚蛋
咁呢檔既貨係自己整定都係大陸貨

我相信長洲無一檔係自家製囉
想問下巴打大約幾多歳? 比個range黎
20-25/25-30?
想問返樓主巴之前分享國個細個撞鬼經歷 全部問題都係響返轉頭之後
你話你返轉頭之後同果班野繼續踩上去,咁負責開燈果條友係咪仲開緊燈?

同埋返轉頭之後繼續踩單車既時候有無聽到d單車踩緊既時候發出黎既生鏽聲,加上當時應該都幾靜,樓主仲記唔記得清唔清楚?

同埋有無大家係踩緊既時候有咩交流?
通常你望著前面負責開燈果位人兄都會幾留意到佢既一舉一動同埋d細節,因為俾d光照住實會深刻d嘛,比如行路方式,踩單車隻腳個停頓速度啊之類,咁樓主仲記得d咩類似既細節?如果咁都有既話,咁d野扮到真係幾逼真

冇睇標題?
巴打邊度d樓80萬買到
睇左幾個星期樓都搵唔到
利申同女友搬出黎住 半個長洲人

可以選喜士路,舊東堤同埋西灣,西灣夠寧靜!!

多謝!!
巴打高登名係agexxxx?
巴打加油!幾鐘意睇你d post!
之前睇過你講監獄同出租屋!
留名待研究

其實長洲多唔多街貓,我想入去影
宵夜邊檔好食

無!!

我成日買煙酒宵夜搭尾班船

搭出去定入去?

多謝!!

標題咪講咗
長洲賓客人數多?

多數人客賓洲長(包括:我自己本!!

多謝!!
留名支持
係咪坐完出黎重新做人嗰位巴打?

冇冒犯含意,喺高登嗰陣有睇過個post熟口熟面咁

係呀,唔緊要,絕無冒犯,做人連自己歷史都面對唔到,咁講咩做番好人丫,唔緊要!!

講沙咀勞教中心食屎post!!

多謝!!

巴打好野 欣賞你

係咪話由0開始,而家有返咁上下成就嗰位?

係呀係呀,多謝支持,你嘅支持會轉化成我回覆嘅動力!!

多謝!!
入面9成既本地後生仔都係古惑仔...

好似係。

真定假既呢

廢青夜青嚟啫,放心!!
長洲仔出咗名「鱷魚頭老襯底」!!

多謝!!
識唔識Matthew Liu?
長洲係咪冇十層或以上既樓
好好笑巴打d感嘆號

!!!←呢個係SEED圖華專用icon嚟!!

多謝!!
會唔會覺得出入好唔方便
玩夜左就返唔到屋企

咁多年咩都慣,實會預好哂時間!!

如果預咗夜就一定同fd講定揾地方訓,一係就去維記百佳嗰D!!

多謝!!
好好笑巴打d感嘆號

!!!←呢個係SEED圖華專用icon嚟!!

多謝!!

多謝reply!!!!!
觀音山上果d靜修院咩黎?
之前夜晚行 唔知點解覺得座山好恐怖
果陣住白普理
巴打點睇17歲沉屍案同柚木巴打單嘢

遲吓詳細講!!

多謝!!
長洲人留名

洲友你好,老規矩勿相認勿起低!!

多謝!!
長洲人會唔會食甘永泰?
識人住長洲 以前教我話甘永泰魚蛋最好食
成盒買番去慢慢食
長洲人係咪大部分物業係自置?姐係祖輩留落來

如果原居(我指70年代前),都可以咁講嘅!!

另外順便解釋返,長洲係無丁屋丁權㗎,所以唔好再將長洲人同候志强,發叔嗰D老而不嘅仆街冚家剷拉埋嚟講啦!!!!

多謝!!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞